Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bismarck (Tartışma Başlığı 2)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
eh fedo bey az kazmissiniz. denizalti savasi eskiden oyleydi. 2. dunya savasi basinda da alman denizaltilari yuzeye cikip batirilacak gemilere sandallara binmeleri icin sure verirdi. sonradan gelen bir emirle uyarmadan saldirmalari emredildi.

eee bu normalse ingilizlerin denizalti baskinina ugrayacagini ogrenince kacmalari da normal.

bir de sor bakalim graf spee ve kankasi gemiler denizden kac adam toplamis.

ayrica ingiliz deniz kuvvetlerinin savas sucu varmis gibi bir hava yaratmissin nerdeymis hani o suc ?[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Şimdi konuyu kaynatma unity efendi, diğer konuda alman donanmasının savaş suçu işlediğini hangi sayfada ispatlamıştın hala yazmadın.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Denizaltı baskını ne demek? Bölgede denizaltılar savaşın başından sonuna kadar hep oldu, hem ingilizlerin oldu hemde almanların. Ancak sen bir yerde koca bir donanma ile bekliyorsan ve karşında seni tehdit eden hiç bir su üstü gemisi yoksa ve güverteye tırmanmaya çalışan insanları (bakın denizde araştırma yapmak demiyorum, direkt tırmanmaya çalışan diyorum) denizin ortasında bırakıyorsan bu affedilir bir şey değildir.

Ayrıca daha öncede belirttim bir kez daha belirtiyorum alman donanmasının tarihinde kurtarma harekatına katılan (sadece kendi vatandaşları için değil) hiç bir gemiye ateş ettiği görülmemiştir. Bunun tam tersi amerikalılar için geçerlidir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
hayır unity ile benim mesajlarımı çıkart tarih bölümünden geriye çok fazla bir şey kalmaz, daha neyin şikayetini yapıyorsunuz onu anlamıyorum :) Unity kod adlı amerikan aşığı :-P söz konusu amerika olunca bir anda amerikalılardan daha beter amerikayı koruyucu kesilip cinlerimi tepeme çıkartıyor ama bu bölümde olmasından en çok mutlu olduğum ve tartışmaktan zevk aldığım kişi de o. Ağlayacağınıza üç beş kelam yazı yazın :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 12 Ağustos 2004 17:14 tarihinde demiş ki:
Denizaltı baskını ne demek? Bölgede denizaltılar savaşın başından sonuna kadar hep oldu, hem ingilizlerin oldu hemde almanların. Ancak sen bir yerde koca bir donanma ile bekliyorsan ve karşında seni tehdit eden hiç bir su üstü gemisi yoksa ve güverteye tırmanmaya çalışan insanları (bakın denizde araştırma yapmak demiyorum, direkt tırmanmaya çalışan diyorum) denizin ortasında bırakıyorsan bu affedilir bir şey değildir.

Ayrıca daha öncede belirttim bir kez daha belirtiyorum alman donanmasının tarihinde kurtarma harekatına katılan (sadece kendi vatandaşları için değil) hiç bir gemiye ateş ettiği görülmemiştir. Bunun tam tersi amerikalılar için geçerlidir.

hey yuce allahim su bold yerlere bak. adam duramiyor yerinde bir saniye bir olayi amerikaya sivamak icin bi hareket yapmadan. senin anakarta tuzlu su damlamis fedo bios yanmis kos teknik servise yetis.

denizalti baskini ne demekmis. denizalti baskini demek civardaki butun denizaltilari yonlendirdim o bolgeye gemi batirttiracagim demek. aynen de boyle yaptilar yapmasalar eseklik olurdu.

koca bir donanma degil ayrica bismarki batiranlar 1 ucak gemisi bir kac kruvazor. 10 denizaltiyla basedecek ne destroyerleri ne de donanimlari var. akillilarmis ki kacmislar pek iyi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Bismarck'ı avlamak için yola çıkan gemilerin listesi

Uçak gemileri

Victorious
Ark Royal

Zırhlılar

King George V
Repulse
Rodney
Prince of Wales (yaralı)

Savaş Kruvazörü

Renown

Ağır Kurvazörler

Sheffield
Norfolk
Suffolk
Dorsetshire

bunlar ilk elden hatırladıklarım ve bir sürü de destroyer var. Öyle bir iki gemilik ufak bir birlik değil. Onları geçtim kaç gemi olursa olsun bu geminin halatlarına tutunmuş insanları almamayı haklı gösterir mi?

