freemaniacss Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 selamlar,beceremediğim bir olay var c++ ve qt de, şimdi benim elimde database connection yaptığım bir classım var.içinde sadece bağlantıyı sağlayıp,bağlantı başarılı ise static bool bir fonksiyona yazı yazdırıyorum.benim amacım başka class larda bu connectionu devam ettirebilmek.yani bir nevi static nesne yaratmak gibi bir şey.böyle bir şeyi nasıl yapabilirim acaba?oluşturduğum class ların constructerlarında database classının constructerını çağırmayı beceremedim.kırk saattir denemediğim yol kalmadı,yardım edebilirmisiniz acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 sen bu soruyu daha once sormamismisdin? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 inheritance? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 pekte canlandiramadim sorunu ama constructerlarda consturctor calistirabilmen lazim normalde cpp izin verir yani. daha dogrusu bi classin consturctorunda new ile baska bir classtan instance yaratip icine onun constructor parametrelerini girebilirsin. ben olsaydim ama bir tane singleton class yaratirdim, static olarak durcak sadece 1 instance, db conn kullancak her nesnende bunu kullanabilir misal. hem zirt pirt db conn yapan nesnen instance uretmis olmaz, hem de desing acisindan guzel durur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 aslında senkonun dediği doğru zaten,benim asıl soruş amacım,yaptığım şey mantıklı mı,database olayıyla daha önce hiç uğraşmamıştım da,o yüzden bu tarz bir soru sorabildim anca :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 class Database(){ public: static Database *database(){ db = new Database(); return db; } private: Database(){ QSqlDatabase db = QSqlDatabase::addDatabase("QSQLITE"); db.setHostName("localhost"); db.setDatabaseName("databaseAdi"); } static Database *db; }; senko dediğin bu şekil değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 birebir bu sekil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar