Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 yoo niye portalın içinde hacim olması lazım? daha basit terimlerle açıklarsam bu ipte bir noktadan başlayıp sola doğru gidersen aynı noktaya geri dönersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Bone said: çizgi bence bu iş benceyle senceyle olmaz arkadaş. complex analizde mesela tüm çizgiler sonsuzdan geçen birer dairedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 buarada yorum olarak sayıp sövdüm ama koymamışlar. sövdüm derken tek bir küfür yoktu içinde tabi de haberi yazana bi cahil demediğim kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 ip var orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 "Ardeth ile Adım Adım Bilim" Böyle bi program olmuş bu topik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 su topicten sonra boyle oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 haber çok iyi lan, böle kelimeleri rastgele yanyana dizmişler gibi, böle hızlıca okuycan tüm haberi karşıdakine, stun olcak sonra vurcan criti vurcan criti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 (tu)(tu) Ardeth said: complex analizde mesela tüm çizgiler sonsuzdan geçen birer dairedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 yorum eklemişler habere bi de ahaha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 daha mantıklı bi teori geliştirdim bu haber hakkında. adam 1922de yaşamıyor tamam. Ama bence 1922den stern gerlach ile ilgili bir haber geçmiş eline onu türkçeye çevirmiş olabilir mi diye düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 http://www.eurekalert.org/pub_releases/2010-12/aaft-bo121010.php şurda ingilizce ispanyolca fransızca ve japoncası var,ilgilenlere ve makaleyi normal haliyle okumak isteyenlere:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 said: Until this year, all human-made objects have moved according to the laws of classical mechanics. offf of. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 ....quantum mekaniğini yeni keşfettiklerini sanıyorlar yazık! Ardeth said: said: Until this year, all human-made objects have moved according to the laws of classical mechanics. offf of. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 said: "This year's Breakthrough of the Year represents the first time that scientists have demonstrated quantum effects in the motion of a human-made object," said Adrian Cho, a news writer for Science. Alın bu da man made, 1986da yapmışlar benim doğduğum sene sdf http://en.wikipedia.org/wiki/Scanning_tunneling_microscope said: The STM is based on the concept of quantum tunneling. Deli edecek bu adamlar beni ya. Kim bilir ne demek istediler ama yazı seviyesi ilkokul terk olduğu için tam bir karmaşa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 yaa biz mi anlamıyoruz ne kadar önemli bir şey bulduklarını ve bunu daha yeni bulduklarını? AAAS sonuçta ya,,böyle bir makale çıkartmazdı diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Şimdi anlaşıldı en orjinal habere gidince http://sciencecareers.sciencemag.org/career_magazine/previous_issues/articles/2010_12_17/caredit.a1000120 olay normalde görüldüğünden büyük bir objede bu quantum efektleri denen şeyleri kontrol etmek ve gözlemek imiş sanırım. o yüzden klasik mekanik falan filan demeye çalışmışlar. soimyrin dediğin doğru yani hehe klasik mekanik dünyasına daha yakın olan bir skalada quantum efektleri görmüşler ve kontrol etmişler bu iyi bir olay tabi keza boyut ve kuantum fiziği arasındaki ilişki önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 ya orjinal haber diyorsun ama gönderdiğin site de o komik yazıya link vermiş:)yani en orjinali o komik yazı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 gerçekten şaşırtıcı bi olay! meali:ne olduğu konusunda hiç bi fikrim yok gerçekten ne kadar önemli olduğunu anlatamam. sorsan nutkum tutulr. meali:hiçbir fikrim yok.. cevab veremem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 said: Quantum mechanics makes certain predictions" about how things move and behave "that we don't normally see in the regular world," he says. "One of the main points of the experiment was to take something that is familiar, like where a large thing is in space, and show that quantum mechanics applies to large things as well as the microscopic world." Cleland, Martinis, and collaborators already had laid out the experiment in theory; O'Connell's job was to figure out the specific design and make it work. Şu yukardaki cümle biraz özetliyor işi ki bu oldukça önemli bir şey zira kuantum mekaniğinin temel taşlarından biri etkileşim boyutu sorusu. Bu da makaleden said: However, a demonstration that quantum mechanics applies equally to macroscopic mechanical systems has been a long-standing challenge Bu gerçekten ilginç işte bence. Neden derseniz popüler kültürde bolca yer bulan "quantum efektleri" laflarının saçma olmasının ilk sebebi quantum olaylarının macroscopic değil microscopic ölçütlerde gerçekleşmesi fikridir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 zeper said: ya orjinal haber diyorsun ama gönderdiğin site de o komik yazıya link vermiş:)yani en orjinali o komik yazı... nerde vermiş o linki göremedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 (tu) "The resonator behaved exactly as predicted by quantum mechanics. "Some of these things are very strange, like when you measure it, half the time it's over in one place and half the time it's randomly in the other place, and it's not in the middle."" said: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 2. paragrafta,ama sanırım yanlış anladım demek istedikleri şeyi.yani orjinali bu olabilir, yolladığın. Ardeth said: zeper said: ya orjinal haber diyorsun ama gönderdiğin site de o komik yazıya link vermiş:)yani en orjinali o komik yazı... nerde vermiş o linki göremedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 buarada bu da tunneling electron microscopy ile cekilmis silikon atomlarının görüntüsü. atom lan minnacık şey http://blog.indi.frih.net/wp-content/uploads/2009/09/tunneling-electron-microscope-silicon-111.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 işte adamlar atomu bile fotoğraflamışlar ama iş foruma koymaya gelince bi sorunlar oluşuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 iphone ile mi cekmisler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar