Alfheim Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Weka'da apriori algorithm kullanmak zorunda kaldığım bir bitirme projesi aldım, IIS log'u sparse arff formatına çevirip, weka ile apriori algoritm çalıştırarak result setler elde etmem gerekiyor. Öncelikle weka ile daha önceden hiç ilgim yoktu onu belirteyim. Baştaki testlerde basit 5-10 attribute ve data'lı olmak üzere, normal 1-2 saniye gibi bir sürede algoritma çalışıp işini yapıyordu. Bugün converter'ı tamamlayıp 2 küsür mb'lık bir log'u arff'e çevirdim, yaklaşık 10kb'lık çok da büyük olmayan bir arff oluştu. Şimdi bu arkadaşı gönderdiğimde, öncelikle outOfMemory exception aldım, 8kb'lık dosya için 2 küsür gb ram kullanıyor şuan weka. ve yaklaşık yarım saat oldu hala çalışır durumda gözüküyor weka, ama hala bir sonuç yok. Ne olabilir sorun, weka ile ilgili tecrübesi olan biri varsa yardımcı olabilir mi? arff formatında sorun yok, danışman hocanın belirlediği sparse arff formatı. Benim aklıma takılan 8kb'lık bir arff için 2gb ram ve yarım saat, saçma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Valla Weka'da sadece classificationla uğraştım ben o yüzden tam net bişey söyleyemicem de, direk RunWeka.ini den heap miktarını arttırsan olur mu ki? Ben classificationda onu yaptığımı biliyorum, bazen lüzumsuz şişiyordu bende de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Zaten en son öyle yapmak zorunda kaldım.Normalde cmd'den : "C:Program FilesWeka-3-7weka.jar">java Xmx2g -jar weka.jar Şu kodla yemesi gerekiyor diye biliyorum. Ama çok da java tecrübem yok belki yanlış yapıyorumdur. Ben de gidip ini'den değiştirdim olmayınca. Zaten ben outOfMemory olayını geçtim belirttiğim gibi, şuan verdiğim arff dosyasının sonuçlarını alamıyorum. Dosya 8kb, kullanılan memory yaklaşık 2-3gb arası, ve baya bir süre geçti. Yanlış bişey olmak zorunda bu parametrelerle, yoksa komik yani adamlar size'ı 1.5gb olan dosyalardan bahsediyor, onlar günlerce bekliyolar mı yoksa ahaha - Bu arada weka CLI'da kullandığım komut şu : java weka.associations.Apriori -N 3 -t C:ex080925.arff Bakayım olmazsa, max confidence min confidence gibi parametrelerle oynayıp, algoritmanın çalışacağı data aralığını kısayım belki o zaman bir sonuç elde edebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 ben de sadece classification yaptımdı da CLI'dan çalıştırınca hiç memory sorunları olmamıştı. ki ben 1 gb büyüklüğünde dosyalar açmıştım o zaman 2 gb hafızası olan makinemde. maxmem tarzı bir parametre vardı ini dosyasında, belki onunla alakalı bir cozum vardır. bu arada weka kullanan birinin varlığı bile güzel forumda lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 maxheap=4g .ini'deki söylediğin field bu sanırım. Oradan set ettim zaten de, artık bugünlük pes ettim beynim yandı. @data fieldındaki birkaç satır baya uzun, apriori algorithm katlanarak gidiyor inner join ile, o yüzden o kadar ram kullanıyor anladığım kadarıyla. Nispeten daha az data içeren bir arff ile denediğimde ise 20dk gibi bir süre sonra kill ediyor processi. Teşekkürler yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara, burdan ekmek çıkmayacak gibi. Gözünü sevdiğimin wekası ve okulu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
weidmann Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Merhaba; Weka ile ilgili benim de bir projem var. Daha log dosyasını bile weka ile açamadım. Bana yardımcı olacak arkadaşlar var mıdır? (Ücretli-ücretsiz) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 bişi sorucam siz napıyosunuz weka'yla tam olarak? loglarla falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
weidmann Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 aslında ben de pek bilmiyorum. Log dosyasını yükleyip, sınıf oluşturucaz. sonra bir kaç algoritma çalıştırıp, sonuşlarına bakıp rapor yazıcaz. yapabilirsen süper olur. dersten kalabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Ocak 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2011 Bu arada benim sorunu çözdüm ben, olur da ihtiyacı olan olursa, sparse arff formatında attributelara {0,1} gibi nominal değerler verildiğinde, apriori algorithm ayarlarından, treatZeroAsMissing'i True yapmadıkca, büyük dosyalarda algoritma sonsuza kadar çalışıyor. loglara ne yapıyoruma gelince, bölümün sayfasının 2 yıllık 3 yıllık IIS logları var elimde, girilmiş URL'leri weka'da işleyerek, market-basket analysis yapıyorum. Optimize etmeye çalışıyorlar siteyi, daha fazla hit almak için vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
weidmann Mesaj tarihi: Ocak 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2011 hocam hep beraber benim sorunu da çözsek. dersten kalıcam. bi seyler yapalım. güzellik te yaparım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Ocak 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2011 Senin olay nedir? elinde arff dosyası var, classification, clustering, association falan yapıp analiz mi yaptırıyolar? Tipik data mining projesi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
weidmann Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 elimde arff yok. web logları var. yollayım sana bi rapor hazırlayıver. Akşama sunum var çünkü. Assoc. classification v.b. algoritmalar.. çok ta önemli büyük bir rapor olmasına gerek yok. telde anlatsan bile olur. hatta daha iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
weidmann Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Arkadaşlar bir hafta uzatma aldım. El verin de yapalım hep beraber... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Yeni gördüm topici tekrar da, benim finallerim başladı, yalan olur o iş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
weidmann Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 olsun. Büyük bir olasılıkla dersten kaldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sfkrmn Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 merhaba arkadaslar weka hakkında özel ders verilir ve projelerinize yardımcı olunur ilgilenenlenler için irtibat numarası 05364999816 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Weka'yla uğraşmayın. RapidMiner var. Weka'nın çalışır durumda olanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar