Drall Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 okulda dağcılık kulübüne yazıldım, geçen gün eğitimlere başladık. tırmanma duvarına tırmanırken bi yerde adeta kollarım patladı. ısınmadan tırmanmaya yeltendim belki de ondan oldu bilmiyorum ama sonuç olarak yarıda kaldım tırmanamadım mal gibi duvara =/ şimdi sorum şudur: bi dahaki eğitime kadar, olmadı genel anlamda, kendimi bu konuda nasıl geliştirebilirim? olabildiğince okulda duvara gidicem tırmanmaya, enine bi duvar var orada kendi kendime de çalışıcam ama kendim evde şınav, barfiks, mekik, koşu vesaire neleri/nasıl yapsam bu konuda daha rahat ederim acaba? kendim çalışmaya dair bildiğim tek şey yarım saat orta tempo koşuya çıkıp bulduğum bi parkta salıncakta 2 set çekebildiğim kadar barfiks çekip eve gelip 2 set 12şer şınav çekip çekebildiğim kadar mekik çekmek. bu işlevsel bişey midir? 2 günde bir mi yapmalı böyle bi seriyi yoksa her gün mü? hatta "bu ne lan böyle uyduruk seri duymadım hayatımda, sen şöyle yap eniyisi:" mi dersiniz? şimdiden teşekkürler, iyi günler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 çok doğal birşey şişmen. Core body hareketleri denilen ve vücut ağırlığı ile yapılan tüm hareketler işine yarar. Kollar her zaman şişer ama şunu unutma; Duvarda bizi bacaklar tırmandırır, yükü onlar taşır. Ayaklarını ne kadar iyi kullanırsan, ne kadar fazla ayaklara yük aktarabilirsen, kolların o kadar geç şişecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 hea en büyük hatayı orada yapmışım demekki, doğru dürüst duvara basma hareketini kullanmadım mesela tırmanırken, bir iki kere anca yetişemediğim yerde kola yük bindirmek yerine duvardan ayaklarla sürtünmeden faydalanmışımdır. daha çok kollarımla çekmeye çalıştım kendimi yukarıya. bidahakine ayaklara öncelik vermeye çalışayım, teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 ama negatif duvarlarda parmak şart bunun için parmak şınavı ve parmak egzersizleri var örneğin birini anlatayim şu düzeneği yap http://img841.imageshack.us/img841/3112/19418269.jpg bunu bir yere güzelce sabitle öğrenci evinde kiradaysan bilemiycem becerebilirsen negatif olarak sabitle hatta sonra başta 5 parmakla başla, en alttaki tutamaktan kendini yavaş yavaş yukarı çek ayakların serbest sonuçta altında düz duvar olacak sonra parmak sayısını azalt çok zordur ama faydası çoktur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 veya internette fingerboard diye de aratabilirsin. O da farklı tutamaklara sahip. Önceki örnek farklı bir varyantı aynen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 öğrenci evi/kira kombinasyonu olduğu için öyle bişey olanaksız =/ ama ben şu sınavım geçtikten sonra yapabildiğimce her gün okul çıkışı duvara gidip çalışmayı planlıyorum, sanırım o da yeter şimdilik başlangıç için, evde de şınav falan işte kolları güçlendirmek için. var olan şartlarda yapabileceklerimi yapayım işte ben en iyisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 kaç kilosun ve boyun kaç? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Akşam gelince detaylı yazarım şimdi çıkmam lazım ama tırmanmanın en efektif antremanı tırmanmadır. Ve ayrıca sanılanın aksine güçlü olarak başlamak acayip bir dezavantaj bence. Kollarından çok ayaklarını kullanmayı öğrenmen gerekiyor. O yüzden git usanmadan tırman. 