Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eğitimde "Küreselleşme" Tehlikesi!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Geçen cuma Star'da Cevizkabuğu programında Milli Eğitim Bakanlığı'nın yenilemeyi düşündüğü müfredatla ilgili bir tartışma vardı. Biraz araştırınca bu yeniliğin aslında çağdaş ve modern bir eğitim sistemi için değil daha başka amaçlar için yapılmaya çalışıldığını gördüm. Aşağıda Hulki Cevizoğlu'nun bu konu hakkında bir yazısı var. Eğitim bu ülkenin en önemli konusu ve sizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Etrafımızdaki insanlarında bu konu hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
-------------------------------------------------------------------------------------

EĞİTİMDE "KÜRESELLEŞME" TEHLİKESİ!

Küreselleşme her alanda kendisini göstermeye başladı. Bunun (yıkıcı) etkilerini anlatmadan önce, ne olduğunu belirtmek gerekir.

Türkiye'de ilk zamanlarda İngilizce adıyla "globalleşme"; olarak anılan küreselleşme, saf anlamıyla uygulansa bizlerin de yararlanabileceği bir kavram. Oysa, dünyadaki somut örneklerine baktığımız zaman görüyoruz ki,küreselleşme, bugün sevilmeyen bir kavram olan sömürgeciliğin(emperyalizmin) yeni adı olmuştur Yani, güçlü ve emperyal ülkelerin kendi değerlerini diğerlerine kansız ve yumuşak biçimde kabul ettirme, onları sömürgeleştirme yönteminin kamufleli adıdır. Bir propaganda söylemidir.

Oysa, kavramın içi tam olarak doldurulsa ve uygulansa, artık küresel bir köy olan dünyada her ülkenin birbirinden bir şeyler alması ve karşılıklı değerlerine saygı göstermesine asla karşı çıkılamaz. Bugünkü durum ise böyle değildir.

ULUSAL YERİNE KÜRESEL EĞİTİM !

Gelelim, eğitimdeki küreselleşme tehlikesine..

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim yılında müfredat programını değiştiriyor. Bir başka deyişle, yeni bir eğitim uygulamasına geçiliyor. İlk olarak Türkiye genelinde 100 okulda pilot (deneme) uygulama yapılacak.
Peki nedir tehlike dediğimiz şey?..

MEB Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçukun uzun yıllardır üzerinde çalıştığı ve bir özel okulda da proje koordinatörü olarak uygulattığı yeni eğitim sistemi, ulusal değerler yerine, küresel değerleri koymayı amaçlıyor.

MEBnin hedefi, eski tip öğretmen ile, yeni tip öğrenci yetiştirmek. Bunun nasıl olacağı, daha doğrusu olup olamayacağını hep birlikte göreceğiz.

ATATÜRK'ÜN SÖZÜ GEÇERLİĞİNİ YİTİRMİŞ!

TTK Başkanı Prof. Selçuk, Atatürk'ün "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözü bugün geçerliliğini yitirmiştir. O dönemde öyle olmuş, ama şimdi öğretmenler çocukları asla etkileyemiyorlar. "Öğretmenlerin meslek olarak saygınlığı da yok"diyor. Ne ilginç değil mi?.. (Öyleyse, sizin göreviniz binlerce öğretmenin saygınlığını artırmak değil mi, siz de bu öğretmenler tarafından yetiştirilmediniz mi, öğretmenler öğrencileri etkileyemiyorlarsa ne etkiliyor, televizyonlardaki televole programları ve çizgi filmler zararlı ise niçin önlem almıyorsunuz, vs)

KÜRESEL BAĞLANTILAR

MEB TTK Başkanlığı, amaçlarını şöyle açıklıyor:

"Amacımız çocuk ve gençlerimize hem aile, hem okul, hem de toplum içinde gerekli küresel ve toplumsal doğru değer ve nitelikleri, küresel değerleri koruma ve geliştirme kazandırmaktır."

Peki, Türk millî eğitimi olarak, kimin küresel değerlerinikoruyup, geliştireceğiz?

Kendi toplumsal değerlerimiz de korunacaksa, bugünkü eğitimde zaten bu yapılmaya çalışılıyor (ne kadar yapıldığı tartışılır). O halde yeni olan nedir?.. Yeni olan küresel değerlerBunu kim istiyor?
Avrupa Birliği istiyor, küresel güçler istiyor. Diyorlar ki, insanî değerler ön plandadır. Dünya küçülüyor. Biz uygarız. Bize uyan kazanır.

Bizim dünyaya örnek olmuş insanî değerlerimiz ne oluyor, ne olacak?.. Niçin ABD, AB bunları örnek almıyor?..

TÜRKÇE'DE ZORLAMA MI?

Yeni uygulama ile, ilköğretimin ilk 5 sınıfında "Türkçe gramer" kaldırılacak. Türkçe eğitiminin amacı yalnızca, dinleme, konuşma, okuma ve yazmadeğilmiş; beyin teknolojini kullanmak imiş!..

Artık, beyin temelli öğrenmeçoklu zekâ yaklaşımı; temel olacakmış. Bugüne kadar beynimizle öğrenmiyor muyduk?
Artık, hazır bilgileri öğrencileri vermek yerine, bilgi üretimi yapılacakmış. Türkçe dersinde, mevcut bilgiyi vermeyip de, ilkokul 1. ya da 5. sınıf öğrencisine hangi bilgiyi ürettireceksiniz

1.sınıfta yazıyı öğretirken, bitişik ve eğik yazı ile başlanıp, hep öyle devam edecekmiş. Niye? En zorundan başlayarak, 7 yaşındaki çocukları Türkçe'den soğutmak için mi?.. Hani, yetenekleri geliştirmek ve öğrenci temelli eğitim amaçlanıyordu?..

Bu konuda yazacaklarım buraya sığmayacağı için, yarın da devam edeceğim ve ürkütücü gelişmeleri aktaracağım.

Tarih: 22.08.2004

Link: http://www.network54.com/Forum/message?forumid=273491&messageid=1093222482

[Bu mesaj AngeL_DusT tarafından 27 Ağustos 2004 18:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Yazının ikinci bölümüyle devam:

"VATANI BIRAK KENDİNİ KURTAR" PROJESİ (Mİ?)

Dünkü yazımda, "küreselleşmenin" ilköğretimimiz üzerindeki etkilerinden birkaç örnek vermiştim.

Bugün ise, çok çarpıcı gerçekler ve sorularla olayı irdelemeye devam edelim.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı, Başkan Prof. Dr. Ziya Selçuk'un projesi ile neleri hedeflediklerini, yine kendi belgeleri ile, ortaya koyalım.

"VATANDAŞLIĞA HAYIR,
"BİREYSELLİĞE" EVET

Yeni Müfredat Programı ile ilköğretim çağındaki çocuklarımıza, gençlerimize "vatanı bırak kendini kurtar" mı denmek isteniyor? Bu bilinç mi aşılanmak isteniyor?..

Örnek verelim.

TTK Başkanlığı mevcut ve yeni müfredat arasında karşılaştırmalar yaparken, "İçerik açısından" şu bilgileri veriyor.

Şu andaki eğitim sistemimizde, 4 ve 7. sınıflarda okuyan öğrencilere üniteler biçiminde "vatandaşlık görev ve sorumlulukları", "toplumda insanların birbirleriyle olan ilişkileri" ve "Çevreyi, yurdu ve dünyayı tanıma" dersleri veriliyordu. Yeni uygulamada bunların yerine, "birey ve kimlik", "kültür ve miras", "küresel bağlantılar", "insanlar, yerler ve çevreler" ile "zaman, süreklilik ve değişim" anlatılacak.

Burada, misyonerlerin yıllardır sürdürdükleri "Anadolu Türklerin değildir. Batı medeniyetlerinin beşiğidir" tezleri aklımıza geliyor. Kültür ve miras başlığı ile Anadolu'nun Türklere ait değil, başka medeniyetlere ait olduğu, küreselleşmenin gereği olarak anlatılmak zorunda mı? Ayrıca, bu tezlerin doğru olmadığı da ortada iken.

Öğrenme ve öğretme süreçleri açısından mevcut sistem "geleneksel ortamlara" izin veriyormuş; yeni uygulama ile "öğrencinin ilerlemek için zihinsel ve fiziksel tepkiler gösterebileceği" etkileşimli ortamlar sağlanacakmış!.. Öğrenirken, "fiziksel tepki" ne demek oluyor acaba?..

Yukarıda sayılanlar TTK'nın kendi belgelerinde aynen yazıyor. Bunlar "genel hedefler" arasında sayılıyor.

Yani, artık "vatandaşlık" yerine "bireysellik" öğretilecekmiş. Bu, "vatanı bırak, kendini düşün" ya da, "vatanı kurtarmak neyine, kendini kurtar" propagandası mı?.. Bunu daha da ileri götürürsek (mademki yeni sistemde, sorgulama esas, biz de sorgulayalım), yarın Allah korusun ülkemiz işgal edilirse, "Boş ver, bizi kim idare ederse etsin, önemli olan bireysel kimlik. Bize dokunmadıkları sürece bir şey olmaz." mı diyeceğiz?.. En alıcı yaşlarında çocuklarımıza bu duygularımızı aşlayacağız?..

Kimsenin bu kadar ileri gideceğini zannetmiyorum. Umarım, ben yanılıyorumdur.

"VATAN, MİLLET VE CUMHURİYET" YERİNE "BİREYSEL KİMLİK" !

İlköğretim 5. sınıf Sosyal Bilgiler dersinde okutulmakta olan "Vatan ve vatan sevgisi", "Millet ve millet sevgisi" ile "Türk Milleti'nin özellikleri" konuları yerine, yeni sistemde "birey ve kimlik: Haklarımı öğreniyorum" konusu anlatılacak!..

Ayrıca, "Cumhuriyete nasıl kavuştuk?" ana başlığı altında "Kurtuluş Savaşı, Atatürk İnkılabı, Atatürkçü düşünce sistemi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk" alt başlıkları da "yeni yapılandırılan" sistemde "Kültür ve Miras:Adım adım Türkiye"(!) dersine dönüşecek.

"Güzel Yurdumuz Türkiye" dersi "İnsanlar, Yerler ve Çevreler" dersine dönüşecek.
"İslâmiyet'in Doğuşu, Yayılışı ve Türkler" dersi, "Üretim, Tüketim, Küresel Bağlantılar, vs" dersine dönüşecek.

"TÜRK" TARİHİ YOK OLUYOR !

Yine, ilköğretim 4. sınıfların mevcut dersleri arasında yer alan "Tarih, İlk Yurdumuz ve Tarihte Anadolu" derslerinin yerini, "küresel bağlantılar, üretim, dağıtım, bilim, kurumlar, sosyal örgütler, güç ve yönetim" konuları alacak.

Kuşkusuz bunların anlatılmasında da yarar var. Ancak, niçin Türk tarihi anlatılmaktan vazgeçiliyor? Niçin, ilk yurdumuz öğretilmiyor?

Bir taraftan Anadolu'nun "başkalarının da yurdu" olduğu anlatılacak, öte yandan Türklerin yurdu ve tarihçesi anlatılmayacak!..

Al sana küreselleşme ve faydaları...
"Türk Milleti'nin tarihteki yeri", "İlk Türk Devletleri", "İlk çağda Anadolu uygarlıkları", "Çevre uygarlıklarının Anadolu'ya etkileri" de bu sınıfta okutulmayacak.

Yine, aynı sınıfta okutulmakta olan "İlimizi ve bölgemizi tanıma" dersleri yerine "İnsanlar, yerler ve çevreler" anlatılacak. Ne kadar ilginç!..

Bu vatanın sahibi varsa, tarih ve Cumhuriyeti'ne de sahip çıkmalıdır.

[Bu mesaj AngeL_DusT tarafından 27 Ağustos 2004 18:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Eğer hiçbir ulusun diğerini ezmediği, her ulusun kendi kültürünü koruduğu ve barışçı bir küreselleşme olucaksa ben varım buna. Ama eğer küreselleşme adı altında sadece büyük şirketlerin ve sermayenin birleşip sınırları kaldırarak her ülkeyi daha çok sömürmesi gerçekleştiriliyorsa ben buna karşıyım ve aklı başında her insanın da karşı olması gerekir.
Mesaj tarihi:
bence küresel bir eğitim okadar kötü olmaz . sen kendi diline ve geleneklerine sahip çıktıkdan sonra amerikadaki , avrupadaki , çindeki gibi bilim eğitimi versen kime ne zararı oluur[signature][hline]Bu gün asılıyorum
İnsanlar son kez kadehimi dolduruyor
En kıymetli hazineleriyle
Gözyaşlarıyla .
Grandmaster zgrw

