Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye ve savaş

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
War.war never changes.

yıl 2011 i gösterdiginde Çin halk cumhuriyetinin mutlak ekonomik zaferini göz ardı edemeyen BM ve ABD ani bir kararla Çin mallarının alımını tüm dünyada yasakladı. Buna uymayan ülkeler tanınmıyor , konsoloslukları teker teker kapatılıyordu.
Bu ani kararla Çin kısa bir çalkantıya girdi ve zaten gergin olan kutuplar tamamen bloklaştı.Dogu blogunun güçlenmesi Rusya , Asya ülkelerinin ve Büyük nüfuslu müslüman ülkeri çin in yanında yer almaya zorladı.

ABD ve BM ekonomisi bu durumdan öncekinden daha cok zararla oturdu.Ve gizlice Çin traret yollarına saldırılar düzenlenmeye başladı.
Ve Çin parlemantosu 2016 da Asya blogunu resmileştirdi.
Türkiye iki taraflı olnuyor 2.dünya savaşındaki tarafsızlık politikasını sürdürüyordu.......

devamı pek pek pek yakında...[signature][hline]my world my reality
Mesaj tarihi:
Yurtta Sulh, Cihanda Sulh.
Bize savaş gitmez, biz barış dolu bir ülkeyiz durup dururken biri bize saldırmaz ise veya bize karşı hareketlerde bulunmazlarsa Atatürk'ün göstermiş olduğu yoldan çıkacağımızı hiç mi hiç sanmıyorum[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
said:
metboy, 09 Ağustos 2004 13:28 tarihinde demiş ki:
eheh bu bölümde geyik yapılabileceği aklıma gelmezdi =p

Olay cikmiyor ki, bizde birbirimize takiliyoruz can sIkintisindan.Arada uni fedo dalshmalarida olasa hic cekilmicek bura, okullar tatil oldu mertlik bozuldu.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Mesaj tarihi:
Kuzey Kore'nin bize saldırdığını hatırlamıyorum :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
o zaman yurtta sulh cihanda sulh denilen kavram gerekliydi masalı ile sakız gibi uzatılıp eğilip bükülebilinen her türlü forma giren bukalemun gibi bir şey :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Yoo değil sen ülkeni adam gibi yönet sakız gibi Atatürk'ün lafı uzatılmasın.Atatürk olsa oraya askerimizde gitmezdi orada Kunuri faciasını yaşamazdık.Senin yöneticilerin kötüyse Atatürk'ün lafı elbet sakız olur daha onun dışında sakız gibi uzayan ve sakız gibi çiğnenen bir sürü Atatürk lafı da var maalesef.[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
Burada sen bir miktar çelişki sezinlemiyormusun?
said:
lancelotdulac, 09 Ağustos 2004 13:41 tarihinde demiş ki:
Yurtta Sulh, Cihanda Sulh.
Bize savaş gitmez, biz barış dolu bir ülkeyiz durup dururken biri bize saldırmaz ise veya bize karşı hareketlerde bulunmazlarsa Atatürk'ün göstermiş olduğu yoldan çıkacağımızı hiç mi hiç sanmıyorum

said:
lancelotdulac, 09 Ağustos 2004 14:16 tarihinde demiş ki:
Nato için yapmamız gereken bir kölelikti, ülkenin barış içinde devam edebilmesi için ne yaızkki gereken birşeydi.

said:
lancelotdulac, 09 Ağustos 2004 14:48 tarihinde demiş ki:
Yoo değil sen ülkeni adam gibi yönet sakız gibi Atatürk'ün lafı uzatılmasın.Atatürk olsa oraya askerimizde gitmezdi orada Kunuri faciasını yaşamazdık.Senin yöneticilerin kötüyse Atatürk'ün lafı elbet sakız olur daha onun dışında sakız gibi uzayan ve sakız gibi çiğnenen bir sürü Atatürk lafı da var maalesef.
[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Birincide genel olarak olması gerekeni saf katıksız bir şekilde söyledim.
Kore savaşını söyleyince sözümün doğal olarak bozulması üzerine onunla ilgili bir açıklama yaptım.
3. de yine senin sözün üzerine bugünki acınası halimizle ilgili ne yaızkki saf katıksız gerçeği yazdım.
Haklısın çelişki var ama dediğim gibi birinci olarak görmek benim daha çok hoşuma gidiyor.Atatürk yolunda ilerleyemiyor olsakda en azından ilerliyor gibi görünerimde Atamızın kemikleri daha az sızlasın.

edit: Bir üstteki mesajdan alıntı yapmamakta fayda var.

