freemaniacss Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 selamlar,benim çıldırtıcı bir sorunum var.c++ ile Qt de birşeyler yapmam lazım,database bağlantılı birşey yapmayı planlıyorum fakat qt4 ile mysql bağlantısı yapamıyorum.1.5 gündür uğraşıyorum resmen.yardımcı olabilirmisiniz acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 yokmu arkadaşlar bi bilgisi olan bu konuda.mysql de yüklü bilgisayarımda,ne include edersem edeyim,driverlar yüklü değil diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Qt kullanıyorum da SQL'le ilgili tecrübem yok hiç ide'yle alakalı olabilir visual studio mu kullanıyosun? qt'nin kendi creator'ı var onu kullanmayı dene istersen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Qt Creator kullanıyorum,mysql ile connection bile sağlayamadık.delirtme seviyesine getirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 O zaman VS 2008 add-in'i var onu indirip VS 2008'le dene =) Forumda Qt kullanan pek yok galiba, benim de SQL'le ilgili pek bilgim olmadığı için ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum. Hataları spesifik olarak yazarsan belki bilen birileri çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 driver yüklü değil diyor,ya da mysql.h ı bulamıyor falan filan,denediğim yöntemlere göre değişiyor.ya da include klasöründe o dosyalar olmasına rağmen bulamıyor.ilginç yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Basit bir oneri olacak ama oncelikle kodu calistirdigin kaynak makinadan, MySQL'in bulundugu uzak makinaya ve port'a baglanabildigine emin ol once. telnet host port Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 yok abi yanlış anladın sen,bireysel proje babında bişeyler yapmaya çalışıyorum da,local olarak bağlanamıyorum.host most yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 bir şey daha sorayım QString fileName = QFileDialog::getOpenFileName(this, tr("Open File" ), "", tr("Images (*.png *.jpeg *.gif *.jpg)")); ui->resim->setStyleSheet("* {background-image : url(fileName) }" ); amacım bir resim dosyası seçip,seçtiğim resmi belli bir yere arkaplan yapmak.fakat renk falan olarak yaptığımda olmasına rağmen image olarak beceremedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 E iyide civanim MySQL server'a baglaniyosan, SQLite falan degilse her sekilde server o. Remote host'da degilse local host'da. Haliyle telnet localhost 3306 dedin mi duzgun calisiyo mu, baglanti kabul ediyo mu gorursun anlaminda seettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 ne hatasi veriyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 mysql için QSqlDatabase: QMYSQL driver not loaded QSqlDatabase tarzı bir hata veriyor. arkaplan olayında ise hata vermiyor kodu çalıştırıyor,fakat seçtiğim resmi arkaplana atamıyor.düz style olarak atadığımda arkaplan yapabiliyorum fakat dosya seçip yap dediğimde olmuyor. mesela atıyorum bir tuşa bas dediğimde arkaplan rengi şu olsun dediğimde oluyor yine aynı şekilde resim olarak atamadım,beceremedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar