Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kitaplarla çalışma stiliniz

Pickles

Öne çıkan mesajlar

Ya ben ne bileyim, mühendis olduğumda masabaşı işte çalışıp imza atma hayalleri kurmadım hiç, kurmuyorum da. Ben kendimi bildim bileli mekanik sistemlerin aşığıyım, kurcalamayı, bakmayı, çalışma prensibini çözmeyi vs çok severim. O yüzden ileride fiilen apılan işin içinde olmak, yağa pasa karışmak isterim zaman zaman.

Bilmiyorum belki çocukluğumdan beri yağın pasın içinde kaldığım, dükkanda büyüdüğüm için olabilir. Sabah 8'de imza atmaya başlayıp akşam 5'de çantasını alıp çıkan adam olmak beni boğar. Varsın tornacı olayım..

800 lira az olm ama, başlarken belki de..
Sosyal ağlarda paylaş

barnacle said:

onu da yap ama hobi olarak yap:D izmirde az maaş veriyo hıyarlar o sektörde. norm civata var duymuşundur geldi geçen bişey müdürü, bizim okuldan mezunmuş filan anlattı işte 800-1250 arası veririz maaş dedi. ayıp resmen.

norm somun'a gitmiştik 1 ay kadar önce abimle, vickers ölçüm cihazı bırakmaya.

Çalışma koşulları süperdi laboratuardakilerin. Tertemizler, gürültüden uzaklar. Bizzat imalatta çalışan mühendis biraz da tecrübeliyse durmaz o paralara orada. Herşeyi geçrim o ses var ya, ELLEEEEAAAH diye bağırası geliyo adamın 2 dk durunca.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Ya ben ne bileyim, mühendis olduğumda masabaşı işte çalışıp imza atma hayalleri kurmadım hiç

Mühendisliği bir tek bizim ülkede masa başı, imza yetkisi için yapılan iş olarak görüyorlar. masa başı iş olucak imza atıcam projelere, çizimleri, amelelikleri teknikere yaptırıcam diye hayal kuran hazırlık öğrencileri var. birisi de bizzat kuzenim olur salak.
Sosyal ağlarda paylaş

barnacle said:

çalıştığın alana göre değişir o abi. kıçını koltuktan ayıramayan mühendisler var.

Kıçını koltuktan ayırmayan mühendis, makineci ise, ya patrondur, ya da yaşını başını almış, zamanında çok yağ pas içinde kalmış, şimdi de tecrübe dağıtıyordur. Bi ihtimal üniversitede hocadır. En son ihtimal, teknik resim çiziyordur doğalgaz firmalarında falan, onun da alacağı maaş 700'ü geçmez.

Bu ülkede makine mühendisi olan adam aç kalıyorsa suçun yarısı kendindedir, ben öyle düşünüyorum. Okuldan iyi bi şekilde mezun olmuş, stajıyla projesiyle kendi araştırmalarıyla, gittiği kurslarla vs kendini geliştirmiş adam hele ki sanayisi iyi olan bi şehirde de yaşıyorsa sanmıyorum işsiz kalsın.

Makine mühendisiyim işsizim devlet hede hödö diye ağlayan adamların tamamına yakını öss ile okula girip giriği gibi çıkan adamlardır. Makine mühendisliğini imza atmaktan ibaret sanan kişiler bunlar işte hep. Ders geçmek için ders çalışan adamlardır. Stajını naylon yapan, projeleri diğer arkadaşlarına yıkan adamlardır. Kütük girip kütük çıkan adamdır özetle.
Sosyal ağlarda paylaş

Aga güzel diyosun da, hayvan gibi makina mühendisi çıkartıyor ülkemiz üniversiteleri, hani eyçof oynarken falan catapult basarsın sürekli de bi yerden sonra "not enough space" der ya, öyle olacak yakında. her üniversitede makina var ve çok adam alıyolar. bence mühendis enflasyonu var ülkede ciddi ciddi.

ve eğitim iyi olmadığından sivrilmek kolay diye düşünüyorum fakat bu noktada ünvanın gereksizliği giriyo işte işin içine. herkes "makinacı", bir şeyler eklemen şart üstüne.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kontenjan etkili tabi de, öss gibi aptal bi eleme sistemiyle üniversiteye girip "ben çok zekiyim" diye takılan adamlar olduktan sonra istersen yılda 5 mezun ver, yine olmaz o iş.

Okulun 2. yılında hala "ben okula 1. girdim hacıe" diye muhabbet yapan insan evladı var, ciddi ciddi yapıyor birde. Adamın tek hayali "makine mühendisliği" ünvanını almak, başka bi amacı yok. Sanıyor ki şöyle replikler yaşayacak;

-Mühendis Bey şuraya bi imza atabilir misiniz dünyanın kurtuluşu ellerinizde..

-Hmm tabi atarım makine mühendisi olarak imzamın ne kadar etkili olduğunun farkındayım, hmmghh

Yok öyle bi dünya. Okula odun girmiş adam odun çıkıyorsa mühendisin gerekli olduğu bi yere sırf gereklilikten girer, 700 lira maaş alır, işçinin gözünde bile itibarı olmaz.

Dediğim 5 kişi al her yıl, ama hepsi bu mantıkla olsun, yine kalite sıfır.

Yoksa herkes kendini geliştirse, tabi imkanlar da kısıtlı olabiliyor bazı şehirlerde, onu da kabul ederim, yine büyük kısmı çalışır. İstisnalar dışında, yetişmiş, potansiyeli olan adamı kapıyorlar. Tabi istisna da var da, böyle genelde. Kimisi daha 3. sınıfta koca firmalara çağırılıyor, mezun olunca da direk işe başlıyor aynı yerde, kimisi de mezun olup işsiz kalıyor.

Tabi bisürü etmen var da, kişisel azim de çok çok önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi makineci adam insan kaynakları müdürü olmaz, benim aklım almıyor bunu. İnsan kaynaklarının bölümü yok mu arkadaşım, o girsin?

Endüstri mühendisi yetişmiyor mu ülkede, gitsin imzayı o atsın. Raporu o tutsun. Herkes işini yapsın. Makineci insan kaynakları müdürlüğünden ne anlar ki. Müdür olmasın demiyorum, hobi olarak olsun da demiyorum sdf. Üretim müdürü gibi mevkiilere gelebilir tabi, ama makine ile ilgilensin.

Beni filip morisin insan kaynakları müdürü yapsalar her gün ağlarım işe giderken, gördüğüm göreceğim en sosyal ders patent ve endüstriyel tasarım dersi benim. Ne anlarım o işten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...