[Bu mesaj fedaykin tarafından 09 Ağustos 2004 15:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Olabilecekler
-Amerika siz bor kaçacakcılıgı yapıyorsunuz,ya borları bize verirsiniz yada savas acarız diye girisir.
-eger askeri yönden zayıflarsak İran'ın bu açığı kapatır,Suriye veya başka bilinmeyen sözde demokratik devletlerle.
-ab nin birşey yapmasına gerek yok zaten alttan alttan oyuyorlar[signature][hline]|ugh! büyük beyaz zenci apache|
have no fear,vlad is here! -vlad
Hakan yarinki maçta forma giymeyecek.Çiplak oynayacak-Cmylmz
allah allah deyip geçer genç osman..
Mesaj tarihi:
Alttan oyulduğumuz bir gerçek.Zaten Amerika'nın kendi askerini üzerimize yollamasına gerek yok.Kendi içimizde bulunan örgütlerden tutun aşırı dincilere kadar iç savaş çıkarabilecek kadar çok etmen ve grup var.Zaten Amerika'nın da biraz bir yerleri sıkar bize askeri olarak girmeye.Öyle birşey yapmaz ama yine de içimize girebileceği yolları var ve zaten girmiş durumda adam askerini yollamaya bile ihtiyaç duymaz.Ülkeyi onlar yönetiyor niye yollansınki...[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
zaten Türkiye şu anki hükümetle devam ederse iç karışıklık çıkarmaya müsait bir halk olucak, saçma sapan bir kışkırtmayla gaza gelen bir topluluk ülkede kargaşaya yol açmasın da. sonu ne oluyor biliyoruz. ama Türkiye öyle iç karışıklık çıkarılarak bitirilcek bir ülke değil.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Mesaj tarihi:
said:
Bıshop, 09 Ağustos 2004 13:38 tarihinde demiş ki:
War.war never changes.

yıl 2011 i gösterdiginde Çin halk cumhuriyetinin mutlak ekonomik zaferini göz ardı edemeyen BM ve ABD ani bir kararla Çin mallarının alımını tüm dünyada yasakladı. Buna uymayan ülkeler tanınmıyor , konsoloslukları teker teker kapatılıyordu.
Bu ani kararla Çin kısa bir çalkantıya girdi ve zaten gergin olan kutuplar tamamen bloklaştı.Dogu blogunun güçlenmesi Rusya , Asya ülkelerinin ve Büyük nüfuslu müslüman ülkeri çin in yanında yer almaya zorladı.

ABD ve BM ekonomisi bu durumdan öncekinden daha cok zararla oturdu.Ve gizlice Çin traret yollarına saldırılar düzenlenmeye başladı.
Ve Çin parlemantosu 2016 da Asya blogunu resmileştirdi.
Türkiye iki taraflı olnuyor 2.dünya savaşındaki tarafsızlık politikasını sürdürüyordu.......

devamı pek pek pek yakında...

Yakın gelecekte olabilecek en büyük felaketlerden biri. Tam anlamıyla bir anti-ütopya.
Mesaj tarihi:
kizil seytanlara karsi her zaman her yerde :D

bir de cin 2016 yilina kadar once ac karnini doyursun sonra bm ler ve abd ye savas acar . 2160 dersen hersey mumkun . yakin tarihli senaryolar yazarken biraz bilgi birikimi gerekir . yok ben yazmadim baskasi yazdi dersende kisa yoldan sohret olma cabasindaki 3. sinif bir ogretim gorevlisinin hayalidir . yok dersen ki cok meshur bir adam yazdi herkesin sictigi anlar olabilir derim . bir kere cin in dunya capinda bir askeri guc kullanim iddiasi olabilmesi icin once rusyayi asmasi gerekir . o senaryoda ne hikmetse cinle rusya birlikte hareket ediyor . bugunku orta asya devletlerinin durumuna bakarsaniz hayal oldugunu anlarsiniz . bir de tavsiye . bu tip senaryolara cin yerine rusyayi oturtasiniz daha inandirici olur. [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 09 Ağustos 2004 20:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
lancelotdulac, 09 Ağustos 2004 14:16 tarihinde demiş ki:
Nato için yapmamız gereken bir kölelikti, ülkenin barış içinde devam edebilmesi için ne yaızkki gereken birşeydi.

