Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Starcraft Patch 1.2.0 on PTR Veeeee Balance Changessssss

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Some of the changes we’re working on implementing:
Bunker build time reduction removed as previously noted

Fungal Growth’s terrestrial limitation has been removed and the ability once again affects air units

It will once again be possible to hold down a key to repeat a hotkey command

said:
So basically, you buffed protoss, let zerg the same and nerfed terran?
Mesaj tarihi:
not: zerge erken scout denmiş daha da bi güldüm, zerg oyundaki scout açısından en etkisiz ırktır. overlord feda etmeden scout yapamazsınız, etseniz bile yarı yolda istenileni göremeden patlaması çok büyük ihtimal.

overseer sallasanız yine aynı hikaye, p ve t kapıyı kurduktan sonra scout olayı tamamen yalan. mutaliskler çıkana kadar.

erken starport soteleyenleri scout mu hmm iyiymiş. overlord base speedi arttırsınlar o zaman mantıklı olurdu. herkes gosu olmuş burda :D fungalın neden kalkmadığını bir de blizzard açıklasa da bazıları aydınlansa.
Mesaj tarihi:
terran 270 mineral feda edip scan atınca çok güzel, zerg overlord gönderince o ölünce "100 mineral kaybettim". baya iyi ya. gerekirse 2 tane gönderirsin. scout deny edebiliyor p ve t, zerg'e karşı ama süper dramatik bir olay yok. istersen edersin scout yani. başta drone'unla girip gaz alabilmen bile ilk 4 dakikada yeterince scout bilgisi veriyor gerektiğinde. oyun uzadığında zaten ordular base'te durmuyorlar, muta veya overlord ile istediği gibi scout yapıyor zerg.

bunker yine 35 olması da harika. rax kadar uzun sürecek utanmasalar.

kısacası ufa çaplı bi toss patchi oldu:
z aynı, p buff, t aynı
Mesaj tarihi:
DeathWarrioR said:

not: zerge erken scout denmiş daha da bi güldüm, zerg oyundaki scout açısından en etkisiz ırktır. overlord feda etmeden scout yapamazsınız, etseniz bile yarı yolda istenileni göremeden patlaması çok büyük ihtimal.

overseer sallasanız yine aynı hikaye, p ve t kapıyı kurduktan sonra scout olayı tamamen yalan. mutaliskler çıkana kadar.

erken starport soteleyenleri scout mu hmm iyiymiş. overlord base speedi arttırsınlar o zaman mantıklı olurdu. herkes gosu olmuş burda :D fungalın neden kalkmadığını bir de blizzard açıklasa da bazıları aydınlansa.

Öle diyosunda creep yayıp tüm mape vision veriyorsunuz o nolcak?
Mesaj tarihi:
DeathWarrioR said:

zerg oyundaki scout açısından en etkisiz ırktır.

bi an ciddi konuşuyorsun sandım da sordum arkadaşlara şaka yapıyordur o dediler neyseki...

çünkü creeple tüm mapi görmek , 100 gold overlordları mape yaymak vision yapmak , hatta overseer yapmak ne güzel şeyler
Mesaj tarihi:
Sleeep said:

DeathWarrioR said:

zerg oyundaki scout açısından en etkisiz ırktır.

bi an ciddi konuşuyorsun sandım da sordum arkadaşlara şaka yapıyordur o dediler neyseki...

çünkü creeple tüm mapi görmek , 100 gold overlordları mape yaymak vision yapmak , hatta overseer yapmak ne güzel şeyler

Şakadır ciddidir ben anlamam ama neredeyse bedavaya Observer çıkarmak, bilemedin az daha pahalıya Phoenix basmak, en olmadı hallucination falan sanki daha kolay bir scout sağlıyor gibi geldi bana.
Mesaj tarihi:
evet tier2ye geçip direk hallunaction basıcaz sentry basıcaz sonra scout edicez fakat dk1de çıkan overlordla yapılan scouttan daha mantıklı olucak bu. verry very interesting.
Mesaj tarihi:
Oymanq said:

evet tier2ye geçip direk hallunaction basıcaz sentry basıcaz sonra scout edicez fakat dk1de çıkan overlordla yapılan scouttan daha mantıklı olucak bu. verry very interesting.

Ben dediğim gibi anlamam ama ne nedir bilen adamların tek marine/stalker'ın hiçbir şey göstermeden öldürdüğü birimin daha kolay scout sağladığını söylemesi...

ek: Düşün ya Queen bile daha hızlı.
Mesaj tarihi:
VoodooRush said:

Oymanq said:

Ben dediğim gibi anlamam ama ne nedir bilen adamların tek marine/stalker'ın hiçbir şey göstermeden öldürdüğü birimin daha kolay scout sağladığını söylemesi...

Bunları söylerken niye diğer ırkları düşünüp sölemiyosun.

Mesala exp almış zerg tossun kapısına gelmiş linglerle probe göndermiyor yada kendi expinin önünde sunken var. İçeri giremiyorsun adam içerde mutamı yapıyor hydra roachmı nasıl bilcez? Observermı basıp yolliyim? adam mutaya çıkmışsa ordan stargate'e yeteri kadar sentryye nası döncez?

Yada terran kapıyı marinlerle kapamış supply bunker herşey var. İçeri girmek için illa robotics basıp obs mu basıcaz? adam ya marudor push yaparsa o 100 gaza immortal basılır. He gidip bakmayıp force bastın adamdan cloaklı banshee geldi ozaman nolcak?

Burda anlatmak istediğim zerg 2 adet free visiona sahip. Biri creep late'e gamede heryer açık. Öbürü supply olarak bastığın overlord base'in 2 tarafındna sok sacrefice et 200minerali öğren. Ama toss gidip hallunactiona gaz harcarsa gelebilecek herhangi bir sağlam pusha karşı ne yapacak? oyun başı 200 gaz okadar değerliki tüm oyun stratejini belirliyor.
Mesaj tarihi:
Oymanq said:

VoodooRush said:

Oymanq said:

Bunları söylerken niye diğer ırkları düşünüp sölemiyosun.

Mesala exp almış zerg tossun kapısına gelmiş linglerle probe göndermiyor yada kendi expinin önünde sunken var. İçeri giremiyorsun adam içerde mutamı yapıyor hydra roachmı nasıl bilcez? Observermı basıp yolliyim? adam mutaya çıkmışsa ordan stargate'e yeteri kadar sentryye nası döncez?

Yada terran kapıyı marinlerle kapamış supply bunker herşey var. İçeri girmek için illa robotics basıp obs mu basıcaz? adam ya marudor push yaparsa o 100 gaza immortal basılır. He gidip bakmayıp force bastın adamdan cloaklı banshee geldi ozaman nolcak?

Burda anlatmak istediğim zerg 2 adet free visiona sahip. Biri creep late'e gamede heryer açık. Öbürü supply olarak bastığın overlord base'in 2 tarafındna sok sacrefice et 200minerali öğren. Ama toss gidip hallunactiona gaz harcarsa gelebilecek herhangi bir sağlam pusha karşı ne yapacak? oyun başı 200 gaz okadar değerliki tüm oyun stratejini belirliyor.

Herkes kendi ırkına göre yorum yaparken ok, zerg kendini düşününce niye diğer ırkları düşünmüyorsun. Öyle bir zorunluluğum yok.

Toss'un kapısındaki lingler? 3-5 tane oluyor genelde onlar? Daha fazla ise zaten Drone yerine basmış demektir adam. Rahat çıkıp alırsıN onları. Expin önünde spine olunca girilmiyor mu o base'e? E aynı mantıkla oyun başı sonu wall'dan dolayı Zerg'de rakip base'i göremiyor kapıdan. Diğer türlü zaten overlord gelirken yolda iniyor bir şey göremeden. Ha yok speed upgrade varsa zaten işlerde bir yanlışlık var. Tier 2 olmuş Zerg. Sen de zaten şimdiye kadar görmediysen bile körü körüne muhtemelen o robotics'i çıkmışsındır ki ben bu zamana kadar o base'e saldırmayacağına inanmıyorum. Bu arada rakibe göre geçişleri yapan son bıraktığımda zerg'dü (hani 50 supply ordu çıkıyor ya bir anda) Yok zaten Stargate varsa o phoenix her türlü çıkar. Ovie avlar bir şey yapar. Ayrıca karşıda Zerg varsa bir noktada zaten obs basmak her türlü mantıklı. Adam sen bir şey yapmadığın sürece Overseer yapmaz, her türlü o base'i izlersin.

Terran zaten OP, boşver onları.

Tamam haklısın free vision ama nedense Overlord gidiyor. Overlord gidince supply sıkıntısı oluyor. Nasıl beleş bu? Creep konusunda da haklısın ama bir observer varsa zaten temizleye temizleye gidiyorsun karşıya. Adam Hydra gittiyse QQ yapar çıkar zaten, yetişemiyorum diye.

Şimdi Speed upgrade yapsam bile Overlord'un gideceği yer az çok belli. Her tarafa dağınık tech binalarını nasıl göreceğim base'in içinde stalker varken? Marine varken? Yani zorluk konusunda Zerg daha kolay scout yapıyor yalan bence. Oyunun başında Terran, Protoss çatır çatır base'e girip scout yaparken Wall'dan içeri giremeyen Zerg'e yazık değil mi?
Mesaj tarihi:
Cuce said:

halı hazır el altında bulunan kocaman visionlı overlord>tier2 200min 100gaz binadan cıkan 50min/100 mineral obs

Base'e girip iki metre öteyi görüp ölen -10 supply Overlord>Sırf Observer için üretilen 200min 100gaz binadan cıkan 50min/100 mineral obs.

daha güzel oldu.
  • Yeni Oluştur...