Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

17.12.2010 Genelkurmay Basın Açıklaması

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

valla amerikada popiler kültür ile sağlanıyor.

gramsci ve althusser gibi amcalarımıza ve chicago ve frankfurt okullarının yaptıklarına baktığımız zaman da basın yayın kuruluşlarının medyanın büyük rol oynadığını görüyoruz.

düzenin devamını sağlamak, sistemin kendini yeniden üretmesini sağlayabilmek için, kültürel dominasyon aygıtları vardır devletin.

okullar, eğitim kurumları, kilise cami, sosyal hayat için sunulan çeşitlilikler örnek olarak gösterilebilir.

bu arada ordunun açıklamasını sonuna kadar destekliyorum.

tek dil üniter bir devlet için gereklidir. insanlar istedikleri dili öğrenmekte ve konuşmakta serbesttir. özel teşebbüs arzu ederse bu açığı kapatmak için kurslar vesaire açabilirler. ama devletin ortak paydayı sağlayacak tek dil'de çalışması, en azından her vatandaşın birbiriyle iletişim kurabilmesini sağlamak için tek bir dili zorunlu tutması bence gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu hani adamlarin amaci yavastan milleti alistiralim sonra özerklige götürelim olayi olmasa amenna, ama tek rüyalari kürdistani kurmak olunca verilen tepki hakli. Konussun istedigi dili, ama sonucta ben bu ülkede yasiyorum ve bu ülkenin vatandasiyim canim feda dese kimse sesini cikaramaz.
Sosyal ağlarda paylaş

demokrasi bir çeşit kelle sayma oyunu.

yeterli kelle sayısına ulaşınca istediğini yapabiliyorsun.

asli unsur/ikinci unsur dan bahsetmek nüfus açısından pek mümkün değil zaten. anayasada vatandaşlık bağını tanımlamak için kullanılan türk lafı etnik bir ifade bana sorarsanız taşımıyor. karadenize gittiğin zaman orda da lazca konuşuluyor. orta anadoluda çerkezce, doğuda arapça, egede de rumca konuşan var. ama nedense bitchy tavrı sadece kürtler benimsiyor.

cumhuriyetin adı armudiye cumhuriyeti, şu anda konuştuğumuz dilin adı da armutça olsa mı rahat edilecek türkler bizi ezmiyör artık diye?

ortak dil türkçedir. isteyen de istediği dili boş zamanında anasından babasından öğrenip kullanabilir. kimseye niye anadilin kürtçe? niye kürtçe konuşuyorsun? zaten denmiyor.

ortak bir paydada buluşmak için de türkçe gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Hayir. Uniter devlete inanmiyorum ve 20 milyon insanin azinlik olduguna inanmiyorum. Amerika'da da cogu yerde ispanyolca/ingilizce cift dilli hayat gorursunuz. Kultur birligi denen sey de safi zulumdur. Kimsenin koyunun adini, cocugunun ismini degistiremezsin.

USA parlamentosunda ispanyolca konusmaya calissin biri de gor ne yapiyolar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...