Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

başlamak istiyorum, yardım lazım :(


Black-ice

Öne çıkan mesajlar

selam arkadaşlar
kısaca anlatayım: yıllardır çizimle ilgileniyorum. bilgisayar destekli çizim, renkli illüstrasyonlar yapmak istiyorum, çok denedim hiçbir tuto falan bakmadan ama olmuyor tabii, nereden başlayacağımı ne ile çizeceğim olsun hiçbişey beceremedim, bu yüzden renklendirmeye falan hiç geçemedim bile.

paticiği de karıştırdım ama bana yararlı bişey bulamadım. yani tutoriallara falan bakıyorum netten speedpaint fln oluyor mesela ama ben photoshopta neyle çizeceğimi nasıl brushlar kullanacağımı falan bilemiyorum mal gibi kalıyorum.

bana yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi az önce bir yazı yazdım, muhtemelen 2 ye bölmek zorunda kalıcaktım.(o kadar uzundu yani :D ) Göndermeden önce son bir kez daha okudum senin mesajı. Sonra, senin soruyu yanlış anladığım için hepsini sildim.

Valla arkadaşım, çizebiliyorum demişsin. (umarım yine yanlış anlamamışımdır. :D ) ozaman o fırça filan hikayeleri tırıvırı çok kafaya takmaya gerek yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

michelangelo'nun bir gün boğa çizmesi gerekiyormuş,çizememiş. Adam grandmaster tabe kimseye söyleyemez. Sonrasın bir oturuşta yaklaşık 2000 tane boğa deseni çizmiş. Sonunda 3 çizgi darbesiyle mütiş boğa desenleri çıkarmaya başlamış. :P

Ya o değilde, kafamı karıştıran şey, çizebiliyorsan belli tarzları denemek ve başarılı olmak zor bir şey değil. Keza video tutorial değil, direk bitmiş resimden bile çakozlayabilirsin. Tutoriallerin olayı şudur! Sen çok iyi çiziyorsundur. kendine ait fırçaların bile vardır. Anlıyacağın öyle bir adamsındır yani :) Ama nasıl çiziliyoru kesinlikle defalarca sıkılmadan saatlerce bitmiş bir çalışmayı izlemek olmalı. video tutorialler iş görseydi, cerrah olabilirdik belkide.

Muhtemelen senin sorunun photoshop değilde tablete alışmamış olmandan kaynaklanıyor. senelerce gözlerin elini takip ederken sevinçle aldığın tabletde eline değilde kafayı kaldırıp monitörden takip etmek. İnsanın kendisini sipastik hissetmesine yol açabiliyor :P Çoğu yetenekli arkadaşımın umutlarının kırıldığını bile gördüm :)

photoshopta boyama yaparken fırçanın opacity olayına hakim ol.
Flow değerini sen kendin belirle. Bir süre flow değerini sabit tutarak çalış. Çok çok ekstrem durumlar olmadıkca Layer olayı mütiş gereksiz. Fırça konusu ise, muhtemelen desenlerine hayran olduğun artisler vardır. Bu artisler çoğunlukla fırçalarını paylaşır. Bu sana kolaylık sağlıcaktır.

yağlı, sulu, akrilik vb boyama yapmış ve bunlara göre envayi çeşit fırça türü bilip kulanan adamlar photoshop a geçince olayın boyutu masturbasyona dönüşüyor. Sonra bizler de niye başarılı olamıyoruz diyoruz.


not: amalarla fakatlarla bol tekrarlı, bu sonu başı belli olmayan rezil anlatım için üzgünüm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu alt tarafı bi tutorial istedim renkli ilüstrasyon adına azıcık fotoşop öğreten, adam ağzımı burnumu dağıttı.

nolursa olsun yetenekli de olsan bir yol gösterici lazım bir eğitim lazım bu işler için ha bunlar olmadan da olur belki daha yavaş olur. ben de kendim oturup zaman harcayacağıma photoshop öğrenmek için, internette bulunduğuna emin olduğum bir kaç tutorial rica ettim sizden. bu kadar kasıcak bişey yoktu yani:)

tablete de alışkınım zaten tablet de değil tablet pc kağıda çizmekten farklı olmuyor yani. flow mlow diyorsun onlara hakim değilim ben işte onları öğrenmek istiyorum ustalar çalışırken nasıl bir katmanla başlıyor neyi neyin üstüne ekliyorlar bunları görmek istiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi çok basit, griye boya, sonra burn toolu ile zaten imlecin bulunduğu yerdeki tonu koyulaştırıyosun, alt tuşuna basılı tutarsan da dodge tool görevi görür ve açar. bunun için yukarıda ayarlar vardır, midtones, highlight ve shadows. midtones orta skalada gelişigüzel belirttiğin derinliklerdir. shadow koyu yerler adından anlaşılacğı üzere ve highlight da ışık olarak parlak yerler. ayrıca burn ve dodge toolun etki derecesini ayarlayabilir ve brusha göre hardness smoothness ayarları ile yapıyorsun, basit bi olay yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...