Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Brainport


huun

Öne çıkan mesajlar

http://www.hurriyet.com.tr/yasasinhayat/16483401.asp?gid=373 şu haberi okurken ilgimi çekti. tabii hürriyet konuyu her zamanki gibi yanlış anladığı için daha gizemli bir hal aldı.

http://vision.wicab.com/technology/

olay, gözlükteki kameranın dilin üstündeki bir cihaza sinyal göndermesi ve bakılan nesnenin şeklinin dil üzerinde canlandırılmasıymış. beyaz kareler dilde daha sert uyarı sağlarken, siyah kareler hiç uyarı sağlamıyor, gri olanlar beyazdan daha hafif uyarı sağlıyormuş.

gizem ortadan kalkmasına rağmen gene de çok ilginç. dil sayesinde insanlar çevrelerinde olan olayları algılayabiliyor. cisimlerin yönü, hızı vs. hatta cihazla yeteri kadar vakit geçirenler harf, rakam ve tabelaları ayırtedebiliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilginç şeyler bunlar bizim renk başlığındaki tartışmaya benziyor ama en nihayetinde o kadar da ilginç değil çünkü yaptığı şey gözün aktive olduğu zaman uyardığı neuronları uyarmak. ha dilin bağlı olduğu neuronları bu şekilde manipule edebilmek teknolojik açıdan büyük bir olay ve ilginç ama net olarak olaya bakarsan felsefi derinliği olan bir mesele değil beyin ne yapıyorsa onu yapıyor yine.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız sistem o kadar kompleks değil. Sitede sadece dildeki reseptörlerin kullanılmasından bahsedildiği için bu durum da sadece "trigeminal, vagus, fasiyal, glossofaringeal" gibi kafa sinirlerinin kendi nükleuslarını uyararak algının sadece beyindeki dil algılarının ilgili bölümüyle alakalı olduğunu düşündürüyor, zira beyindeki görsel algıyı oluşturan "lateral geniculate nucleus" sadece optik sinirle uyarılır, diğer sinirler o nükleusu uyarmaz. O yüzden bu sistemi kullanan adam hiçbir zaman tüm renklerle görüyor hissini hissedemez, dil hisleriyle görmüş gibi olur sadece.


Asıl olay bikaç ameliyat ve implant eklemeyip dili kullanarak tam görme hissini sağlamakla güzel olabilirdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...