baska bir ulkeye saldiran ulkeyi bertaraf edip saldirilanin hakkini korumak ne zamandan beri kolelik oldu ?

baskasi sana saldirsa da guney kore senin yardimina gelmese mutlu hissederdin sanirim kolelik yapmadilar diye.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
NATO'ya girmek istiyorsan 5000 GENCİNİ ölüme gönder dediller gönderdik.Senin durumun ne ki sen 5000 adam yolluyorsun oraya mecbursun ve yaptın.O zaman NATO zorunluluğu olmasa o askerlerin orada ölmesi gerekmezdi.[signature][hline]My Honour is My Life

[Bu mesaj lancelotdulac tarafından 09 Ağustos 2004 23:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
cok enteresan. halbuki ben kore savasinin natonun degil, kuzey korenin tecavuzu nedeniyle birlesmis milletlerin karar verdigi ve zittin tane ulkenin isteyerek asker gonderdigi bir savas oldugunu saniyordum. demek ki bir yerde yanilmisiz. halbuki amerikan kopegi natonun karar verdigi bir somurge hareketi imis.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
peki natoya girmedigi halde asker gonderen ulkeler usaklik mi yapmis oldular ?

o askerlerin gonderilmesinin nedeni de birinin gelip 'yollamazsan natoya almam' demesi degil. oyle seyler olmaz devletler arasinda zaten 5 bin kisiyi takan yok o dedigin ulkeler yuzbinlerle olculen sayilarda adam gonderiyor.

ona token force denir.

turkiyenin yaptigi siyasi bir manevradir. o donemden oncesinde notr oynayan turk hukumetleri soguk savasin fiili baslangici olan bu donemde bu hareketi bati yonunde tercih yaptiklarini belirtmek icin yaptilar.

cok da iyi yaptilar.

yoksa aksi takdirde ayni sekilde devam etse idik 68 de prag yerine ankara bahari yasanabilir bu gun de kazakistan tadinda guzel bi ulke olabilirdik. sen de bu forumda yazmak yerine bir cesit 'ruhname' ezberliyor olabilirdin ehliyet sinavin icin.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
turkiyenin korede savasmasinin tek nedeni sovyet rusyaya gereken bir mesaji gondermekti . yoksa abd nin ya da tukiyenin cokta umrundaydi dandik bir asya ulkesi daha komunist isgalindeymis degilmis .

2 derin nefes soyle 1 dakika sakin sakin dusunmenin cozemeyecegi hic bir sorun yok .

not : uniti yalakasi degilim ayni anda atmisiz mesajlari . eheh [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 10 Ağustos 2004 00:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Hiç de öyle olmazdık.Bende ruhname ezberlemezdim o kesin.
O yüzbinlerce asker göndermiş banane benim 5000 adamım beni ilgilendirir.Bana siyasi bir dayatma yapılıyor direk beni NATO ya al tamam göndereyim adam tadında olmadı bu iş. NATO ya girmek istiyorsan asker göndercen o kadar.Tamam efendim dedik durumun ve günün şartlarının verdiği imkanlar ile.
5000 genç adamımız gitti oraya ben ona yanarım.[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
yanlis yorumluyorsun bence . sen bana destek cik ben de seni ruslardan koruyayim tarzi bir pazarliktir en fazla ortada olan . o gunun siyasi olaylarini ve durumunu arastirirsanda turkiyenin neden sovyet rusyadan kose bucak kactigini anlarsin. eksik bilgi ile yanlis sonuc cikmasi gayet normal . [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 10 Ağustos 2004 00:17 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...