Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

USB hdd'ler konusunda uzmanlık sorusu :)

BlackRose

Öne çıkan mesajlar

şimdi benim dizüstü bilgisayara bağlı bir USB sabit diskim var, iki parçaya ayırdım ve normalde F ve G harfindeler

dizüstünde elektrik kesintileri sorun olmasa da USB hdd kendi güç kaynağına sahip olduğu için kesintilerden etkileniyor ve elektrik geldiğinde ise F ve G yerine bir sonraki harflere geçiyorlar ve H ve I oluyorlar

şimdi burada sorun nerede diyeceksiniz ama mesela torrent, dc++ veya diğer download hızlandırıcı programlarda dosyaların yeni adresini (mesela f:download iken h:download şeklinde) girsem de sorun çıkabiliyor

ya da bazı MMO'larda bu şekilde adres değişince oyun kendini update etmeye başlıyor falan filan

şimdi sorun şu, refresh etsem de, hardware listesinde tekrardan scan yaptırsam da USB sabit diski bağladığımda yine F ve G yerine takip eden harflerde geliyorlar, sonuçta E harfinden sonra başka bir sürücü olmasa bile aleti kapayıp açmam ya da restart etmem durumu değiştirmiyor yine H ve I olarak geliyorlar

bunu düzeltmenin elbette basit bir yolu vardır ama ben bilmiyorum, bilen donanım uzmanlarından yardım bekliyorum plskthx :)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca ben mi yanlış hatırlıyorum bilmiyorum ama eskiden (büyük ihtimalle W95 ya da 98'te) "bu sürücünün harfi bu olsun arkadaş" diyip sabitleyebiliyoduk?

XP'de mi bir ukalalık vardır yoksa ben mi bulamıyorum bunu sabitleyebileceğim bir seçeneği[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

hayır işe yaramıyor işte delirdiğim yer de burası
yani aleti tamamen shutdown yapsam bile açtığımda E den sonra H ve I'ya veriyor sırayı[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Disappear, 27 Ağustos 2004 21:07 tarihinde demiş ki:
roz partition magic 8 indir icinde drive mapper var tekrardan onlari f ve g ye ata bi restartta falan halloluyo

hmm ok bunu denemedim bi de böyle deniyim bakalım[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

powerquest partition magicmiş adı, torrent sağolsun :)

ya aradım google'da softpedia falan diye de çıktı da ondan sordum

bu arada symantec sitesinden indirilmiyo program, trial versiyonu falan da yok yani, torrentte buldum 8.02 diye :)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

hmm enteresan valla,

çünkü bendede var usb hdd, hatta g: olarak gözüküyor ama böle kesilip geri gelince aynen g: olarak geri geliyor, extradan herhangi bi ayar falanda yapmadım yani.

xp nin bir yerlerinde şu hdd yi göster şunu gösterme şeysi olması lazımdı, admins. tools a falan bakabilirsin belkim.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS - NwN-II---Only Supporting English!
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 27 Ağustos 2004 22:07 tarihinde demiş ki:
dosya sistemini tutan kisminda hdd nin bir hata olmus olabilir . fdisk yap desem kizarsin di mi ?

olamaz çünkü kafasına göre bir süre sonra veya birkaç restarttan sonra yine eski harflere geri geliyolar

bu arada partition magic işe yaramadı, orada change drive letter var ama buna basınca eksik harfler olan F ve G orada çıkmıyor dolayısıyla işe yaramıyor hehe[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

biraz sallıyorum belirteyim
bence olay şöyle oluyor,usb'den elektrik gidip geldiğinde windows tekrar senin eski usb hdd'i buluyor.
Fakat F: ve G: harfleri elektrikler kesilmeden önce ki noktaya atandığı için "dolu" olarak gözküyor ne yapsın windows bir sonraki harfler olan H: ve I:'yi veriyor.

Eğer durum böyleyse "Aygıt Yöneticisi"'nden USB HDD'ni bul özelliklerden "Aygıtı Devre dışı bırak"'i şeç ok de
tekar gel özelliklerden "Aygıtı Etkinleştiri"'i şeç ok de

muhtemelen bu işlem default halde getirecektir.[signature][hline]www.asmworm.com
Sosyal ağlarda paylaş

criminal o dediğini 10 kere falan yapıyorum yine olmuyor
aygıt yöneticisinden usb köprüyü falan bile siliyorum hdd'yi çıkarıp, tekrar taktığımda onu da yeniden buluyo peşine diski falan buluyo ama nafile yine H ve I görüyo, hatta bunu yaparken restart da atıyorum windowsa girince buluyo ama fayda etmiyo :)

ancak şöyle düzeliyo, yukarıda denediğim şeyleri bi 20 kere falan yaparsam, ya da 1 gün unutup diski kapalı tutup ertesi gün falan, şöyle 15 saat sonra falan bağlarsam ancak o zaman F ve G harflerine geri dönüyor

manyak mıdır nedir sabit disk resmen eğleniyo benle lol[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 28 Ağustos 2004 09:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...