Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Starcraft Patch 1.2.0 on PTR Veeeee Balance Changessssss

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Cuce said:

o zaman collosus counterlamak icin infestor kullanmıyacaksın, corrupter kullnıcaksın.

bende gönül isterki archon zealot stalketr gidiyim, ama roach hydra parcalıyo, sen bunu kat hesaba istersen.

oyun öğretme bi zahmet. ben sadece phoenixin combatta işe yaramadığını söylemenin yanlış olduğunu söylüyorum, örneklerle, resource karşılaştırmalarıyla ama kabullenmek istemiyosun.
Mesaj tarihi:
off tunca asıl nobo sensin valla, boşua oynamışsın kac yıldır bu oyunu.

50 kez yazıldı hala yazılıyo, phoenixin combata katkısı cok minimal. o 200 birin kaynak etmez bile.

gec tunca gec, bıoş konuşuyosun.
Mesaj tarihi:
tunca said:

phoenixler combatta etkisiz falan değil. örneğin ben colossus counterlamak için neural parasite kullanıyorum, tüm hesabımı ona göre yapıyorum. 3 tane colossusa npyi attıktan sonra phoenixler benim infestorlarımı kaldırırsa oyunu kaybederim. şimdi bu olayın kaynak birimini de ekle o hesapladığın 700 minerale.

700 minerali 10 a böl ?
etti 70. phoenix için harcadıgın 100 gasdan çıkar?
kaldı mı 30. şimdi o 700 minerali niye 10'a bölüyosan onun yerine 30 a ekle ? etti mi sana 40. zerg'in 40. yılı kutlu olsun.
Mesaj tarihi:
tunca bundan sonra her combata bastığın bütün overlordları getir, savaş alanındaki meineral miktarın 1000 mineral daha fazla olsun bütün macları kazan emi kuzum.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

tunca bundan sonra her combata bastığın bütün overlordları getir, savaş alanındaki meineral miktarın 1000 mineral daha fazla olsun bütün macları kazan emi kuzum.

Bariz adamın dediğini anlamışsın işte. Combatta işe yaramayacak mineral diyor adam. Ha overlord, ha base de spore/queen.
Mesaj tarihi:
combatta işe cok az işe yarıyacak mineral+gaz=5 phoenix.

5 mutada costu kadar iş yapmıyor combatta, ama harass olarka phoenixden cok daha fazla iş yapıyor. combattada phoenixden cok daha fazla iş yapıyor.

anlıyabiliyor musunuz?
Mesaj tarihi:
phoenix buffinin oyuna katkisi bence su sekilde olacak:

pvz'de early phoenix gorulecek. zerg lutfederse +1 queen basacak.

pvz'de recon edilmeden basilmis ilk 6-7 mutayi toss'un counterlama sansi olacak. spire'i saklayip 6-7 muta basmak i.win etkisi yapmayacak.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

5 mutada costu kadar iş yapmıyor combatta, ama harass olarka phoenixden cok daha fazla iş yapıyor. combattada phoenixden cok daha fazla iş yapıyor.

anlıyabiliyor musunuz?

peki mutayla phoenixi karşılaştırıyorsak iki ünitenin yaptıkları işleri yazalım o zaman.
muta: orta derecede düz combat, iyi harrass, iyi scout
phoenix:duruma göre çok iyi derecede veya düşük derecede combat, düşük-orta harasss(en az kendi mineral costu kadar minerale mal olur), muta counterı, çok iyi scout(oyundaki en hızlı air ünitesi)

eksik bıraktığım veya yanlış yazdığım bir şey varsa söyleyin düzeltelim. yoksa, ikisi de gayet eşit gözüküyor.
Mesaj tarihi:
duruma göre cok iyi combat potansiyeli zergün hatası olur. etrafta phoenixler ucarken zerg parasite deniyosa ve collosus'a başka cevabı yoksa bu zergün hatasıdır.
graviton beam, eğer protoss erken denilecek bi timing push denemiyorsa, oyun uzadıkca combattaki ünite sayısı katlanarak arttığıdan, microlanmıyan corrupterlara öüne ekmek olmak dışında bir katkısı yok.

muta mineral costudnan fazla hasara rahat sebep olur. zaten harassı daha iyi demişsin, bide mutaliskte oyundaki en hızlı ikinci air ünitesi oda cok iyi bir scout

eğer haritada phoenxi varsa sadece mutayla harita kontorlu sağlıyamıyosunuz üzgünüm corrupterda basmanız gerekiyor. bu zaten şu buff gelsede gelmesede böyle.

harita kontrolü icin iki oyuncunu daha fazla kaynak ayırarak kapışması normal bir durum buna itraaz ediceğini sanmıyorum.

zaten benım burda iddaa'am phoenix cok kötü bir ünitedeğil, bence yi bir ünite. başarılı her yönüyle. harita kontrolu istemesem zaten basmam neden basıyım, onun yerine templar techlerim. ama phoenixle cok daha rahat oynuyorum, o yüzden basıyorum.

bu kadar basit işte.
Mesaj tarihi:
eh detaylarda farklılık olsa da phoenexin sana sağladığı tüm avantajı sadece o hesapladığın 800 mineralle negatelemenin mümkün olmadığını anlamışsın, ben de bunu söylüyorum zaten.
Mesaj tarihi:
tunca said:

Cuce said:

anlıyabiliyor musunuz?

peki mutayla phoenixi karşılaştırıyorsak iki ünitenin yaptıkları işleri yazalım o zaman.
muta: orta derecede düz combat, iyi harrass, iyi scout
phoenix:duruma göre çok iyi derecede veya düşük derecede combat, düşük-orta harasss(en az kendi mineral costu kadar minerale mal olur), muta counterı, çok iyi scout(oyundaki en hızlı air ünitesi)

eksik bıraktığım veya yanlış yazdığım bir şey varsa söyleyin düzeltelim. yoksa, ikisi de gayet eşit gözüküyor.

Hani muta yere falan saldırıyor, bouncing i var falan?
Mesaj tarihi:
tunca said:

eh detaylarda farklılık olsa da phoenexin sana sağladığı tüm avantajı sadece o hesapladığın 800 mineralle negatelemenin mümkün olmadığını anlamışsın, ben de bunu söylüyorum zaten.

tunca... o 800 mienralle harassı tutarsın demişim zaten, phoenixin bide üstüne deve gibi gaz costu yokmu?

sen phoenixin costuna göre cok fazla şey sağladığınımı düşünüyorsun?

eğer öğleyse, gelip gönül rahatlığıyla phoenix basmıyan toss'a veya terrana karşı mutaliskin costundan daha fazla katkı sağlamadığını söyliyebilirmisin?
Mesaj tarihi:
VoodooRush said:

Cuce said:

eğer haritada phoenxi varsa

o haritada muta yaşayamaz tek başına. Corruptor da olsa uzun yaşayamaz.

neden yaşıyamasınki? cok güzel yaşıyolar. combat baslıyo phoenixler baslıyo saldırmaya sonra sabaha kadar yaşıyo corrupterlar, sıkıp uyuyolar sonra gidiklandıkları için uyanıp öğle öldürüyolar phoenixleri.
Mesaj tarihi:
Memphis said:

_Spartacus_ said:

Benim Protoss'un gazını harcamasından en son korkcağım ünite phoenix'tir herhalde. 10 saniye daha hızlı çıkması bunu değiştirmeyecektir. Bu patch Phoenix'in kullanımını sadece Zerg'e karşı arttıracaktır, o da fungal growth nerf'ü yüzünden.

nası yani
marine ve viking mi spamlıcaksın heryere turretmi aticaksin?
phnxe varken tankmi basicaksin yoksa ravenmi basicaksin?

fenixle seni baseden cıkarmayıp exp alıp sonrada colos switch yapan tossa zorlancaz hertürlü
zaten zorlanıodukda
simdi LT,Steps,Delta gibi maplerde sıkıntılar yasancak
Her base'e maksimum 2 turret koymayı Protoss'un daha fazla Void Ray/Collosus/High Templar vs.'si olmasına tercih ederim açıkcası.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

VoodooRush said:

Cuce said:

eğer haritada phoenxi varsa

o haritada muta yaşayamaz tek başına. Corruptor da olsa uzun yaşayamaz.

neden yaşıyamasınki? cok güzel yaşıyolar. combat baslıyo phoenixler baslıyo saldırmaya sonra sabaha kadar yaşıyo corrupterlar, sıkıp uyuyolar sonra gidiklandıkları için uyanıp öğle öldürüyolar phoenixleri.

Corruptor'lar yaşıyor, mutalar ölüyor her türlü. Yakalayıp durup saldırana kadar gidiyorlar.
Mesaj tarihi:
_Spartacus_ said:

Her base'e maksimum 2 turret koymayı Protoss'un daha fazla Void Ray/Collosus/High Templar vs.'si olmasına tercih ederim açıkcası.

olay şundan ibaret aslında. okuyorum okuyorum ne tartışıyolar diye de, yani phoenixin harass ını tamamen sonlandırmak şundan ibaret.
e combatta da allah değil corruptor viking tutuyor, yer üniteleri tutuyor. sadece mass mutaya karşı daha etkili olacak bundan ibaret olay. harass'ı 2 turret engelle, havayı bırak tek base git 3-4 phoenix basan adama, temizle geç bitti. counter'i ignore yani cidden.
Mesaj tarihi:
BaaL said:

_Spartacus_ said:

olay şundan ibaret aslında. okuyorum okuyorum ne tartışıyolar diye de, yani phoenixin harass ını tamamen sonlandırmak şundan ibaret.
e combatta da allah değil corruptor viking tutuyor, yer üniteleri tutuyor. sadece mass mutaya karşı daha etkili olacak bundan ibaret olay. harass'ı 2 turret engelle, havayı bırak tek base git 3-4 phoenix basan adama, temizle geç bitti. counter'i ignore yani cidden.
Zerg'e karşı, özellikle bir iki Void Ray'le desteklendiğinde, muta mass'lemeyi engellediği ve bu nedenle hydra'ya zorladığından ve Protoss collosus'a geçtiğinde hydra'ların cız bız olmasından dolayı Phoenix bu match up'da oldukça etkili, GSL'de de bunun örneklerini gördük zaten. Şimdi fungal growth havayı etkilemeyecek olduğundan ve Phoenix'in üretim süresi kısaldığından PvZ'de de daha da fazla Phoenix göreceğiz muhtemelen; ancak Terran'a karş,ı marine zaten yapıldığından, pek de etkili olduğunu düşünmüyorum.
  • Yeni Oluştur...