Cuce Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 şimdi tunca biz bizeyiz. bari cok etkili deme, hadi earlygamede roach lololo diye gelen zerglee karsı biraz etkili. ama o kadar işte biraz. gerisi için resource'u yamama gerek yok, keza zaten zergün bastığı üniteler onlar. hyrda veya corrupter basmıyormusunuz muta gitmiyorsanız? tamam işte, zaten counterlıyosunuz phoenix'i. ha yoksa sadece roachmu basıyosunuz? sadece roach basıyosanız bilemem tabiki? ama sadece roach basıyorsanız evet haklısın o zaman bak.
tunca Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 ne kadar etkili olduğunu resource bazında yazdım işte, en az 2 corruptor ve 4 hydra gerekiyor o phoenixleri base dışında öldürmek için o da 500 mineral 300 gaz daha eklemek demek. ayrıca spore colonyler 100 mineral değil 150 mineral. ha işin içine colossus veya başka gateway üniteleri katarsan tabi ki onları öldürmek için de daha fazla ünite gerekir.
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 hayır tunca, o kaynakları sadece phoenix öldürme için harcamıyosunki. hydralisk bildiğin parcalıyo warpgateleri, hydra den'e yatırdığın para boşamı gidiyo sanki? boşa gidiyoda o yüzdenmi zergler den atıyo? illa air istiyorum diyosan corrupter muta gitme lansın var hala, aynı şekilde o corrupterların phoenxi dışında dövdüğü cok kilit bir ünite daha var. spire yatırımıda boşa gitmiyo yanı. elbetteki rakibinin yaptığı bir harekete karşılık vericeksin, bunuda hem kaynak hem apm harcıyarak yapıcaksın. oyunun temeli bu zaten. hayır phoenix artk yere vurabiliyo falan gibi bir durum varda benmi kacırıyorum? dahamı ucuz oldu phoenix? dahamı hızlı oldu? değişen bişey yok, 5 phoenix sayısına 40 sn daha erken ulaşıcak protoss, olay budur yanı. 3 ırkın hızlı ucan üniteleri arasında harass kapasitesi en düşük olan phoenix. bunun karşılığında en hızlısı ve kaslısı da phoenix, ama büyük combata katılamayanıda phoenix.
pronoit Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 - Phoenix Build time decreased from 45 to 35. abi damagei değişmemiş.fiyatı değişmemiş. 10 saniyeden bu kadar ürktüyseniz?
huun Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 phoenix sayısı arttıkça graviton beam tehlikeli olabiliyor. tankları indir bindir yapması terran'ın da canını sıkıyor. nerf phoenix!!!
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 tankları kaldırıyo sonra tankla beraber iniyo yere işte, marineler sağolsun
pronoit Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 abi iyi de terran o tankların yanına iki turret atsın. sc bwdekiler amele miydi?
Oymanq Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 pronoit said: - Phoenix Build time decreased from 45 to 35. abi damagei değişmemiş.fiyatı değişmemiş. 10 saniyeden bu kadar ürktüyseniz? hakkkaten ya phoenixi allah yaptılar töbe estağfurullah.
huun Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Cuce said: tankları kaldırıyo sonra tankla beraber iniyo yere işte, marineler sağolsun doğru diyorsun. tankları indirmek yerine yere bıraksın. böylece yere düşen tanklar damage alsın hehe bu arada ben sadece tartışmaya girmek için atıyorum lafları ortaya, ciddiye almayın.
tunca Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Cuce said: hayır tunca, o kaynakları sadece phoenix öldürme için harcamıyosunki. hydralisk bildiğin parcalıyo warpgateleri, hydra den'e yatırdığın para boşamı gidiyo sanki? boşa gidiyoda o yüzdenmi zergler den atıyo? illa air istiyorum diyosan corrupter muta gitme lansın var hala, aynı şekilde o corrupterların phoenxi dışında dövdüğü cok kilit bir ünite daha var. spire yatırımıda boşa gitmiyo yanı. elbetteki rakibinin yaptığı bir harekete karşılık vericeksin, bunuda hem kaynak hem apm harcıyarak yapıcaksın. oyunun temeli bu zaten. hayır phoenix artk yere vurabiliyo falan gibi bir durum varda benmi kacırıyorum? dahamı ucuz oldu phoenix? dahamı hızlı oldu? değişen bişey yok, 5 phoenix sayısına 40 sn daha erken ulaşıcak protoss, olay budur yanı. 3 ırkın hızlı ucan üniteleri arasında harass kapasitesi en düşük olan phoenix. bunun karşılığında en hızlısı ve kaslısı da phoenix, ama büyük combata katılamayanıda phoenix. ben sadece yaptığın hesabın eksik ve yanlış olduğunu söyledim, hydra den ve spire fiyatlarını ortalamaya göre azaltsan bile bir şey değişmiyor bu konuda.
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Benim Protoss'un gazını harcamasından en son korkcağım ünite phoenix'tir herhalde. 10 saniye daha hızlı çıkması bunu değiştirmeyecektir. Bu patch Phoenix'in kullanımını sadece Zerg'e karşı arttıracaktır, o da fungal growth nerf'ü yüzünden.
pronoit Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 micro warsun birinde vardı 4 hydra vs 4 phoenix alabilen var mı aranızda phoenixlerle? sanmıyorum. phoenix reconu güçlü tutuyor başka bi olayı yok.3-5 işçi yemekte harras sayilmaz cost efektif değil. ben stargate attiysam void basarım roach falan keserim oh mis. ortalama oyunlarda da mutayı phoenix ile counterlamak nerdeyse imkansiz 12 vs 1 basiyorsun bir üretim döngüsünde. adam senin baseinde işçileri yerken de move n attack yedirmen imkansiz ki nereye movelican?
tunca Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 graviton buglıyken bile phoenixlerle alıyodum o combatı, şimdi bariz alır. 7 phoenixe 7 hydra mı neydi. onu hesaba katarsan 5 phoenix için 4 hydra da yetmez aslında da dikkat çekmek istediğim nokta o değil zaten
Memphis Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 _Spartacus_ said: Benim Protoss'un gazını harcamasından en son korkcağım ünite phoenix'tir herhalde. 10 saniye daha hızlı çıkması bunu değiştirmeyecektir. Bu patch Phoenix'in kullanımını sadece Zerg'e karşı arttıracaktır, o da fungal growth nerf'ü yüzünden. nası yani marine ve viking mi spamlıcaksın heryere turretmi aticaksin? phnxe varken tankmi basicaksin yoksa ravenmi basicaksin? fenixle seni baseden cıkarmayıp exp alıp sonrada colos switch yapan tossa zorlancaz hertürlü zaten zorlanıodukda simdi LT,Steps,Delta gibi maplerde sıkıntılar yasancak
tunca Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 ortalama oyun derken kendi oyunları kastediyosun heralde. ladderda oynadığım bir sürü protoss çok güzel counterlıyor mutayı phoenixle
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 tunca said: ben sadece yaptığın hesabın eksik ve yanlış olduğunu söyledim, hydra den ve spire fiyatlarını ortalamaya göre azaltsan bile bir şey değişmiyor bu konuda. hesapta bi hata yok. phoenix harassı durdurmanın phoenix yatırımdan cok daha az olduğunu yazmışım hesbını koymuşum. harita kontolünü tekrar sağlamak haritaya acılmak isteyen zerg elbette bunun içinde kaynak harcamalı. nasıl olsun? bi taraf air suppority+harass ünteisi bassın, ama harasslamasın öle turret gibi tutsunmu base'de? tvz de zerg muta basınca bi yandan harass yapıp bi yandan dropları tutmuyormu? tank avlamıyomu? Terran mutaya karsı turret atmıyormu? o hiç istemediği thor'u basmıyormu? fazladan medivac basmak zorunda kalmıyormu? Tabi yapıcağı yatırım normal bir oyunda yapıcağı yatırımdan daha fazla değil, keza aynı üniteleri basıyor olucak zerg. hayır 5 phoenixten korkup acılamayan zerg görsem inanıcam söylediklerine tuncada böle yemiyorum pek. ha zerg sadece roach basmak istiyorsa orasını bilemem.
Memphis Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 tunca said: graviton buglıyken bile phoenixlerle alıyodum o combatı, şimdi bariz alır. 7 phoenixe 7 hydra mı neydi. onu hesaba katarsan 5 phoenix için 4 hydra da yetmez aslında da dikkat çekmek istediğim nokta o değil zaten la 4-5 den bahsetmioruzki boostla 12-13 sayısına ulastıktan sonrasını söylüyoruz ki olay 5 marine fenixi alır olayıda deil sen baseden cıkabilirmisin 12-13 fenix etrafta tur atıoken? o arada adam colosa switch yaptı zaman o hydraları biyere ... gayet sıkıntı yaratıcak
tunca Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Cuce said: tunca said: ben sadece yaptığın hesabın eksik ve yanlış olduğunu söyledim, hydra den ve spire fiyatlarını ortalamaya göre azaltsan bile bir şey değişmiyor bu konuda. hesapta bi hata yok. phoenix harassı durdurmanın phoenix yatırımdan cok daha az olduğunu yazmışım hesbını koymuşum. harita kontolünü tekrar sağlamak haritaya acılmak isteyen zerg elbette bunun içinde kaynak harcamalı. nasıl olsun? bi taraf air suppority+harass ünteisi bassın, ama harasslamasın öle turret gibi tutsunmu base'de? tvz de zerg muta basınca bi yandan harass yapıp bi yandan dropları tutmuyormu? tank avlamıyomu? Terran mutaya karsı turret atmıyormu? o hiç istemediği thor'u basmıyormu? fazladan medivac basmak zorunda kalmıyormu? Tabi yapıcağı yatırım normal bir oyunda yapıcağı yatırımdan daha fazla değil, keza aynı üniteleri basıyor olucak zerg. hayır 5 phoenixten korkup acılamayan zerg görsem inanıcam söylediklerine tuncada böle yemiyorum pek. ha zerg sadece roach basmak istiyorsa orasını bilemem. scde oyun kazanmak, resourceunu en etkili bir biçimde rakibini elimine etmeye harcamak demek. o yüzden sadece defans için harcanan her ekstra resource senin oyunu kazanmanı zorlaştırır. iki tarafında çok iyi oynadığı oyunlarda bu küçük gözüken detaylar kazanmakla kaybetmek arasındaki fark. yani harrassdan korunmak için harcanan resourceun harrass yapılan üniteyi yapmak için harcanan resourcedan az olduğunu söylemenin hiç bir anlamı yok.
Oymanq Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Memphis said: tunca said: graviton buglıyken bile phoenixlerle alıyodum o combatı, şimdi bariz alır. 7 phoenixe 7 hydra mı neydi. onu hesaba katarsan 5 phoenix için 4 hydra da yetmez aslında da dikkat çekmek istediğim nokta o değil zaten la 4-5 den bahsetmioruzki boostla 12-13 sayısına ulastıktan sonrasını söylüyoruz ki olay 5 marine fenixi alır olayıda deil sen baseden cıkabilirmisin 12-13 fenix etrafta tur atıoken? o arada adam colosa switch yaptı zaman o hydraları biyere ... gayet sıkıntı yaratıcak gayet güzel çıkarsın. 2 tarafında expi var diyelim. Sendde mule ağarlıklı olduğundan daha az işçi olcak. bikere tossun 60 civarı işçisi olsa 13phoenixin kapladığı suppylı düşün. o phoenixler işçi felan alsa terran üssünde ama sende atağa gitmiş olsan senin full mmm+tank ordun tossun kara ordusunu silip atar ve tossla yaptığın base trade'i kazanırsın. Burda dikkati çektiğim şey toss çok işçi basıp birde üzerine phoeinx abanırsa karada çok daha zayıf kalacak ve phoenixler uzakteyken terran atağa gelirse terranın bir seferelik bastığı ejdad öpen kara ordusu tarafından öpülecektir.
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 tunca? evet, eğer bi taraff harass icin 100 birim kaynak harcadıysa rakibi bu harassı 800 birik kaynak haracıyarak durdurabiliyorsan, saldıran taraf geridedir. yanı benım söylediğim şey cok mantıklı. senin yazdığım bu paragrafa göre. cünkü harass icin yapılan o ünite phoenix mutalisk değil, asıl combata katkısı coook az. hayır gelip şunu yazman yersiz olmuş.
tunca Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 işte sen bu olayı hesaba katmayıp o defans yapan tarafın kaynak birimini eksik yazdığın için yanlış diyorum hesabın
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 off tunca off... hesabım doğru, cünkü savasta phoenixler etkisiz. etkisiz kılmak için zerg normal oyununda harcadığı kaynaktan daha fazlasını harcamıyor. benım hesabım dopru yanı. tabiki zerg sadece roach basmıyorsa.
tunca Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 phoenixler combatta etkisiz falan değil. örneğin ben colossus counterlamak için neural parasite kullanıyorum, tüm hesabımı ona göre yapıyorum. 3 tane colossusa npyi attıktan sonra phoenixler benim infestorlarımı kaldırırsa oyunu kaybederim. şimdi bu olayın kaynak birimini de ekle o hesapladığın 700 minerale.
sabonis Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 güldüm valla harbi tunca'nın yazdığına yav :D rakibi öldürmek için para harcarsan avantajlısın, ama rakibin zarar vermek için harcadığı 1000 minerale karşı 800 ile önlem alınca, o extra 200'ünü adamdan 2 birim fazla ordu basmak için kullanınca bu avantaj olmuyor? wut? ordular kapışırken 5 phoenix'in sana kattığı şey 2 stalkerlık bile değildir örneğin heralde. kaldı ki 5 phoenix'ten 1-2'sini de kaybedebilirsin queen ve spore'a.
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 o zaman collosus counterlamak icin infestor kullanmıyacaksın, corrupter kullnıcaksın. bende gönül isterki archon zealot stalketr gidiyim, ama roach hydra parcalıyo, sen bunu kat hesaba istersen.
Öne çıkan mesajlar