Deacon Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Simdi elimizde soyle bir dosya var ve icerigi soyle diyelim: said: 6 1: 3 4 2: 1 5 3: 2 5 6 4: 5 5: 6: Bu bilgileri kullanarak bir graph olusturucam. Ilk satir vertice sayisi, alttaki satirlar da komsuluklari belirtiyor. Simdi benim sorunum bu dosyayi okumakta. C'ye once 1'i integer olarak al, sonra : ve bosluk karakterlerini gec, sonra 3 ve 4'u int olarak al nasil diyebilirim? Aklima hepsini fgets ile alip sonra isdigit ile kontrol edip o sekilde almak geldi fakat daha guzel bir yontemi vardir belki diye danismak istedim.
fizban Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 scanf("%d %c %d %d",&i,&dummy,&vert1,&vert2);
Deacon Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 yalniz kac tane komsusu olacagini bilmiyorum verticelerin. 2den farkli komsu sayisi olunca ise yaramicak o.
fizban Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 ben edge'ler gibi bakmıştım onlara, adjacency list olarak tutuyormuşsun. strtok diye bir fonksiyon var. http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstring/strtok/ %d %c %s olarak oku, string kısmını sürekli tokenize et.
Larva Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Nasilsa her vertice in kac komsusu oldugu sayisina ilerde de ihtiyac duyacaksin dosya ufaksa 2 pass yapip 1. de her satirda kac tane var diye sayip 2. de ona gore okuyabilirsin.
LethE Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 komutu tam hatırlamıyorum ama strok mu ne var verdiğin ikinci parametreden stringi bölüyo. line line okuyup : ile bölünün sayilari alirsin. al örnek sanırım işini görür. ps: ben yazasıya gelmiş bile :/
Deacon Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 strtok aradigim fonksiyonmus. tesekkur ettim.
Öne çıkan mesajlar