montezaus Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Konusu daha önce açılmamış ama aranızda yapan var mı acaba? 4 kişi başlamayı düşünüyoruz, istanbul yelken kulübüne gideriz diyorduk, kulüple falan da konuştuk ettik ancak daha sonra yavaş öğretiyorlar, kara eğitimi gereksiz yere çok uzun vs. şeklinde bir iki kişiden olumsuz yorum aldık. Farklı yerlerin eğitimlerini görmüş, tavsiye verebilecek olan var mı? Nerelerden eğitim aldınız, nasıldı, ne kadar sürdü vs. tecrübelerinizi yazarsanız böyle genel bi bilgilendirme topiği olsun madem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 hmm hatırlayamayacağım şimdi ama yelken eğitmen bile vardı burada bi ara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 burada ugrasan sostizm idi yanlis hatirlamiyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 ugrasan deil, denizciydi zaten sanirsam, universitede hoca filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 denizci ya da hoca değil neptündü o sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 poseidon olmasin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 aquaman mis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 hastayım bi kursa bok atan cocuklara kara eğitimi çok uzun aga gerek yok o kadar denize in dsfgd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Fistan said: hastayım bi kursa bok atan cocuklara kara eğitimi çok uzun aga gerek yok o kadar denize in dsfgd duyunca ben de buna yakın bi tepki verdim de, işi ticarete döküp gereksiz şeylerle fazla fazla zaman geçirtiyorlar babında bir şeylere yordum daha sonra. gereksiz şeyler nedir, ne kadar zaman geçirince fazla olur falan oralarını bilemiyorum tabii, neptündü poseidondu falan bi bilenden yorum bekliyoruz anca birisi alize yelkenciliği tavsiye etti ama fiyatları diğer yerlere göre fazla gibi geldi sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 abi çok yanlış düşünüyorsunuz. Bir yerden amatör denizcilik kitabı edinirseniz bir göz gezdirin içine, Ne olursa olsun denizde çatışmayı önleme kuralları, navigasyon, acil durum ve emniyet alma, meteoroloji gibi eğitimleri almanız gerekiyor. Bunun üstüne bir de yelken istiyorsunuz ki buna yelken teorisi ve genel denizcilik terimleri ile temel ip bağları eğitimleri de dahil oluyor. Bu eğitimleri size ne kadar uzun verseler gene de eksik kalır. Bu işin teorisi. Asıl karada 1 saat eğitim sonra hoppa denize açılalım mantığındakiler ticaretinde bu işin. Diğerleri resmen size vakit ayırarak işin teorisini de öğretiyor. İyi bir yer size 6 ayrı derste 3 haftada 2şer saatten 12 saat eğitim verir, Kısa Mesafe Telsiz ehliyeti ve Amatör Denizcilik Belgenizi aldırır. O 3 haftalık periyotta da her hafta sonu sizi denize çıkartır ve bunlardan 1 tanesi de gece seyri olur. Aman eksik bilgi ile yanlış yerlerden eğitim almayın. İYK, KYK , MYK ,FB-GS bunlar köklü camialar ve iyice araştırmadan çamur atılmaması gereken yerler. Ha nerden biliyorum, babam yelken eğitmeni + ben de bir yelkenciyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 anladım, teşekkürler bilgilendirme için, işin teorisi konusunda haklısın sanırım, beynim yıkandı şu saniyede. bu noktada istanbul yelken kulübü mü alize yelkencilik mi bosphorus sailing mi yoksa diğer bir iki yelken kulübü daha var onları mı tercih etsek diye düşünüyoruz, tecrübelerini paylaşabilecek olan var mı bu hafta kaydolma işini yaparız herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Selamlar, neler oluyor burada :) çok neşeli. Yelken üzerine doktora yaptım daha yeni dostlar, sorun söyleyeyim. Eğer amacınız sadece yelken öğrenmek ise, herhangi bir yelken kulübü veya teknesinde ders veren herangi bit yat sahibi yeterli olabilir. Deniz size öğretir, yeter ki zaman geçirin. Sağlam gerçekçi teorik bilgi veren hoca da az bulunur, aerodinamik, hidrostatik direnç falan da işin biraz eğlencesini bozar. Eğer yat kaptanlığı veya amatör denizci düşünüyorsanız uzun konu... merak ediyorsanız aradaki farkı anlatayım. Veya hangisi ile ne yapılabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 profesyonel alanda yelkenci olmak için başlama yaş sınırı var mı?turnuvalara katılıp yarışacak kadar profesyonellikten bahsediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Tekne türlerine göre sınır var. 15 yaş örneğin optimist için üst sınırdır. Yaş sınırı olmayan sınıflarda da büyük çoğunlukla 6-10 yaş arası optimiste başlamış ve idmanları hiç bırakmamış kişiler başarılı olur. istisnaları var ama çok daha fazla çaba gerektirir. yat yarışçısı 40 yaşında da olunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 sostizm said: Selamlar, neler oluyor burada :) çok neşeli. Yelken üzerine doktora yaptım daha yeni dostlar, sorun söyleyeyim. Eğer amacınız sadece yelken öğrenmek ise, herhangi bir yelken kulübü veya teknesinde ders veren herangi bit yat sahibi yeterli olabilir. Deniz size öğretir, yeter ki zaman geçirin. Sağlam gerçekçi teorik bilgi veren hoca da az bulunur, aerodinamik, hidrostatik direnç falan da işin biraz eğlencesini bozar. Eğer yat kaptanlığı veya amatör denizci düşünüyorsanız uzun konu... merak ediyorsanız aradaki farkı anlatayım. Veya hangisi ile ne yapılabilir? oo hoşgeldiniz, ilaç gibi geldiniz şu an teşekkürler =) bizim durumumuz şöyle, uğraştığımız bi hobimiz olsun diyip başladık ama yaza doğru yelken kiralayıp tek başımıza haftalık olarak çıkmak gibi programlarımız var. kendi başımıza çıktığımızda rahat olabilmek istiyoruz sonuçta. çok uzun olmayan bi zamanda da amatör denizciliğin neferleri olabiliriz gibi, o yüzden biraz da seçici davranalım dedik. geçen içip yelken muhabbeti yaparken barmen bile gelip ben ders veririm dedi, her önüne gelen eğitim mi veriyor diye gözüm korktu biraz da =). insanların tecrübelerini öğrenmek istedim. araştırma işini başka bir arkadaşa yüklemiştim aslında ama o da insanlardan tutarlı bilgiler alamamış, istanbul yelken kulübünü -yukarıda söylediğim kara eğitimi muhabbetinin dışında başka nedenlerden de- kötüleyenler olmuş mesela yoksa hiç düşünmeden oraya kaydolacaktık. şu noktada bize zaman kaybettirmeyecek, sağlam eğitim alabileceğimiz bir yer arıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Şimdi anladım... Eğitim konusunda -haklısın- herkes kendisini yetkin görüyor. Az dünem tutmuş, ıskota çekmiş herkes "öğrendim/öğretirim" moduna giriyor. Çok tehlikeli. İzmir'de olsanız tavsiye edebileceğim eğitmenler olurdu ama istanbulu bilmiyorum. Önerim: su üzerinde mümkün olduğu kadar çok zaman geçirin. Sert havada ve yumuşak havada utsa yelkencilerin ne yaptığını izleyin. Pek çok yelkenci nedenleri ile ne yapılması gerektiğini söylemez ama doğru yerde ve zamanda yapar. Gözlemek lazım. Bir diğer öneri, işin temelini öğrenmek istiyorsanız, küçük tekne ile çıkın denize. Teknik sorularınız olursa da her zaman beklerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Bakalım, çok öğretemeyecek birisine denk gelsek bile dediğin gibi denizde zaman geçirerek öğrenmeye çalışacağız artık. Şöyle dağlar gibi referansını aldığımız bir yer olmadı maalesef, şurası iyi diyenler de genelde yeni başlamış, başka bir yerden eğitmen tanımamış, karşılaştırma yapamayacak arkadaşlar olduğundan kafada soru işaretleri kalmadı değil. Yeni başlayan amatör denizciler için tavsiye edebileceğin kitaplar var mı peki? Başladıktan sonra konularla ilgili netten bir şeyler okurum muhtemelen, böyle derli toplu sağlam bi kitap varsa önce onu hatmedelim madem. Başvurulabilecek belli başlı yerli/yabancı internet sayfaları varsa onların da linkini isteyebilirim aslında. Kaynak işini başlamadan halletmiş olurum =). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 ben yapmak için ehliyetini almıştım ama yapmak için maddi imkan yada bir alet bulamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Kalamış Yelken Kulübü var + DAKSAR'da yelken eğitimi alabilirsiniz gene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Mathias said: Kalamış Yelken Kulübü var + DAKSAR'da yelken eğitimi alabilirsiniz gene. herhangi biriyle ilgili bilgi ya da tecrüben var mı, istihbarat toplasaydık =). teşekkürler bilgi için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 istanbul'da hedef yelken'le görüşebilirsiniz. şirket olarak yeni kuruldular ama, eğitmenler üniversitelerde bayağı zamandır dersler veriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 istanbulda nereler var yelken icinki? ben hic gormedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 reyou said: istanbulda nereler var yelken icinki? ben hic gormedim kalamışta baya bir yer var ders alınabilecek fizban said: istanbul'da hedef yelken'le görüşebilirsiniz. şirket olarak yeni kuruldular ama, eğitmenler üniversitelerde bayağı zamandır dersler veriyorlar. güzel bir yere benziyor, özellikle kurucularının sağlam geçmişleri varmış ama onlar ders vermeye zaman harcıyorlar mıdır? üniversite derken itü ve boğaziçi yelken kulüplerine sanırım. sen almış mıydın, biraz bilgi verebilir miydin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 ders veriyorlar zaten bayağı, yarışlara da katılıyorlar. ben ders almadım, ama boğaziçi'nde okuyan öğrencilerin 3'te 1'i ders almıştır. tanıdığın varsa onlardan bilgi alabilirsin. olmadı ara konuş, cana yakın insanlardır zaten sorun olmaz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Sabancı bu konuda baya hevesli, biz okulda yaz başında 1 tane 50lilk tekne için 10 kişi zar zor bulduk adamlar 3-4 tekne fln çıkıyorlar. Bizim okulda hiç hevesli, meraklı yok. Biz 2010 Haziranda Marmaristen açıldık her zamanki gibin, bu sefer Datça tarafına gittik, Simi ye fln geçtik, dolaştık baya, ii yelken yaptık, baya eğlendik. Grubunuz aynı kafadansa çok eğlenceli oluyor bu tip gezi-eğitimler. Bu iş kağıt üstünde olmuyor malesef, 1e1 yaşayıp, gözlemleyip, denemen gerekiyor. Ben başlarda ne çok ellerimi yaralamıştım ehehe :D. Alesta tramolaaaaaa. Ayrıca yanınızda işi bilen 1 kişi olmadan açılmayın denize. Şakası yok yani. Haa bi de yelkene başlamak için çok önemli bi sebep : http://www.youtube.com/watch?v=_wC721zLZz4 >:D<>:D<>:D< bi hanse 545 ve içi dolu norsk sailor kızlar, bittim şu an (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar