Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

17.12.2010 Genelkurmay Basın Açıklaması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya bugün evinde konuşur yarın dışarda ertesi gün okulda ertesi gün hakim karşısında, Sonra "ihtiyaç oluştu, resmi dili kürtçe yaptık" olur. Resmi dil 2 tane olunca millet birbirini anlamaz, mal mal bakar herkes sokakta birbirine! Bugün bile öyle değil mi zaten! Adam minibüste öyle bi Türkçe konuşuyo ki anlamıyosun ne dediğini o da kendini ifade edemediği için kavga ediyo senle.

Böyle bir mallık yok dünyada başka.

İzin vermeyeceksin arkadaşım bu kadar basit, toplumsal entegrasyon ve birlik insan haklarından önemli ve hayatidir.

Toplumun ortak dili olan Türkçe'yi bildiği halde garip kibir kötü niyet ve ısrarla anadil konuşmak toplumsal entegrasyonun yanında bi lüks, hak değil yani. O yüzden bilen adam paşa paşa Türkçe konuşacak bu kadar basit.

Bilmeyen adama da öğreteceksin Türkçe'yi sert disiplinli yöntemlerle. Zorla okula getireceksin 50 yaşındaki adamı, gelmeyene para cezası vereceksin haciz koyacaksın. Öyle faturaları devlet ödetip okuyan çalışan hak sahibi adama cahilin tembelin yükünü yüklemek hak ve adalet değil!
Mesaj tarihi:
Toplum nezdinde meşru yaparsın o zaman milli eğitimle. Milli eğitim oyuncak değil. Bir şey mantıklıysa neden mantıklı olduğunu zorla eğiterek kafasına sokarsın.

Mantıklı değilse de yapıp kendini haksız konuma düşürmezsin!

Milli eğitim bakanı İstiklal Marşı andımızla zaman harcayacağına gitsin güneydoğudaki büyük karacahil kesimi zorla eğitsin. (tamamı değil)
Mesaj tarihi:
Tabii ki kimseye zorla bir sey yaptirtamazsin. Senin bu konusmalarin suc bence. Hitler'den bugune biraz ilerledik be abi artik insanlik olarak. Haberleri falan takip et sene 2011 olacak 10 gun sonra.
Mesaj tarihi:
Kimseye zorla bişey yaptırtamazsan neden zorunlu eğitim denen kavram var? Zorunlu eğitim suç mu?

Ben soykırım yapılsın bu da milli eğitimle meşrulaştırılsın demiyorum konuşmamda yasadışı bişey yok. Demek istediğim eğer mantıklı bir iş yapıyorsan ve cahil kesim bunu anlamıyorsa zorunlu milli eğitimle zorla kafasına sokarsın.
Mesaj tarihi:
Bir milletin hayatta kalabilmesi için hayati temeller varsa buna kişisel kanaat denmez.

Ülkenin ayakta kalmasını sağlayan toplumun temelleri var. Cahiller bu temelleri bilmiyorsa zorla öğretmek senin asli görevin. Buna uymayan adam da evrensel hukuk kurallarına göre topluma zararlıdır ve suçludur bu kadar basit.

Basit toplum ve toplu yaşama kuralları kişisel tercihlerden önce gelir. İlki haktır, ikincisi de lüks.

Ya Almanya'ya bakın adamlar 2 dünya savaşını kaybetti ama kafaları çalışıyor bu yıkımlara rağmen adamlar toplumsal entegrasyonun kişisel lükslerden daha temel hak olduğunun farkında.

Almanya göçmenlere bile zorunlu Almanca öğretirken biz kendi vatandaşımıza Türkçe öğretemiyoruz!
Mesaj tarihi:
almanyada insanlar fakir değil
almanyada federasyona çok yakın bir sistem var
almanyada kişisel özgürlükler türkiyedekinden çok çok daha fazla
almanyada memleketçilik yok, adalet sistemi oturmuş
almanyada insanlar çok daha fazla eğitimli(eğitimliden kasıt milli eğitim propagandası ile gelen eğitim değil seküler eğitim)

bu üstte saydıklarımdan kaçı var türkiyede
Mesaj tarihi:
-007- said:

Bilmeyen adama da öğreteceksin Türkçe'yi sert disiplinli yöntemlerle. Zorla okula getireceksin 50 yaşındaki adamı, gelmeyene para cezası vereceksin haciz koyacaksın. Öyle faturaları devlet ödetip okuyan çalışan hak sahibi adama cahilin tembelin yükünü yüklemek hak ve adalet değil!

ben hayatımda şunun kadar saçma bir şey duymadım. tasma takıp gezdirelim hatta öğrenemeyenleri ibret olsun.
Mesaj tarihi:
-007- said:

Almanya göçmenlere bile zorunlu Almanca öğretirken biz kendi vatandaşımıza Türkçe öğretemiyoruz!

Hak verdim. Adamlar 70 yasindaki turk teyzeleri bile zorunlu kurslara yolluyorlar. Haklilar tabi yollamakta ama durum budur hani.

Kursları devlet ödüyor bu arada

fede said:

almanyada insanlar fakir değil
almanyada federasyona çok yakın bir sistem var
almanyada kişisel özgürlükler türkiyedekinden çok çok daha fazla
almanyada memleketçilik yok, adalet sistemi oturmuş
almanyada insanlar çok daha fazla eğitimli(eğitimliden kasıt milli eğitim propagandası ile gelen eğitim değil seküler eğitim)

bu üstte saydıklarımdan kaçı var türkiyede

Bu uygulamayı yapmalarının bunlarla ama hiç alakası yok. Bu uygulamaların nedeni aptal ve tembel türklerin almanyanın parasını yemeleri ve almanların bu duruma gıcık olması.

Bizim kürtlerle kıyaslayabilirsin pek ala
Mesaj tarihi:
"almanyada insanlar fakir değil
adalet sistemi oturmuş
almanyada insanlar çok daha fazla eğitimli(eğitimliden kasıt milli eğitim propagandası ile gelen eğitim değil seküler eğitim)"

keşke bizde de olsa.

"almanyada kişisel özgürlükler türkiyedekinden çok çok daha fazla" ??

"almanyada memleketçilik yok" bence baya var.

Sonuçta adamlar çalışıyor, burda memleketçiliğin amacı çalıştırmak. Oranın insanıyla buranın insanı bir değil burda böyle bi ihtiyaç var (bence).

Ve evet, bizdekiler göçmen değil vatandaş.

Napolyonn said:

-007- said:

ben hayatımda şunun kadar saçma bir şey duymadım. tasma takıp gezdirelim hatta öğrenemeyenleri ibret olsun.

Zorunlu eğitim neden sadece belli yaşa var? O yaştayken o eğitimi almayan adama neden olmasın? Zaten ne olduysa o nesil yüzünden olmadı mı? Tasma takıp döverek getirilsin demiyorum. Ortaokul bebesine yapılan zorunluluk 50 yaşındaki hayati boyunca okula gitmemiş adama da yapılsın.
Mesaj tarihi:
Napolyonn said:

Almanyadakiler göçmen, buradakiler vatandaş fark bu.

Yanılıyorsun bir çoğu alman vatandaşı ^^

Tabi kurslara gitmek zorunda olanlar değil ama alman vatandaşlığına geçtikten sonra bile bahsedilen zorunlu hedelere tabii oluyorlar. (Başka türlüsüne tabi, hayatın içerisinde mesela. Yabancı 3.dünya ülkesi biriyle evlenmek isterse eşinin zorunlu almanca öğrenmesi gerekli gibi vesaire....)
Mesaj tarihi:
GEd said:

Bu uygulamayı yapmalarının bunlarla ama hiç alakası yok. Bu uygulamaların nedeni aptal ve tembel türklerin almanyanın parasını yemeleri ve almanların bu duruma gıcık olması.

Bizim kürtlerle kıyaslayabilirsin pek ala

Abi adamların kafası çalışıyor. Yatıp millete yük olan tembel cahil kesime zorunlu yaptırımdan başka çare olmadığının farkındalar. Bunda da ters yanlış bişey yok zorunlu eğitim yasadışı değil ve gerekli!

Onlar göçmenlerini bizim vatandaşlarımızı idare ettiğimizden daha iyi idare ediyor! Öyle bedava fatura ekmek elden su göldenle sadece terör azıyor, hala anlamadı bazıları... (hafifletilmiş versiyon)
Mesaj tarihi:
Yok sizin zihniyete bırakalım heryerde kürtçe konuşsunlar, mecliste, devlet dairelerinde. Tıp ABD'de ki ispanyol dili gibi... Ama dur bir dakika, orda konuşamıyorlardı dimi :/ üzüldüm onlara :( Demokratik değil :(
Mesaj tarihi:
Ben diyorum artık zaten demokrasi geçmişte kaldı, eğitim seviyesi yerlerde sürünen bir toplumda neyin demokrasisi?
Tabiki de eğitimli insan, kültürlü insan başta olmalı. İnsanlık adına karar vermeli, çoğunluk adına değil.
Mesaj tarihi:
Toplum entegrasyonu ve birliği gibi temel hak ve öncelik konumundaki hayati ideolojiler kimsenin tekelinde değil. Elitlerin bunu desteklemesi bu ideolojilerin elitlerin tekelinde olduğu anlamına gelmez.

Demokrasi için de şunu söyliyim: Dünyanın hiçbir yerinde doğrudan demokrasi yok, çünkü mantıksız. Çoğu yerde bu yüzden temsilciler sistemi var. Her durumda referandum bu yüzden yapılmamalı. Bilgi zeka tecrübe gerektiren siyasi hareketlerin yönünü sokaktaki adam belirleyebilecek kapasitede değildir, sokaktaki adama siyasi detay gerektiren adımlar değil, sadece duygusal temelli tercihler sorulabilir. Bilgi zeka tecrübe gerektiren konuyu okuma yazma oranı düşük ve siyasetten bi b.k anlamayan adama sorarsan ülke faciadan kurtulamaz.

Bana kalırsa milletvekilliği adaylığı için bazı şartlar koyulması demokratik sisteme zarar vermez, dokunulmazlıklar da kalkmalı. Kalkmadıkça terörist gelip mecliste bölücülük yapar.
Mesaj tarihi:
Milliyetçi kafalar kendi sorunlarını kendileri yaratıyor, kendileri çatışıyor. Türk'ü de, Kürt'ü de...

Bu dil olayının tabanında da bölgenin artık Türk kökenli hizmetkarları yerine kürt kökenli hizmetkarları olması herhalde amaçlanan. Kürtçe eğitim gören gençler ileride bu bölgelerde öğretmen, polis, vali, memur olacak. Çünkü kürtçe mesleğini idame ettireceğinden, bu bölgelerde mecburi hizmet verecek. Bu ne sonuçlara gebe olur orasını bilemem.

Zamanında milliyetçilerin moskovculara karşı batı tarafından pofpoflandığını ve silahlandırıldığını, kürt hareketininde batı desteğini aldığını, islamcıların zaten batıyla kanka olduğunu düşünürsek şu muhtemel üstün politik yorumu çıkartabiliriz:

HOORRSOOYOON BOOSONNDOO OMOOROOKOO VOOR!
  • Yeni Oluştur...