Ayrıca daha öncede belirttim yine söylüyorum, isterse 100 u-bot yaklaşıyor olsun, gerekirse geçici ateşkes ilan edilir ki bunun örnekleri vardır ve mürettebat toplanır.

Bu toplama işleminin yapılmaması ne zaman haklı görülebilinir, mesela Prinnz Eugen'da bölgede olurdu ve ingiliz gemileri önceliği onu takibe verirlerdi o zaman haklı olurlardı ama yok öyle bir durum.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 12 Ağustos 2004 17:09 tarihinde demiş ki:
Şimdi konuyu kaynatma unity efendi, diğer konuda alman donanmasının savaş suçu işlediğini hangi sayfada ispatlamıştın hala yazmadın.
[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Hatta o konuda yazıp yazmadığın geçelim, senin de şu an bilmediğini tahmin ettiğim tek bir olay hariç alman donanmasını işlediği bana tek bir savaş suçunu söyleyebilecekmisin yoksa işkembe-i kübradan mı donanmayı suçluyorsun.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
aha ben buldum mesela.

The Athenia, an unarmed British passenger liner, was sunk on 3rd September, 1939, while outward bound to America. The Germans 2 months later charged that Mr. Churchill deliberately sank the Athenia to encourage American hostility to Germany. In fact, it was sunk by the German U-boat 30. Raeder claims that an inexperienced U-boat commander sank it in mistake for an armed merchant cruiser, that this was not known until the U- 30 returned several weeks after the German denial and that Hitler then directed the Navy and Foreign Office to continue denying it. Raeder denied knowledge of the propaganda campaign attacking Mr. Churchill.

The most serious charge against Raeder is that he carried out unrestricted submarine warfare, including sinking of unarmed merchant ships, of neutrals, non-rescue and machine- gunning of survivors, contrary to the London Protocol of 1936. The Tribunal makes the same finding on Raeder on this charge as it did as to Doenitz, which has already been announced, up until 30th January, 1943, when Raeder retired.

The Commando Order of 18th October, 1942, which expressly did not apply to naval warfare, was transmitted by the Naval War Staff to the lower naval commanders with the direction it should be distributed orally by flotilla leaders and section commanders to their subordinates. Two commandos were put to death by the Navy, and not the SD, at Bordeaux on 10th December, 1942. The comment of the Naval War Staff was that this was "in accordance with the Fuehrer's special order, but is nevertheless something new in international law, since the soldiers were in uniform." Raeder admits he passed the order down through the chain of command, and he did not object to Hitler.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 12 Ağustos 2004 18:13 tarihinde demiş ki:
Onları geçtim kaç gemi olursa olsun bu geminin halatlarına tutunmuş insanları almamayı haklı gösterir mi?

duyanda kar topu oynuyorlar sanir . savasta attigin her mermi dusmani "1" eksiltmek icin atilir . savasi tartisalim ama savasta batan gemilerin murettebatini niye toplamiyorlar demek komik . savas bu . ayrica deniz savaslari vur kac taktikleri ustune kuruludur . belli bir kac noktayi korumak gorevleri harici denizde hayatta kalacaksan vuracaksin ve kacacaksin . o gunun sartlarinda nerde kim var bilemezsin . denizden toplamak icin vakit kaybettigin her dusman askeri kafana binebilecek bir baska dusmanin sana yaklasmasi icin firsat yaratir . ve denizden milleti toplarkende o an gemide olusacak curcunayi dusun . savas disiplininden uzaklasmak kacinilmaz . ben gemi kaptani olsam ben de almazdim kimseyi . [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 12 Ağustos 2004 19:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Sanki unity'nin iki gündür fellik fellik google araştırması yapıp bir şey bulamadıpın biz bilmiyoruz çünkü dediğim gibi onun bilmediğini tahmin ettiğimin bir olay dışında hiç bir savaş suçu yok.

Bu arada Athenia olayına gelirsekte onun bir savaş suçu olduğu Nuremberg duruşmalarında iddia edilmişsede Amerikan pasifik donanması komutanı Chester Nimitz'in ifadesinin de yardımıyla bu ve benzeri batırma işlemlerini savaş sırasında doğal olduğu ve bunu bütün ülkelerin (Nimitz'in komutasındaki amerikan denizaltıları dahil) uyguladığı kabul edilmiştir. Kısaca Athenia'nın batırlışı savaş suçu olarak Nuremberg'de bile kabul edilmemiştir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
arkadasim madem dogalmissa bu ve benzeri 'silahsiz gemi batirma ve batan gemidekileri bogulmaya terketme' eylemleri sen bismarcka niye ayricalik yapilmasini bekliyorsun ki ?

benim google aramama gerek yok bak horanse aramis sen de kivirmissin.

gecti artik fedo seninle tartisirken google arama gunleri. bir yerde koydugun savin diger yerde aksini yapiyorsun zaten al eldeki ornek ...[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
açıkladım ya U-30'un Athenia'yı batırması Nuremberg duruşmaları gibi bir maskaralıkta bile savaş suçu kabul edilmemiştir.
said:
horacegoesskiing, 12 Ağustos 2004 19:40 tarihinde demiş ki:
ehe.. denizaltı kısmına ne diyosun fedaykin?
[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Gemi batırmak doğaldır bunun zaten aksini iddia etmedim. Denizaltılar ise yapısı gereği zaten denizden kazazede toplayamaz ki. Kendi mürettebat sayısı kadar bile yatak yoktur 2/3 oranı uygulanır denizaltılarda kim neyi topluyor.

Şayet Nuremberg mahkemeleri bile suçlu bulmadı demek kıvırmaksa daha nasıl bir kanıt sunmamı beklerdin ben onu merak ediyorum. Ancak sen eski konuda açıkladım demiştin onu kıvıracak kadar bile elinde bir şey yok, kaçıncı sayfada alman donanması hakkında ne yazmışsın onu bile yazmadın. Kıvırmaya bile çalışmıyor sadece yok sayıyorsun o yazdıklarımı.

Denizden fellik fellik dolaşıp kazazede aramak ayrı, alabilecekken bilerek denizde adamları ölüme terketmek ayrı bunu çok iyi anlıyorsunda işine gelmiyor fark burada.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

[Bu mesaj fedaykin tarafından 12 Ağustos 2004 20:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
zaten tek caren yapisi geregi tribine girmekti, girdin, fakat bos bir tesebbus.

1. dunya savasinda denizalti savasi basladiginda onceden haber vermek sart kosulmustu.

2. dunya savasi basinda da aynen boyleydi.

silahsiz bir gemiyi ILLAHA ki batiracaksan o zaman cikip da rahatlikla bir sinyal ya verip ya da kendini belli edip filikalara binmeleri icin zaman verebilirdin.

ama yapmiyorlardi iste, kahraman alman deniz k k ligindan gelen bir emirle yasaklandi buldugunu batir oldu.

unlimited submarine warfare bu demek unuttuysan.

o zaman sen de tutup ingilizleri suclayamazsin savasta hiyar gibi bekleyip de alman ucaklarinin ve 10 -15 denizaltisinin hucumuna ugramak icin.

20 torpil sallasan 2 gemi batirirsin.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Birinci dünya savaşında o şekilde kabul edilmesinin sebebi denizaltı savaşının daha bilinmiyor olması ve su altına da inebilen su üstü gemileri muamelesi görmeleridir.

Denizaltı ile su üstü gemisi arasındaki farkı kavrayabilmiş olan Amerikan Pasifik Filosu Komutanı Amiral Chester Nimitz senin getirdiğin komik iddiaların Karl Dönitz'e yöneltilmesi üzerine tanık sandalyesine kendi isteği ile oturmuş ve Dönitz'i ve kararlarını savunmuştur.

Ayrıca almanlar daha öncede dediğim gibi bu şekildeki kurtarma operasyonları sırasında tek bir gemiye ateş etmemişler aksine amerikalılar ateş etmişlerdir.

Hepsini geçtim diğer konuda kaçıncı sayfada yazdığını hala açıklamadın, bir kez de hatalıyım o konuda bir şey yazmamışım de de bitsin bu iş.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
siz neyi konusuorsunuz gene ya . haber verme olayi sivil gemiler icin gecerliydi ve muttefiklerin sivil gemilerde asker ve malzeme tasimaya baslamasiyla almanlarda haber verme zorunlulugunda olmadigini iddia etti ve onune geleni batirmaya basladi .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
Alman'ların Akdeniz de ve Atlantik üzerinde seyreden Amerikan gemilerine karşı denizaltı ve ajanlar ile saldırılar düzenlediklerine dahil bir çok belge var.İlk başlarda böyle bir durum olmasa da ilerleyen safalarda Almanlar durumu görüp buna göre bir yön değiştirmiş olabilir.[signature][hline]My Honour is My Life
  • Yeni Oluştur...