Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Round 16 day1

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şu haritalraı büyültsünlerde böyle salak salak all inler dönmesin ya. Artık 3rax rushı geçtim ona razıyım adamlar scvleri alıp geliyolar , allahtan rax supply istiyo yoksa 6da 2rax rush denicekler.
Mesaj tarihi:
ahmedinejad said:

abi her t/z maçı baneling showa dönüşüyor bunun çaresi yok sanırım.

Hmm. 1 milyon light ünite ile üzerine adam geliyor. Range'i olan birimin yok. Ne yapmayı öneriyorsun? Zergling'ler ile SCV'leri mi pataklasın adamlar?
Mesaj tarihi:
sadece bu maçtan bahsetmiyorum, genel olarak 300 tane maç izledik şu gslde falan, hepsinde de blingler bitiriyor oyunu. bu adamların hepsi mi micro bilmeyen adamlar, muta bling e karşı duramıyor hiç biri. dengesizlik yok mu şimdi bunda? ne yapsın terran sen söyle
Mesaj tarihi:
Foxer'ın, MVP'nin maçlarını izle. Dengesizlik bulmak için algıda seçicilik yapıyorsun. GSL'de birçok TvZ Terran lehine bitti. Bazılarında (Ret'in maçındaki gibi) Zerg açıkça daha iyi olsa da.
Mesaj tarihi:
bling mutada dengesizlik yok bence, ama keyifsizlik var.

combat yok, onun yerine koşturan yeşil toplar adamlara vucuakmı diye izliyoruz. başka önemli bi faktör yok cünkü o combatta. haliyle tatsız oluyo.

bitek işte foxer gibi marinele banelign dövmek gibi cılgınca seyler yaparsa birisi izlemek zevkli oluyo.

oyunun en tatsız anına tat kattığı için seviyorum ben acıkcası foxerı.
Mesaj tarihi:
foxer'in marine microsunu foxerdan başka yapan yok ama. "foxer'ın maçını izle" bir argüman olamaz.
sen yapabiliyo musun spartacus o marine microsunu blinglere karşı mesela ? türkiye top terran oyuncularından biri olarak sorayım sana ?
dünya geneli terran oyuncularının %98'i yapamaz o microyu. yapmak zorunda da olmamalı.
Mesaj tarihi:
Bu sezonki Leenock vs Clide maçları, bugünkü Maka vs Nestea 2. maçı. Geçen sezonki Foxer vs Kyrix serisi bence şu ana kadar SC2'de gördüğümüz en iyi maçlardı. Bence TvZ oldukça eğlenceli ve neredeyse her zaman kimin mikrosu ve makrosu iyiyse onun kazandığı bir match up.

@BaaL: Ben yapamıyorum belki o seviyede Marine mikrosu ama karşımdaki Zerg'ler de o kadar iyi makro yapıp o kadar çok baneling yapamıyor, erken saldırılara karşı GSL'deki Zergler kadar iyi karşı koyamıyor, banelinglerini doğru açıdan getirmeyip tanklara feda ediyor vs. vs. Onun için Foxer'ınkinden çok daha geri bir mikro bile yeterli oluyor çoğu zaman.
Mesaj tarihi:
ya ben şahsen terran oynamam da oynamak da istemem zevksiz geliyor bana BROTOSS varken. ama cidden 3 sezondur bütün gsl maçlarını izledim, mlg maçlarını izledim, blizzconları izledim.
terranların şu muta-bling karşısında hayatları ızdıraba dönüşüyor çok acıyorum. thor bassan baseden çıkamazsın,cıkarsan base haras tüketip bitirir,tank bassan air defense marinelere kalır blinglerden kaçmak için 12398 apm gerekir,viking bassan mutalara pasif kalır vs vs. zor valla.
Mesaj tarihi:
foxer ornegi cok anlamsiz. combat aninda microsu 500-600lere spikelayan adam birakin da banelingden filan etkilenmesin. o adamin oyun tarzina gore tasarlanmaz oyun.

bence scv all-in'in cevabi drone all-in olmali ilk mactaki gibi. ikinci mactaki gibi 10 bling ile gg olmamali. bence..
Mesaj tarihi:
BaaL said:

ya ben şahsen terran oynamam da oynamak da istemem zevksiz geliyor bana BROTOSS varken. ama cidden 3 sezondur bütün gsl maçlarını izledim, mlg maçlarını izledim, blizzconları izledim.
terranların şu muta-bling karşısında hayatları ızdıraba dönüşüyor çok acıyorum. thor bassan baseden çıkamazsın,cıkarsan base haras tüketip bitirir,tank bassan air defense marinelere kalır blinglerden kaçmak için 12398 apm gerekir,viking bassan mutalara pasif kalır vs vs. zor valla.

aynen abi ben acı çekiyorum izlerken nerdeyse, adam 10 tane mutayla 23423 tane marineyi meşgul ediyor thoru falan, o ara 300 tane baneling basıyor. terrana acıyorum yeminle.
Mesaj tarihi:
Bir Terran oyuncusu olarak TvZ'de Terran lehine bir dengesizlik olduğu iddiaları çok saçma geliyor bana. Özellikle all-ind'den başka bir şey bilmeyen bu adam FD'ye rezil olduktan sonra bunu argüman olarak kullanmak.
Mesaj tarihi:
VoodooRush said:

Misalen soruyorum marine'siz bir ordu mixi hazırlayamayacak kadar kabız mı Terran'ın üniteleri?

evet.

sadece bazi sartlarda marinesiz ordu kompozisyonu oluyor. onun disinda terran ordusunda cok onemli elemanlardan biri marine. sadece ufak thor ve hellion pushlarinda araya marine sokusturmak gerekmiyor. onun disinda marine hem en efficient hem de en versatile unitelerinden biri terraning.
Mesaj tarihi:
Genelde Exp'i tank defansıyla alıyor Terran? Benim demek istediğim hiç marine yapılmasın değil. 30 tane marine yapma 3 tane yap gerisi armored olsun ordunun. Zerg baneling yapsa da boşa gas harcamış olacak? Başta ürettiğin marineler de muta harrası korumak için base de dursun? Bu durumda oyun başında agresif olmak yerine daha fazla scv basmak gerekiyor sanırım tam emin olamadım :)
Mesaj tarihi:
Ben şunu anlamıorum. Bu heriflerin altında pro gamer yazıyor. Bu adam gsl gibi önemli bir turnuvaya gelirken fruit deelara all in çekerim diyemi geliyor. Bumudur yani zerg gelirse işçileri toplayıp gideriz!
Mesaj tarihi:
_Spartacus_ said:

Bir Terran oyuncusu olarak TvZ'de Terran lehine bir dengesizlik olduğu iddiaları çok saçma geliyor bana. Özellikle all-ind'den başka bir şey bilmeyen bu adam FD'ye rezil olduktan sonra bunu argüman olarak kullanmak.

hala o maçı diyorsun, o maç mallıktı onu geç, söylediğimize karşı bir tek boxer'ı koyuyorsun başka 2. bir adam yok ama onun yaptığını yapan. mutalisk/bling combosu terran için çok rahatsız edici bir şey, çevirmesi de çok zor. eğer ben yapıyorum çeviriyorum diyorsan bir şey diyemem.
  • Yeni Oluştur...