MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 arkadaşlar oldukça gürültülü çalışan bir PC'im var ve artık yetti demek istiyorum. bu PC'yi uzun süre kullanacağım için de bi su soğutma sistemi alayım diyorum sesini kesmek için. ucuz yollu bişeyler bakıyorum set halinde olursa daha iyi olacak sanki. bi el atıverin be=)
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 ses cpu fanından çıkıyorsa cpu fanını değiştir su sogutma alıyorum artık sessizim diye bişey yok suyu sogutan fanların sesi yine seni rahatsız edecektir.
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 set alma diyecektim de set alıyormuşsun. hayırlı olsun diyeyim sızdırmamasına, radyatörün yeterli ebatta olmasına, içinde hava kalmamasına vs. ufak tefek şeyler işte..
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 suyu dereden cekin. bi de fistanin dedigi.
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Fistan said: ses cpu fanından çıkıyorsa cpu fanını değiştir su sogutma alıyorum artık sessizim diye bişey yok suyu sogutan fanların sesi yine seni rahatsız edecektir. of yapma yaw. ne bileyim bi laptop sesine indirgeyemezmiyiz sesi en azından? set cahil kararı oldu. daha iyi fikriniz varsa söyleyin abi açığım gayet=)
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 paran varsa byük rad al.. pasif sogutmaya gir
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 öncelikle kasanın tipini marka modelini verebilirsen daha net yardımcı olunabilir marka model bilmiyorsan içinde ne kadar fan var, 8cm lik mi 12cm lik mi kaç adet vs ? cpu üstünde orjinal fanı mı var? bunları cevaplamadan önce yapman gereken kasanın etrafını hava akımını engellemeyecek şekilde açık bırakman. ayrıca overclock gibi şeyler yapıp pc yi zorlamıyorsan, güzel bi cpu sogutucusuyla hem sogutmayı hemde sessizliği sağlayabilirsin. fan kontrollü oluyor genelde üst seviye cpu sogutucuları. gereksiz yere yüksek devirde dönmesini engeller seside kısarsın. bazı kasalarda 2 tane üstte 1 tane yanda 3 tane önde falan filan şeklinde 6-7 tane fan koyuyorlar dediğim gibi çok fazla yüklenilen bi pc değilse 12cm lik güzel bi kasa fanı ile kaliteli bi cpu fanı seni rahatlatır, ses problemin kalmaz.
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 su sogutmayi guzel ekipmanla , tecrubesiz bi sekilde ve dusuk butceyle yaparsan herturlu hava sogutmadan kat kat fazla ses cikartir. su sogutmanin olayi enthusiasm keyfidir, performansi falan degil. en azindan belli bi fiyata kadar.
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 fan olmasın hiç dersen pasif sogutma tercihleride var Zerotherm BTF95 gibi
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 hemen fotoğraf çekerek sorularınıza kısmen cevap vericem gitmeyin biyere!!!
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 ha tabii işlemciyi fandan kurtarsa "ekran kartı ses yapıyor çok!" diyebilirsin de.. normal kullanım için hava>su su soğutma bi çeşit uğraşı
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 btf95 de muhtemelen bir bilgisayarin gorup gorebilecegi en gay parcadir. sivi sogutmada kullanilan lubricant lar bile bu kadar gay degil.
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 abi asus kasaya o donanimla sivi sogutma olurmuydu zaten hic =// birde o makine islem yapmanin yanisira ses yapmak icin tasarlanmis asus vento 80 lik fanlar, psu vga karti, hepsi bambaska
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 KHaRoN said: btf95 de muhtemelen bir bilgisayarin gorup gorebilecegi en gay parcadir. sivi sogutmada kullanilan lubricant lar bile bu kadar gay degil. http://img.tomshardware.com/us/2007/11/01/hbg_2008/img_2240-sm.jpg
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 yok yahu gayet PCI-e kart=P nası susturacaz abi aleti?
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 büyük ihtimalle arkadaki 2 tane 8cm lik siyah fan gürültü yapıyordur birde o standart cpu fanı. o 2 tane siyah fanı sök yerlerine şundan al; http://www.hepsiburada.com/Liste/silverstone-fm121b-12cm-9-kanatli-max-cfm-siyah-kontrolculu-kasa-fani/ProductDetails.aspx?productId=bd100285&categoryId=1125 işlemci fanı yerine de bu olabilir pasif olarak; http://www.hepsiburada.com/Liste/thermaltake-cl-p0323d-sonic-intel-lga775-amd-am2-k8-pasif-sogutucu/ProductDetails.aspx?productId=bd95119&categoryId=1125 ya da sessiz deniliyor ben kullanmadım; http://www.hepsiburada.com/Liste/sunbeam-core-contact-freezer-ultra-performans-islemci-sogutucu-sb-cr-cctf/ProductDetails.aspx?productId=bd99157&categoryId=1125
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 vga karti grafik karti demek, arabirimi pcie zaten evet. 80 lik fan yuvasina o gosterilen 120lik fan girmez, 4cm lik bos alan yok orda hadi vidalayacak deligi kendimiz acalim desek bile. oraya 92lik veya 80 lik noctualar gelir ancak ses icin. 80 ler fan kontrolle veya molex hack ile 8v da calistirilir. 80to92mm kit de kullanilabilir araya, ama rastlamiyorum artik pek. o gosterilen heatsinklerde o kasaya ve board a olmaz. birincisi cok genisler tepesinde yeterli yer yok. ikincisi kasa asus vento, 15cm lik blok icin yeteri genislikte degil. boyle bi alisveris ancak huzunle sonuclanir.
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 yeni bir insan olsun. kasayi at, parcalari duvara montele.
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Fistan said: yeni kasa alsın bence aynen. yeni kasa + 2 tane sessiz ve kaliteli fan. psu görünmüyor tam ama ondan da geliyor olabilir ses. eğer öyleyse onun fanını değiştirme şansın oyk.
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 bilmiyordum onu bak. bi arkadaşımda fsp marka bi psu vardı 400 wattlık baya eski. fanı bozulmuştu, garanti falan da yoktu gidip yeni psu aldırmıştım çocuğa :<
Öne çıkan mesajlar