Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kitaplarla çalışma stiliniz

Pickles

Öne çıkan mesajlar

Sorum şudur ki;

Aldığınız derslerle ilgili kitaplarınız var ve bu kitapları okul bittikten sonra da size yarar sağlayacağını düşünüyorsunuz. Bu kitaptaki bilgileri nasıl saklamayı yeğlersiniz. Önemli yerlerin altını çizip ilerde o kitabı açıp mı bakarsınız, kendi notlarınızı oluşturur oradan mı bakarsınız, başka yöntem mi uygularsınız ?
Sosyal ağlarda paylaş

wingtsun!
direkt ve doğrudan yumruklar atarım. kitap üstünden çalışırım
mma!
kitap üstüne karışık notlar alır ve farklı renklerle farklı yerlerini ayırırım
jujitsu!
en önemlisi kitabın içindeki bilginin yaratabileceği problemlerin ümüğünü sıkabilmek aslında. yoksa kitap orada. açar bakarsın. konunun gırtlağını sıkıp, kolunu omzundan çıkartabiliyorsan iş bitmiş demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

bu teknik 10 numara dasa;)
dasaaa said:

wingtsun!
direkt ve doğrudan yumruklar atarım. kitap üstünden çalışırım
mma!
kitap üstüne karışık notlar alır ve farklı renklerle farklı yerlerini ayırırım
jujitsu!
en önemlisi kitabın içindeki bilginin yaratabileceği problemlerin ümüğünü sıkabilmek aslında. yoksa kitap orada. açar bakarsın. konunun gırtlağını sıkıp, kolunu omzundan çıkartabiliyorsan iş bitmiş demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

genelde eksik bırakılmış kanıtları falan yaparak giderim bir defteri olur oraya kanıt, örnek ve soruları yaparım. ama geri döndüğümde genelde kitaba dönerim kendi notlarıma değil. kendi notlarım daha çok öğrenmek için.

asıl makaleleri deftere çalışırken ilerde makaleye değil defterde yazdıklarıma dönerim çünkü adamlar makaleleri resmen anlaşılmasın diye yazıyorlar, kitaplar pedogojik ama onlar güzel.

every makale I have met I have annihilated*

*: rajeevin current algebra makalesi dışında
Sosyal ağlarda paylaş

bir de kitabı çalışmadan önce stratejik yaklaşmak lazım. genelde ilk bir kaç chapter kitabın geri kalanının anlamak için önemli oluyor. gerisi ise daha bağımsız oluyor. ona göre çalışmak lazım. eğer kitabın konusuna çok aşina değilsen ortadan girmek üzebilir. ama standart çekirdek ders kitaplarında bahsediyorsak onlara baştan girilir zaten genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

Pickles said:

Bana da nedense böyle kitap fazlasıyla gereksiz cümlelerle dolu gibi geliyo. 400 sayfalık bi kitabın ümüğünü sıksan 200 sayfa gerekli bilgi kalır gibime geldiğinden acaba diyorum öyle birşeye mi yeltensem

evet öyle ama o 200sayfaya geri dönsen kendi yazdıklarını bile anlamayabilirsin 5 sene sonra hehe. bence kitabın ümüğünü sılma olayı kitabın içindekileri özümsemek için, ilerde dönmek için değil. suyunu sıkıp içicen, kitap iyidir
Sosyal ağlarda paylaş

genelde kendi notlarımdan olmakla birlikte kitaptan da çalıştığım olur. language&literature bölümlerinde romanlar, şiirler vs olduğu için kitap her zaman asıl kaynak olmayabiliyo. ve o makaleler.. ah o makaleler.. akademik kaygıyla yazılan çoğu şey hakikaten okunmasın diye yazılıyo; katılıyorum. adama vay be abi adam neler düşünmüş biz anlayamıyoruz herhalde dedirtmek için :) o yüzden ben de sistematiğine giderim başta ortada anlamıyorum diye yakınmam, zaten sona gelip in conclusion diye başlayan kısımda yüzüm güler :)kendi notlarımı çıkarırken onları içselleştiririm bi de notlarımın key word'lerini çıkarıp dosyamın önüne koydum mu tamamdır. 3000 sayfalık kitapları falan her daim taşıyamıyoruz malum :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...