[Bu imza zgrw tarafından 27 august 2004 17:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Tek taraflı geri kafalı bi yazı. Ülke için iyi olan bağnaz ot kafalı tek tip düşünceye sahip gençlermi? Hem bireyselliğe önem verilen eğitimde ülke sevgisi aşılanmadığını kim söyledi? Yüksek derecede nitelikli birey (eğer siz onu toplumdan ülkeden soğutmazsanız) toplumu güçlendirir. Sırf size ananelerinizden annelerinizden kalan düşünceye uymadığı için karşı çıkamazsınız. Dünya küreselleşiyor. Buna gözü kapalı göğüs gerip ülkeyi mahfedeceğinize çağa ayak uydurmaya çalışın.[signature][hline][email protected]
Mesaj tarihi:
said:
Leathas, 27 Ağustos 2004 18:38 tarihinde demiş ki:
hmm,oz olarak ayni seyleri dusunuyoruz o zaman,iyi :)

Ben de sizdenim :)[signature][hline]
Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel
Mesaj tarihi:
"Dünya küreselleşiyor, buna ayak uydurun" lafı kadar güldüğüm bir şey yok. Dünya küreselleşmiyor arkadaşlarım. Bugün hala Almanya ve Fransa'da devlet okullarında yabancı dil dersi dışında yabancı dilde eğitim vermek yasaktır. Hazırlık sınıfı, yabancı dilde fizik, matematik, kimya dersleri gibi saçmalıklar ancak bizim gibi dilin önemini kavrayamamış ülkelerde bulunabilen saçmalıklardır. Madem dünya küreselleşiyor niçin Fransız radyolarında %100 İngilizce müzik yayını yapılamıyor? Fransız dilini korumak için olabilir mi acaba??
Kandırılıyorsunuz arkadaşlar. Ülke olarak kandırılıyoruz. Bunun tabiri bu kadar basit.

[Bu mesaj Etos tarafından 27 Ağustos 2004 19:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
+1 karde$im yazın çok güzel. bu arada Atatürk'çüyüz vede " Öğretmenler , yeni nesil sizlerin olacaktır! " lafını asla unutmayız.[signature][hline] In every j0b there is a no!

- Counterfeit -
Mesaj tarihi:
eheh çünkü fransızlar dünya üzerindeki tek güç olmak istiyorlar. yani amerika'nın yerine geçmek istiyorlar. bizimse o yere göz koymamız için önce kendimizi geliştirmemiz lazım. bu da batıdaki adamın yaptığını taklit ederek değil, onu o adamdan önce yaparak olmalı. sen eğitimini alırken batıyı yakalarsan, onu geçmek için gereken birikim ve beceri sende olacaktır, çünkü dünyadaki yenilikleri aynı onun gibi takip edebiliyorsun. o adam nasıl yapabiliyorsa, sen de yapabilirsin.[signature][hline]NbaTurk forumu...
Mesaj tarihi:
Şimdi Atatürkü, Atatürkün her sözünü, her milliyetçi duygunun daha %10 unu anlamamışken HİYAA ATATÜRKÇÜYÜZ DÖVERİZ KİMSE BİZİ YIKAMAZ diye kamikaze kullanan sözde atatürkçülere lafım var. Bağnaz kafanız yüzünden ülke her seferinde geriye gidiyo. Tarikatlar bir siz iki. Atatürkün ne dediğini anlıyomusun özümsedinmide bir iki kitapta okulda duyduğunla ülke savunmaya girişiyosun??!! Sakin mode:on Pozisyonel (Durumsal) Taktik diye bişey vardır. O anki duruma göre değişken taktikler belirlersin. Atatürk te bunu yaptı. Bizde bunu yaparız. Ülkenin şu andaki durumu için en iyisi. Duruma göre hareket edip gerektiğinde müdahale etmekten başka ne şansımız var? İlla bi hedefe bağlı gözü kapalı gitmekmi lazım?[signature][hline][email protected]
Mesaj tarihi:
said:
AngeL_DusT, 27 Ağustos 2004 18:30 tarihinde demiş ki:
Eğer hiçbir ulusun diğerini ezmediği, her ulusun kendi kültürünü koruduğu ve barışçı bir küreselleşme olucaksa ben varım buna. Ama eğer küreselleşme adı altında sadece büyük şirketlerin ve sermayenin birleşip sınırları kaldırarak her ülkeyi daha çok sömürmesi gerçekleştiriliyorsa ben buna karşıyım ve aklı başında her insanın da karşı olması gerekir.

arkadas ne kadar toz pembe goruyorsunuz her seyi ya. sen de adam gibi kulturunu pazarla sen ez milleti . dunya donuyor ve istesekte istemesekte yol aliyor . gidisatta "kuresel" bir dunya duzeni . o yuzden bos bos konusacaginiza simdiden kendinize iyi bir yer kapmak icin calismaya baslayin . dunya sizin gibi ileriyi goremeyip herseye muhalafet edenlerin dediklerine kulak verecek olsaydi hala magralarda yasiyorduk .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
eheh tam türkiye portresi bu yazı, düşünceler tamamen siyah beyaz. yazarı gri tonları toptan unutmuş. yetiştirilen öğrenci ne çoban bekleyen davar gibi olmalı ne de kendini tek başına bi halt sanan, toplumdan soyutlanan ukalalar gibin olmalı.

ikisinin tam ortası olmalı, hem topluma karşı bireysel özgürlüklerini savunabilmeli, hem de bu ülkenin vatandaşlarıyla aynı gemide olduğunu, batarsak beraber batacağımızı bilmeli.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 27 Ağustos 2004 20:02 tarihinde demiş ki:
ben amerikanın köpeğiyim o yüzden amerikan köpeği üniversitede ingilizce eğitim görüyorum.

durumundan memnun degilsen o ingilizceyi adam gibi ogrenir millete turkceyi nasil ogretirimin derdine dusersin . aksi halde hic bir anlam ifade etmiyor soylediklerin .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
said:
kiddo, 27 Ağustos 2004 20:10 tarihinde demiş ki:
Şimdi Atatürkü, Atatürkün her sözünü, her milliyetçi duygunun daha %10 unu anlamamışken HİYAA ATATÜRKÇÜYÜZ DÖVERİZ KİMSE BİZİ YIKAMAZ diye kamikaze kullanan sözde atatürkçülere lafım var. Bağnaz kafanız yüzünden ülke her seferinde geriye gidiyo. Tarikatlar bir siz iki. Atatürkün ne dediğini anlıyomusun özümsedinmide bir iki kitapta okulda duyduğunla ülke savunmaya girişiyosun??!! Sakin mode:on Pozisyonel (Durumsal) Taktik diye bişey vardır. O anki duruma göre değişken taktikler belirlersin. Atatürk te bunu yaptı. Bizde bunu yaparız. Ülkenin şu andaki durumu için en iyisi. Duruma göre hareket edip gerektiğinde müdahale etmekten başka ne şansımız var? İlla bi hedefe bağlı gözü kapalı gitmekmi lazım?

Sen Atatürk'ün deidklerini anlıyabilmiş olsaydın bu cümleleri sarf etmezdin. Toz pembe bir dünyada yaşıyorsun sanıyorum. Yok neymiş çağımız gereğiymiş küreselleşme , yok uymak zorundaymışız başka çaremiz yokmuş. Bir araştır bakalım dünyanın hangi ülkesinde (sömürgeler hariç) kendi ulusal değerlerini hiçe sayan bir eğitim programı var? Başkalarını birşey bilmemekle itham ederken önce kendinin ne kadar bildiğini bir sorgula. Eğer hala dış güçlere direnen insanlar olmasaydı çoktan Cezayir'den beter bir sömürge ülkesi olmuştuk. O insanlara laf atıcağına yatıp kalkıp dua et.
Sanki hiçbir tehlike yokmuş, herşey komploymuş gibi şeyler yazıyorsunuz. Medyanın her dediğine kanmayın, medyanın %90'ı bugün sermaye tekellerinin elinde taraflı ve sizin beyninizi yıkamaya yönelik yayınlar yapıyor. Etrafta yarı türkçe yarı ingilizce saçma sapan bir dil konuşan insanlar türedi. Böyle giderse 20 yıl sonra ne kendi dilini ne kültürünü bilen kimse kalmıycak. Şu size dayatılan küreselleşme kandırmacasından kurtulun. Size Atilla Akar'ın "Derin Dünya Devleti" kitabını tavsiye ederim. Bun okuduktan sonra hala küreselleşme küreselleşme diye bağırabiliyorsanız zaten yapılacak birşey kalmamış, siz çoktan "dünya vatandaşı" olmuşsunuz demektir.
Mesaj tarihi:
Tamam medyanın her dediğine kanmayalım. Hatta Hulki Cevizoğlunun fikirleriyle başlayabilirim kanmamak için. Ben illa küreselleşelim demiyorum. Ama değişken olmazsak çakılacağımız kesin. Şu andada değişim küreselliği gösteriyo. Üstelik ben milli değerleri ezme yok etme gibi bişey dediğimide hatırlamıyorum. İkisi birlikte çok güzel gider hatta mükemmel olur diyorum. Bikaç mesaj önceye bak mesela ark lardan biri çok güzel özetlemiş. Ayrıca bizim dünyamız ne kadar toz pembe bilmiyorum ama arabesk türk filminde yaşamadığımız kesin.[signature][hline][email protected]
Mesaj tarihi:
said:
huun, 27 Ağustos 2004 20:12 tarihinde demiş ki:
arkadas ne kadar toz pembe goruyorsunuz her seyi ya. sen de adam gibi kulturunu pazarla sen ez milleti . dunya donuyor ve istesekte istemesekte yol aliyor . gidisatta "kuresel" bir dunya duzeni . o yuzden bos bos konusacaginiza simdiden kendinize iyi bir yer kapmak icin calismaya baslayin . dunya sizin gibi ileriyi goremeyip herseye muhalafet edenlerin dediklerine kulak verecek olsaydi hala magralarda yasiyorduk .

eğer insanlar sürekli "iyi yer" kapma yarışında olsaydı, dünya da ne demokrasi, ne insan hakları ne de adalet olurdu. Hatta Türkiye'den örnek vereyim, Atatürk geçerdi başa -kendine en uygun yeri kapıyor ya-, hem sultan hem halife olurdu bitti gitti...

hem işkence görmek ne demek! sen daha da güçlen işkence yapan sen ol! köle gibi çalıştırılmak ne demek! senin sermayen olsun sen başkasını köle gibi çalıştır!

sadece ezmek ve ezilmek, sadece kendi işine geleni yapmak diye bir şey yok bu dünyada. çünkü her zaman önündeki seçeneklere alternatifler de vardır.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!

[Bu mesaj Rahan tarafından 27 Ağustos 2004 20:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ya ben anlayamıyorum bazı arkadaşları ya adamlar(batı halkı) resmen avrupanın tarihimiz hakkındaki gerçeklerini saptıracak yerine kendi yalan yanlış düşüncelerini koyacak, genç beyinlere ben merkezli olmayı öğretecekler siz burda ne diyodunuz!(sözüm atatürkçülüğü çok iyi anladığını sanan küreselleşme taraftarlarına!)

Bu bir sömürgecilik hareketidir! İçten içe kendi düşüncelerini yükleyecekler. Kendi müziklerini bimnemnelerini(hatta ve hatta dillerini!) yüklediler bile körpecik beyinlere.(bu genç beyinlerden biri benim ) Bu sömürgeciliklerinin daha ileri noktaya varmasını istememeliyiz.[signature][hline]Ben Zydar isimli abimin hesabını 10-25 ağustos arası kullanmış olan şahısım. (Yani 2 haftadır falan Zydar, esas zydar değildi .) Zydarın kardeşi olan benim bu hesabı açmamın nedeni kendime ayit bir hesap istemiş olmamdır

[Bu mesaj -Cleglaw- tarafından 27 Ağustos 2004 20:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
İnsanlar küçüklüğünde yanlış yönlendirilince ortaya neler çıkıyor görüyoruz. O kadar kolay bir konu değil ki yapılsın bu...

Ayrıca o tartışmayı izledim. Avrupa'dan danışmanlar da varmış. Bunu kendi ağzıyla söyledi orada. Ondan sonra lafı kıvırıp bu proje %100 Türk işi dedi.

Kendi sistemimizi adam gibi yaratamamışız maalesef. Yarattığımızda da kendi elimizle yok etmişiz (mesela köy enstitüleri) Niye? Toplumcu paylaşımcı olunca insanları kulluğu kalmazmış da ondan? Yok komunist yuvasıymış, ağalar tırsmış vs.

Yamuk işte kardeşim sistem. Düzeltmek de istemiyorlar bilinçlenme olursa hallerinin ne olacağından korktukları için.

