Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rockmelt - Yeni sosyal ag entegre tarayici

Kharon

Öne çıkan mesajlar

Ilk haberlerini aldigimda daha once cok cok denenip basarisiz olmus bi fikir oldugu icin cok ustelememistim. Yaklasik 1-2 hafta oldu gelen mailleri de bertaraf etmisken esh beta invite yollayim bi bak demesiyle kullaniyor bulunduk.

2 haftadir kullaniyorum, cok sosyal ag heveslisi bi insan olmadigim icin basta soguk baktim acikcasi ama sosyal ag entegrasyonu(native olarak FB ve twitter, gerisi app ile genisleyebilir) ayni zamanda feed handling ozellikleri sayesinde gunluk browserlarim opera ve chrome yaninda devamli acik bulunur oldu.

Kullandigim surec icerisinde 3 update geldi hepsi kullanici yorumlari uzerine yapilan tavsiye ve gelistirme onerileri uzerine. Cok yogun bir sekilde uzerinde calisildigina tanik oluyorum.

Browser Tim Howes ve Eric Vishria tarafindan gelistiriliyor, ve netscape in kurucusu marc andreessen tarafindan finanse ediliyor. Bizzat twitter da , forumlarinda, wall ve review sayfalarinda herkezin sorularina oneri ve sikayetlerine cevap veriyorlar.

Baslica ozellikleri;
[list]
[*] Facebook , twitter entegrasyonu
[*] Status onizleme
[*] Facebook chat ( vishria ya gtalk entegrasyonu onerdim, gelecek update icin dusunduklerini soyledi)
[*] Rock share ( ivir zivir tek buton ile tum istenilen platformlarda paylasilabiliyor)
[*] Entegre add blocker
[*] Cogu chromium 7 destekli chrome extension a uyumluluk (chrome 8 e gectigi icin yetismeye calisacaklarmis)
[*] App edge diye adlandirdiklari side bar ayni zamanda app ve rss feed handler
[*] Rockmelt Sync. Rockmelt ler arasinda facebook accountu uzerinden bookmarklar, tum rss feedler, friend tab, layout ve browser ayarlariniz senkronize oluyor.
[/list]
http://www.youtube.com/watch?v=bAPKPhoTqFY&feature=player_embedded

Ilgilenenler adreslerinden invite isteyebiliyor, su anda neredeyse open beta hizinda kullanici ekleniyor. Invite alma isi sadece tek tik ile; facebook accountunuz acik bilgisayardan sitelerine girip "connect" diyorsunuz ve size ozel download linki veriyor.

Beta olmasina karsi belirgin bi stabilite problemi yok, rapor edilenlerde genelde outdated guvenlik programlari veya sirket networkleri yuzunden. (fb bloke network de rockmelt ile baglanamamak lol, ne supriz)
adresleri;
Rockmelt
Facebook.com/Rockmelt

(genelde browser haberleri internet konusuna aciliyor ama bolum aliskanligi, ben buraya acayim uygun gorulmezse yollanir)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
ortada oyle devrimsel bisey yok zaten, ben yaklasik 1.5 senedir kullaniyorum beta baslangicindan beri.

Genel browsing icin kullandigim browser imda facebook session i acik olmasi beni hayli rahatsiz ettigi icin ayri olarak kullanmayi tercih ediyordum. Genel olarak takip ve paylasmayi kolay kilip sosyal hedelerin hepsini bi yerde, login/logoff eziyeti cekmeden elimin altinda olmasini sagliyor.

privacy hede hodo, bide chrome u ayrica eklentilerle sisirmemis oluyorum.

ayrica
your skill in necromancy increased by 0.1%. Its now 82.3%
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...