1 ay böyle patlaya patlaya geçecek ama ondan sonra rahat edersin. Bi de daha yeni başlamışsın sakın fingerboard çalışmaya kalkıp tendonlarını eline alma. Yavaş yavaş gelişir zaten hepsi. Bu arada hangi okuldasın. Bizim duvarda böyle enine falandı dedim acaba bizim okulda mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 176cm falan boyum, 70 kiloyum. sdü'de okuyorum, şimdilik zaten tırmanma harici antreman yapmıyorum, tırmanmadan önce ısınmak için 15 dakika falan koşuyorum. ısınıp tırmanmayı denediğimde top-rope'u tamamlayabildim direkt, demekki ilk denediğimde ısınmadığımdan tırmanamamışım. peki bu bi aylık acı sürecini nasıl yaşayayım, her gün mü gideyim 2 güne bir mi? bi de bi gidişimde kaç saat çalışayım mesela, ağırlığı yukarı tırmanışa mı vereyim ip yardımıyla(top-rope mı oluyo bunun adı?), yoksa enine duvarda(boulder sanırım bunun da adı) mı çalışayım daha çok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Haftada 3-4 gün gidebilirsin. Mesela ben her antreman günümde farklı tarz çalışıyordum. Mesela ısınma olayını koşma falan yapmak dışında duvara girip büyük ve güzel tutamakları kullanarak 4-5 dk amaçsız amaçsız geziniyordum. Hem güzel endurance kazandırır hem de büyük tutamaklarda gezindiğinden dolayı sakatlanmadan güzel güzel ısınırsın. Boulder falan çalışırken de sakın tamamen ısınmadan negatif yüzeylerde çalışma sonu kötü bitebilir. Uzun rota çalışırken her zaman ayaklarını düşünerek ilerle. Kollarından daha çok ayaklarını kullanamazsan ileride sana çok problem çıkar. boulder güzel güçlendirir. Kafam kadar ön kol yapmak için birebirdir ama işte dediğim gibi ayaklarını kullanmayı öğrenemezsen anca görüntüde kalır o kaslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 teşekkürler tavsiyeler için, gittikçe daha iyileşmeye başladım gibi, doğru düzgün ısınınca her şey daha kolay olmaya başladı tırmanıştan önce. yalnız kollar falan hallediyorum yavaş yavaş, az patlıyo eyvallah ama parmaklarımdaki boğumlar paramparça yav. 2 yer su topladı, 2 elde toplam 16 bölge nasır tutmaya başladı. geceleri vazelin sürüp mü yatsam, yoksa bıraksam böyle nasır mı tutsa? bilemedim. bu eller bana lazım daha, nasır tutmasa iyi aslında. ama tutmazsa kayaya gittiğimde daha mı kötü olur ki diye korktum, ne yapsam? tekrar teşekkürler şimdiden buarada fingerboard okulda bi deneyeyim dedim, o sanki baya ileri seviye gibi ya. daha benim yapabileceğim bi iş değil yani, ya ben aşırı güçsüzüm ya o harbiden sağlam olmayı gerektiriyo. yetmiyo benim parmaklardaki güç, tililili diye kayıyo parmaklarım tutunup kendimi yükseltmeye çalışırken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Eğer tırmanıcam diyorsan indoor duvarlar nasır yapıyor baya. Ama çok sorun olmaz hani. Nasır kayada tırmanırken daha az canının yanmasını sağlar. Yalnız tavsiyem; su topladıktan sonra patlamasına yakın ara ver, yoksa benim gibi duvarda patlatıp üstüne bir de umursamamazlık yaparsan baya canın yanıyor iyileşene kadar =) fingerboard dediğim gibi koldaki kaslarından alakasız olarak direk parmaklarına abanıyor. Hani bir süre tırman, vücudun alışsın ondan sonra parmakların güçlenmeye başladıkça yavaş yavaş başlarsın. Yavaştan kastım da bilmiyorum okuldaki boardunuz nasıl ama genel de en üstten aşağı doğru tutabileceğin yüzey küçülerek gider. En üstten başla sen yavaş yavaş kendini hazır hissettikçe bi alt tutamağa geçersin. Fingerboardda barfiks falan çekerken parmaklarında ufak bir gerilme,çekme dahi hissetsen hiç kasma çünkü cidden tendom sakatlıkları çok can sıkan şeyler. Fingerboard zevklidir baya bir de tırmanış hakkında bilgisi olmayan adamlar genelde direk ona atlarlar. Adam normalde 20 tane barfiks çekiyordur falan yapamazsın dersin inat eder, 2-3 santimlik tutamakta bile barfiks çekcem diye götünden ter akıtır sonra. Böyle tipleri buldu mu gaza getir, hemen dürümlerini kaparsın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar