Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bismarck (Tartışma Başlığı 2)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bu arada unity bunu hala es geçiyorsun
said:
fedaykin, 12 Ağustos 2004 21:00 tarihinde demiş ki:
Hepsini geçtim diğer konuda kaçıncı sayfada yazdığını hala açıklamadın, bir kez de hatalıyım o konuda bir şey yazmamışım de de bitsin bu iş.
[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
unity amerikalılar bile bu olayı utanç kaynağı olarak görürken sen onları hala canla başla savunuyorsun ya ne diyeyim. Bravo diyorum. Dha sonra sana her şart altında amerikalıları savunuyorsun haklı olup olmamaları önemli değil sadece amerikalı olmalı yeterli diyince kızma zira durum iki kere iki dört şeklinde ortada.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Amerika'yı devamlı olarak savunmak kendilerinin dahi yapmadığı bir şey olduğu için başkaları yaptığı zaman sonucunda elbet bir yerde takılıyor veya ekstra yollar arama gereksinimi duyulur hale geliniyor.[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
fedo repeteye takmissin, degisken birlestirme olayin da ucmus senin.

bak o topice topicin basindan sonuna onlar yaptiysa digerleri de yapti dememis miyim ?

demisiim.

burada unlimited submarine warfare diyoruz o normal diyorsun e ben de burada aynen o topicde oldugu gibi onlarinki normalse bunlarinki normal demiyor muyum ?

diyorum.

eee sen daha neyi soruyorsun ? derinlikli soylemler kullanamayacak miyiz karsi arguman getirirken artik ?

a yok eger o oyle degilse sen de o zaman tamam ingilizler batmamak icin kacti normal de olsun bitsin.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
Hepsini geçtim diğer konuda kaçıncı sayfada yazdığını hala açıklamadın, bir kez de hatalıyım o konuda bir şey yazmamışım de de bitsin bu iş.
[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
lancelotdulac, 12 Ağustos 2004 23:21 tarihinde demiş ki:
Amerika'yı devamlı olarak savunmak kendilerinin dahi yapmadığı bir şey olduğu için başkaları yaptığı zaman sonucunda elbet bir yerde takılıyor veya ekstra yollar arama gereksinimi duyulur hale geliniyor.

abd kendini savunma ihtiyaci hissetmeyen tek ulke dunyada . ne oldu guantanamo ne oldu kimyasal silahlar . istihbarat hatasi dedi savas esiri degil terorist dedi cikti isin icinden . baskada bisi demedi .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
ya unity hala kabul etmemekte neden bu kadar yırtınıyorsun. Hayatta ilk kez mi bu şekilde bir şey başına geliyor.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
hala kabul etmemek için yırtınıyorsun unity :)

Neyse kaderde bu gece de senin bir kez olsun yanıldığını kabul ettiğini görmek yokmuş. Hayır bu derece aşikar bir şeyde bile neden kabul etmiyorsun kendine yediremiyorsun. Bak söyle şu safyada demiştim diye de o da yok. O konuyu elli kez baştan sona okudum yine yok yine yok.

Neyse şimdilik iyi geceler[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

[Bu mesaj fedaykin tarafından 12 Ağustos 2004 23:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
fedo siyasi tarafliligini her alanda surduruyorsun anlasilan.

almanlar gemi batirir suc olmaz ingilizler batirir suc olur.

sovyetler bisey yapar lafi bile edilmez amerikalilar yapar kahpe olur.

simdi de gelmissin sen kendin daha hic yanildigini kabul etmeyip her seferinde yan cizmisken benden ne bekliyorsun ?[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
fedaykin sende repeat yapma "anlarsin ya" de anlariz biz mesaji . hos durmuyor repeatler eheheh[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
bunu yapınca bile cevap alamıyorum birde yapmasan ne olacak. Bak hala başka başka şeyler söylüyorda bu şekilde polemiğe bile açık olmayan eldeki yazılara bakan bir şeyi bile kabul etmiyor. Bunun göreceli bir yanı bile yok, bir mesaj ya vardır ya yoktur.
said:

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
ben bu şekide mesaj atmışım dedin ama bak atmamışsın atmışsan attım de. Konuyu çevirmek içinde başka polemiğe açık tartışılacak konulara kaymaya çalışma.

Böyle bir mesajın var mı yok mu sorusunun hiç bir yeri tartışmaya açık değilken bunu bile kabul etmeyip yıllardır tartıştığımız şeyleri önüme sürüp nasıl kurtulmayı bekliyorsun onu anlamıyorum.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Sadece diyeceksin ki

evet yanlış hatırlıyormuşum o konuda iddia ettiğim gibi alman donanmasının savaş suçları ile ilgili bir şey yazmamışım

bu kadar basit. Sadece yanlış hatırlıyormuşum diyeceksin ai bütün olay bu. Her zaman son noktayı ben koyarım olayından bir kez olsun sıyrılacaksın.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
ben bu sekilde mesaj atmisim demedim onu sen diyorsun, ben

-------------------
evet bravo hafizan ne kadar zayif.

tek kisiye mal edilen bir olayi tum alman donanmasina o topicde de mal etmistin burada da mal etmis hem de o topici onca antitezi olmasina ragmen referans gostermissin.

sinirsiz denizalti savasi ilan edilen bir denizde hede hodo olmaz. bulunan batirilir. almanlar da aynen boyle yapmislardi ve 4-5 ingiliz kruvazorunu hicbir alman denizaltisi kaciracak kadar esek degildi
-----------------------

boyle demistim, ve ne kadar da dogru demisim. bir giriyoruz bakiyoruz ki o topicde bir kisinin yaptigi seyi alman donanmasina mal edemeyecegine dair stttin tane polemik var, hatta kesmemis seni bir de bombalama olayina kaymisiz.

daha aciklamama gerek var mi yoksa tarafli zihnin algiladi mi, yoksa mesaji tekrar etmemi mi tercih edersin.

hatta istersen buraya bir kolaj yapayim izahatli mac nakilli ?[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
peki bu cümlelerin hangi birisinde alman donanmasını işlediği bir savaş suçunun ispatı var, hiç birisinde yok.

Abicim soru açık

said:
unity100, 11 Ağustos 2004 20:40 tarihinde demiş ki:

tek kisiye mal edilen bir olayi tum alman donanmasina o topicde de mal etmistin burada da mal etmis hem de o topici onca antitezi olmasina ragmen referans gostermissin.

said:
fedaykin, 11 Ağustos 2004 20:56 tarihinde demiş ki:
o başlıkta hiç bir antitez yok esas senin hafızan zayıf. Tez nedir, alman denizcileri bir olay hariç savaş kurallarına uymuşlardır. O konudaki antitez nedir diye bir kez daha baktım ama yine göremedim, orada alman denizcilerine yönelik hiç bir suçlama yok yani antitez de yok.

evet söyle o başlıktaki antitezi. De ki örneğin 3. sayfadaki 4. mesaj bizde tamam diyelim.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
neyse unity benim cidden yatmam gerek yarın işe gideceğim akşama da yola çıkacağım haftasonu yine yokum zaten.

Senden çok kısa bir cevap bekliyorum. 6. sayfa 5. mesaj'da antitezi sunmuşum gibi. Yarın ben gider okurum o mesajı ve doğru ise özür dilerim senden.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

[Bu mesaj fedaykin tarafından 13 Ağustos 2004 00:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
tamaaaam birazdan cok fena bozulacaksin ama kusura bakma kendin ayarladin.

baslangic olayi, fedaykin ingilizlerin alman murettebati toplamayarak buyuk suc isledigini ima eder. ve unity 100 der ki :

said:
unity100, 11 Ağustos 2004 20:17 tarihinde demiş ki:
ingilizler neden alman murettebati birakip ayrilmislar onu neden soylemiyorsun da boyle guzel guzel tarafli, kendi inancinin keyfi dogrultusunda tarihi bilgi veriyorsun ?

ingilizlere bolgeye 4-5 alman denizaltisinin yaklastigi haberi gelince haliyle ayrilmak zorunda kaldilar karmasa ortamindan. ama tabi, senin lafi sokamaman icin bu gun ingilizler orada 4 gemi kaybetmeliydiler almanlari toplamak ugruna. ama o zaman da insanlik degil aptal ingilizler olacakti buyuk ihtimalle.

ha ayrica o hizli ayrilista daha once batan ingiliz gemileriyle alman gemilerinin durumunun da etkisi vardir.

sonra fedaykin hartenstein topicine referans yapar ve soyle der :

said:
fedaykin, 11 Ağustos 2004 20:35 tarihinde demiş ki:
Almanlar değil kendi mürettebatlarını toplayanlara benim bildiğim bir tek istisnai durum hariç ne denizdeki düşman denizcilerine ne de onları toplayan gemilere ateş açmıştır. Tam tersi müttefikler bu yöntemi uygulamışlardır. Örnek için ise bu adrese bakmanız yeterli olacaktır http://forum.paticik.com//view.php?id=23810 Şayet almanlar bu şekilde ingiliz denizcilerini suyun ortasında bırakıp hatta bir kısmını pervaneleri ile parçalayıp gitselerdi zaten bugün her yıl o günün anma töreni gerçekleştiriliyor olur ve nasıl barnbarlar ile çarpıştıkları anlatılıyor olurdu.

unity gercegi ortaya koymakta kararlidir ve :

said:
unity100, 11 Ağustos 2004 20:40 tarihinde demiş ki:

sinirsiz denizalti savasi ilan edilen bir denizde hede hodo olmaz. bulunan batirilir. almanlar da aynen boyle yapmislardi ve 4-5 ingiliz kruvazorunu hicbir alman denizaltisi kaciracak kadar esek degildi

bu yukaridaki bold yerde tek kisiye mal edilen bir olayi tum alman donanmasina o topicde de mal etmistin kismina dikkat cekerim, ayrica o topici onca antitezi olmasina ragmen referans gostermissin kisminin ne kadar net bir sekilde neyi kastettiginin anlasildigina ... fedaykin o topicde hartensteinin kendi kahramanligini tum almanlara mal etmistir, buna karsi cikmistir unity, ama kesmemistir fedoyu ve ayni ornek bombardiman muhabbetine kadar uzanarak tekrarlanmis, ama fedo yine ikna olmamistir.

her neyse, bunun uzerine fedo der ki :

said:
fedaykin, 11 Ağustos 2004 20:56 tarihinde demiş ki:
o başlıkta hiç bir antitez yok esas senin hafızan zayıf. Tez nedir, alman denizcileri bir olay hariç savaş kurallarına uymuşlardır. O konudaki antitez nedir diye bir kez daha baktım ama yine göremedim, orada alman denizcilerine yönelik hiç bir suçlama yok yani antitez de yok.

olaya bakiniz iste burada basliyor. tez nedir alman denizcileri bir olay haric tum savas kurallarina uymuslardir. antitezi de bir sekilde yok etmis olduk, kimse kisilerin bireysel kahramanligini tum ulkelere mal edemezsin oyle olacak olsa herkes kahraman tarzinda soylemler yapmamis orada. unity demis ki bunun uzerine;

said:
unity100, 11 Ağustos 2004 20:58 tarihinde demiş ki:
hafizam cok iyi. eger o baslikta ben gerekli antitezleri ortaya koyamadigimi dusunseydim su an o baslikta tartisiyor olurduk.

nitekim bakiyoruz, aaaa, bir kisinin kahramanliginin tum almanlara mal edilmesinin karsisinda duran zaten unity imis ? aaaaooo. bir yasimiza daha giriyoruz tabi haliyle. bakalim sonra ne olmus :

said:
fedaykin, 11 Ağustos 2004 21:02 tarihinde demiş ki:
o zaman bir kez daha araştır o başlığı oku baştan sona da göster bakalım alman denizcileri neler yapmış. Ben bulamadım, sen o başlıkta bulup gösterirsende göremediğim ve seni uğraştırdığım için özür dilerim senden.

eeveeet, iste siyasi gorusle bulanmis bir vizyonun kisinin algisina neler yapabilip, algiyi nasil carpitabileceginin en guzel ornegi. fedo arkadasimiz burada bold ile belirli yerlerde ilgi topicin o noktaya kadar tartisilan konsepti olan 'tek kisinin kahramanligini herkese mal etmek' kavramindan bir deduksiyon yapip kendine daha caazip olan alman denizcileri neler yapmis kismina getirmis. bunu birkac post sonra alman denizcilerin savas sucu kavramina donusturecek. unity demis ki :

said:
unity100, 12 Ağustos 2004 14:08 tarihinde demiş ki:
arkadasim tek yapacagin aynen daha once soyledigim gibi bu gece yarin ve sonraki gece discovery, national g gibi kanallari acip bir denizalti belgeseline denk gelmeye calismak ve 'sinirsiz denizalti savasi' nasil olur onu ogrenivermek.

ayda 100 bin ton gemi batiyordu da denizalti savasinda bunlarin murettebatlari NE OL
Mesaj tarihi:
yok unity artık iyice emin oldum ki seninle tartışmak haybeye. Konuları evirip çevirip hiç alaksız noktalara çekip duuryorsun ve gün gibi ortada olan bir durumda bile önce yazılanları yok sayıyor sonra gözünün içine sokulunca haksız olduğunu kabul etmemek için takla üstüne takla atıyorsun. Eski başlıkta değil bu konunun tersini anlatıp ispat etmek, alman donaması hakkında tek bir satır şey yazmamışsın. Diline tutturmuşsun bir istisnai durum diye. Alman donanma tarihi senin bu istisnai durum dediğin şeyler ile dolu ama savaş suçu kayıtları yok. İstisnada istisna hayır efendim istisna veya bireysel bir durum değil bu. Genel olarak Alman donanmasını haleti ruhiyesini yansıtan bir durumdur. Savaştan sonra bile hala Alman donanmasının ismine İkinci Dünya Savaşı ile ilgili bir leke sürülmemişken sen güneşi balçıkla sıvamak ve sadece almanları suçlu amerikalıları masum göstermek için çırpınıp durdun

İkinci Dünya Savaşında Alman Donanmasının savaş suçu işlemediği bütün dünya tarafından kabul edilirken "senin laflarınla" bulanmış bir zihnin ürünü olarak almandır demekki suçludur mantığı ile saldırıp duruyorsun. İş o çok sevgili amerikalılarının işledikleri suça gelince ise kahramanca savunmaya geçiyorsun.

Ben göreceğimi gördüm, diğer başlıkta zerre ispatlamadığın halde -ki o sebepten şu sayfa şu mesaj diyemiyorsun zira öyle bir mesaj yok- bunu kabul edecek derecede bir olgunluğa sahip değilsin, lafı çevirip duruyorsun sırf hata yapmış olduğunu belkide hayatında bir kez olsun kabul etmemek uğruna.

Neyse unity meydan pazartesine kadar senin zira ben birazdan işimin başına yumulup öğleden sonrada şehirdışına çıkacağım, internetim de olmayacak. Zaten söyleyeceğimi de söyledim, bundan sonra yazılacak hiç bir şeyin anlamı yok.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
hadi hadi acik acik itiraf et acik yakaladim sanmistim canla basla abandim ama tutmadi diye. izahatli kronoloji vermisim daha ne yapayim.

2. dunya savasinda alman donanmasinin savas sucu islemediginin kabul gormesi durumu bir gercek ise, ayni sekilde ingiliz donanmasinin da islemedigi kabul goren bir gercektir. nitekim hicbir donanmadan batirdigi gemilerdeki askerleri tehlike altinda toplamasi beklenmemistir beklenmez.

eger ingilizler topladiklari almanlari yeniden denize atsa ya da senin pek sevdigin alman donanmasinin bazi denizalti kaptanlari gibi makineli tufekle kursuna dizse bu bir savas sucu olurdu.

ama sen her zaman yaptigin gibi, tipik solun solu siyasi mantigiyla benim canim patlican digerlerininki hiyar dusuncesiyle adam seciyorsun, alman donanmasi yapinca suc olmasin ingilizi yapinca suc olsun diyorsun.

ayni sey humanizmde de isliyor, kubada muhalifler hala hapishanelerde iskence gorurken, turkiyede iskence yapanlar 10 yildir ertelenen davalarla beraat ederken, yok amerika guantanamo yok silide darbe bilmemne gibi kavramlara sariliyorsun kendin ya da baskalari ortaya atinca.

taraflisin. sen mantiginla degil, INANCLA dusunuyorsun siyaset olayinda da tarihte de. bir islam mumini nasil inancla sarilirsa dinine sen de o sekilde hareket ediyorsun.

eh meydan bana kalmis, cilgin gibi at kosturayim ! yasasin meydanin bana kalmasi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
  • Yeni Oluştur...