Tabi aile faktörünü de unutmamak lazım. Zamanında demişti Atatürk: "İşe büyüklerden başlamak lazımdır" diye. Her zamanki gibi yine haklı. Bu kafalar gelecek nesillerin akıl ve ruh sağlığını zedeliyor.

Küreselleşme dediğiniz de "şirketleşme" şu an. Bireysellik de oradan kaynaklanıyor zaten. Binbir türlü danışıklı dövüş varken nasıl olacak da dünya barış dolu olacak mümkün mü?

Böyle bir dünyada gelecek nesilleri yetiştirmenin hiçbir anlamı yok şu an. Hem de HİÇ.
Mesaj tarihi:
Ya bide anlamadığım şu. İlla bi yenilik bi değişim olduğu zaman iyide olsa kötüde olsa niye her seferinde ülkeyi küffara kaptırıyoruz. Yani her değişimin sonucunda malak gibi ülkeyi neden teslim edeceğiz havası var? Bağnazlık diz boyu.

Bakalım
said:
Amacımız çocuk ve gençlerimize hem aile, hem okul, hem de toplum içinde gerekli küresel ve toplumsal doğru değer ve nitelikleri, küresel değerleri koruma ve geliştirme kazandırmaktır."

Bunda ne gibi ülke harcanması milli değer ezilmesi var? Küresel değer diyince aklınıza amerika kapitalist mc donalds geliyosa vardır tabi ama ben üsttekini okuyunca aklıma "Dünya Barışı" "Açlıkla Savaş" "Saygı" "Sevgi" gibi olgular geliyo.

said:
TTK Başkanı Prof. Selçuk, Atatürk'ün "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözü bugün geçerliliğini yitirmiştir. O dönemde öyle olmuş, ama şimdi öğretmenler çocukları asla etkileyemiyorlar. "Öğretmenlerin meslek olarak saygınlığı da yok"diyor. Ne ilginç değil mi?.. (Öyleyse, sizin göreviniz binlerce öğretmenin saygınlığını artırmak değil mi, siz de bu öğretmenler tarafından yetiştirilmediniz mi, öğretmenler öğrencileri etkileyemiyorlarsa ne etkiliyor, televizyonlardaki televole programları ve çizgi filmler zararlı ise niçin önlem almıyorsunuz, vs)

Yanlışmı? Yanlışmı? Öğretmenlerin melek gibi insan olup olmadıklarını geç Atatürk ün aklındaki yeni nesli yaratan öğretmen imajının %10 u varmı çoğu öğretmende? Sabah bana performansının %30 unu bedava gösterip geri kalanını dersanede parayla satan öğretmene ne saygı duycam ne etkilenecem BE!!![signature][hline][email protected]
Mesaj tarihi:
said:
Rahan, 27 Ağustos 2004 20:50 tarihinde demiş ki:
Hatta Türkiye'den örnek vereyim, Atatürk geçerdi başa -kendine en uygun yeri kapıyor ya-, hem sultan hem halife olurdu bitti gitti...

ahahah kuresellesmeden anlamadigin gibi millet kavramindan da anlamiyordun . turk egitim sistemini bireysel yonleriyle mi ele aliyordun sen o mesajinda yoksa turk gencligi olarak mi ? ben ulke olarak yapmamiz gerekenlerden bahsederken sen bir anda Ataturk ismiyle cok guzel bir ornek verdin . Ataturk yazmayi biliyorsun diye sana hak verecek degilim . en azindan biraz daha harmanlasaydin daha elle tutulur fikirlerle .

bu arada mantikli ornekler sergileme konusunda da daha calismaniz gerek muhalif :D .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 27 Ağustos 2004 20:57 tarihinde demiş ki:
lol huun ironiyi de mi sezemedin ?

eheh yok gazi almisken bi de senin mesaj ilisti gozume dedim suna da bir bulasim :D .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
Hep merak etmişimdir "Büyük Birader" nerede acaba gerçek mi yoksa sizin beyninizde mi?

Edit: Bu arada bişeyi söylemeden geçemeyecem. Medya sizin beyninizi yıkıyo diye bas bas bağırmak onlarla aynı şeyi yapmak olmuyo mu? Beyin yıkama olmuyo mu?

[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.

[Bu mesaj Saendul tarafından 27 Ağustos 2004 21:05 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...