Ceday Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Bugün şirketteki arkadastan böle bi mail geldi, ortalıkta dolasan hurafe maillerden olablir tabi ama biraz arastırınca kanunun dogru oldugu ortaya cıkıyor. Mail aynen asagıdaki gibi: Prof. Dr. Deniz Büyükkılıç Gazi Üniversitesi 06830, Gölbaşı ANKARA Vergi rekortmenleri listesinin açıklanması üzerine Sözcü Gazetesi saf saf soruyor: "AKP'ye yakın işadamları neden listede yok?" AKP kodamanlarının "Vergi kaçırıyor" diye gaddarca üzerine gittikleri Aydın Doğan, vergi şampiyonu. Yani Türkiye'nin en çok vergi veren adamı. Ama, Ahmet Çalık, Fettah Tamince, Akın İpek, Remzi Gür, Cihan Kamer, Ethem Sancak, Vahit Kiler, Ahmet Albayrak, Unakıtan Ailesi, Topbaş Aileleri listede yok. En azından, Tayyip Bey'i otellerde ağırlayan milyar dolarlık işadamı Fettah Tamince ile milyar dolarlık Ahmet Çalık'ın ilk 100 içinde olması gerekmez miydi? Sözcü Gazetesi galiba duymamış: Bunlar vergi vermemek için Vergi Kanunu'na özel madde eklediler. VERGİDE BAĞIŞ SİSTEMİ AKP Hükümeti 2.1.2004 ve 31.12 2004 tarihlerinde Vergi Usul Kanunu'na 40/10 maddesini ekledi. Bu maddeye göre, gelir veya kurumlar vergisi mükellefi isterse vergisini devlete vermez. Ya nereye verir? BÜNYESİNDE GIDA BANKACILIĞI BULUNAN DERNEKLERE verir. İçişleri Bakanlığınca bünyelerinde GIDA BANKACILIĞI kurma izni verilen tarikat bağlantılı dernekler şunlar: -Deniz Feneri Derneği -Kimse Yok Mu Derneği -Kepez Deniz Yıldızı Sosyal yardımlaşma Derneği Bu dernekler, örneğin 100 milyon lira vergi borcu olan şirkete gidip diyorlar ki: Arkadaş, bizim derneğe 50 milyon bağış yap, Biz de sana 100 milyon liralık kömür, erzak, temizlik maddesi gibi fatura verelim. Bu faturayı götür maliyeye ver, vergi borcunu kapatmış olursun. Yanına kalan 50 milyon senin karın olacak. Bana verdiğin 50 milyon lira ile de malzeme alıp valiliklere, kaymakamlıklara vereceğim. Onlar da ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklar. Bu da senin zekatın olacak. Böylece bu kafir devlete vergi vermeyeceksin, hem de sevap işleyip Cennete gideceksin. Hem de AKP için hayır dua alınmasına vesile olacaksın. İşte böyleyken böyle. Ama, bir vergi mükellefi örneğin bir okul veya hastane yaptırırsa, yaptığı harcamanın sadece 5 milyon lirasını vergiden düşebiliyor. Mehmetçik Vakfı'na, eğitim kurumlarına, Çocuk Esirgeme Kurumu'na, Kızılay'a yaptığı yardımın en fazla 5 milyon lirasını vergiden düşebiliyor. Ama bu derneklere yardım yaparsa, yaptığı yardımın tamamını vergiden düşüyor. İşte bu ülkenin rejimi, ödenmeyen vergi paraları ile böyle değiştirilmeye çalışılıyor. bu da vergi kanunu ile ilgili yayınlanmıs bi yazı
DeaN Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 AKP'lilerin böyle bir sürü cinliği var aslında, Türbanıda böyle okullara sokmaya başlamadılar mı? Tayyip bile siyasi yasağından cinliklerle kurtulmuştu yanlış hatırlamıyorsam.
huun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 kolpa. bağış yaptığın para vergi borcundan düşülmüyor, vergisini vermen gereken paradan düşülüyor.
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 her bağıştan bahsetmiyor zaten. said: isterse vergisini devlete vermez. Ya nereye verir? BÜNYESİNDE GIDA BANKACILIĞI BULUNAN DERNEKLERE verir.
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 huun said: kolpa. bağış yaptığın para vergi borcundan düşülmüyor, vergisini vermen gereken paradan düşülüyor. nası kolpa hocam? iki türlüsü var işte. birincisi bagışı gider olarak kaydetme (bu matrahtan düşülmesi demek), digeri indirim (bu direk verilmesi gereken vergiden indirim) http://www.muhasebeciyizbiz.com/gelir-kurumlar-vergisi-ve-diger-kanunlardaki-bagis-ve-yardimlar-2.html yukardaki linkten bir alıntı daha: VII- SPONSORLUK HARCAMALARI İLE BAĞIŞ VE YARDIMLARIN KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİNDE İNDİRİM SIRASI Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 10.Maddesine göre vergiye tabi kazancın bulunması halinde kurumlar vergisi beyannamesinde sırasıyla, 1- Risturnlar 2- AR-GE indirimi, 3- Sponsorluk Harcamaları, 4- Bağış ve yardımlar indirilecektir. Kazancın yetersiz olması durumunda 10.Madde kapsamındaki indirimler yapılamaz, dolayısıyla bu indirimler sonraki yıllara devretmez.
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 bu bagıslar 20.maddeye dahil ediliyormus ve %50 si indirim olarak kabul ediliyormus sanırım?? beyanname formatı : http://www.bdodenet.com.tr/vergi/kdv_beyannamesi_doldurma.doc aslında o kadar cok yazı var ki, bi de mevzuatı öle sıradan birisnin alıp okuması cok zor. muhasebeci bi arkadas varsa dogrusunu tam olarak söyleyebilir mi? yalnız atıyorum kızılaya nie bagıs sınırlı da, özel böle vakıflara bi sınır koymamıslar, o bile büyük bir soru bence.
huun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 bi daha okudum yazıyı naylon faturaymış olay. o zaman herşey mümkündür hocam. o mevzzuatla alakalı bir durum değil, doğrudur değildir bilmem.
Öne çıkan mesajlar