Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türklere küfür ?

karareis

Öne çıkan mesajlar

Hayvansı özelliklerden ne kastedildiğini bilmiyosun.

Düşündüğünden çok farklı o olay, refleksler falan var mesela. Onları kaybetmiyoruz siyasi ortam değiştikçe. Temel doğa ihtiyaçları zamanla körelmiyor. Topluluğa ait olmak da bunlardan biri ve tarih öncesinde de vardı, hayvanlarda bile var. İşte bu yüzden milliyetçilik de toplumların doğal bir ihtiyacı diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

olitere said:

İnsan doğası değişken bir olgudur 007.Bir süre sonra maddi koşullar doğamızı belirlemeye başlar.Bundan yola çıkarak doğamızı farklı etkiliyecek sistemler oluşturulabilir.Milliyetçilik de sahiplenme ve iktidar ilişkilerinin sonucunda üretilmiştir.Sahiplenme ve iktidar ilişkileri de eşitsizlikten üretilmiştir.O zaman önce eşitsizliği ortadan kaldırıcak bir sistemi benimsersek milliyetçilikte ortadan kalkıcaktır

İnsan doğası evrimle ve farklı koşullarda değişse de bahsettiğim kendinden olanı koruma kollama sevme içgüdüsü hayvanlarda bile vardır, bu kadar temel bir ihtiyaç farklı maddi koşullarla değişmez yani.

Milliyetçilik ortak değerleri ve ortak çıkarları temel alması bakımından insan doğasıyla uyumlu toplumsal bir ihtiyaçtır. İlk tarih kaynaklarından bugüne kadar tarihte hep birleşenlerin yendiği ve rahat ettiği yazar. Bu her zaman da böyle olacaktır. Bunun yolu da ortak değerler, yani milliyetçiliktir.

Doğada %100 eşitlik teorik olarak mümkün olsa da pratikte imkansızdır. %100 eşitlik için yapılan her deneme başarısız olmaya mahkum. İnsan doğası aykırı ayrıca buna.

Hukuken sistemimizin parçası olan herkes eşit ancak bugün, o ayrı konu, ben daha genel konuşuyorum.
Ben de sana şöyle desem ''kendinden olanı koruma'' kavramının ''kendinden olmuyan'' kavramını yarattığı yani ''ötekileri'' oluşturduğu bir sistemi yarattığı ; ve bunun tarihte belirgin olarak sadece belirli bir noktadan sonra başladığı , ilkel komünal toplumlar da (evet o modernlikten uzak , küçümsediğimiz kabilelerde) bunun yaşanmadığı hatta biraz marksist bakarsak tarihte toplumsal ego dediğimiz toplum olarak yaşarken başkalarını yabancılamanın üretim araçlarında özel mülkiyet elde edenlerin toplanıp kendilerini diğerlerinden korumak için şehir-devlet kimliklerinde yaşamaya başlamasıyla pekişme sürecine girdiği gerçeklerine ne diyeceksin ? (Sen yaz ben bir duş alıp bakıcam )
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdığın doğru, tahmin ettiğin gibi uzun verecek bi cevabım yok. Ancak bunun sebebi de o ilkel dönemde dünya nüfusu kalabalık değildi ve ilkellik gereği ihtiyaçlar temeldi ve bu yüzden çıkarlar ortaktı, herkes yiyecek bulmaya çalıştığı için herkes dosttu ve toplumlar yeni oluşuyordu, toplumlar yan yana değildi. Zamanla nüfus arttıkça çıkarlar değiştikçe toplumlar ve milletler oluştu. Tekrar dünyada toplam 5000 insan kalana kadar da milletler olmaya devam edecek ve bu yüzden milliyetçilik de ihtyiaç kalmaya devam edecek.

di said:

Ona bakarsan tum dunyayla da ayni oksijeni yakiyoruz. Dilin ve yenilenlerin ayni olmasi bu kadar farkli olunmasini engellemiyor.

Coğrafya ne kadar yakınsa kültürler de o kadar benzerlik gösterir mesela.

Bunun biyolojik olarak iklimle alınan güneş miktarıyla alınan besinlerle kısacası dış koşullarla ilgisi var. Dolyaısıyla bu da yakın toplumlarda ortak kültüre ve bazen ortak çıkarlara sebep olur, bu da milletleri doğurur.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Abi ben Turk'um, dayagin geldigi barizken diklenip dayak yiyen olitere ve dayak atan eskiya apaciler de Turk, bizim okuz kapici da Turk, surada bulunan binbir cesit insan da Turk.

Hani ne Turk'ler ne de diger millet insanlari seri uretim degil. Bu sekilde bakinca zerre kadar sallamiyorum bu tip ithamlari.
ben Türk değilim . Sokratesin dediği gibi sadece dünyalıyım
Sosyal ağlarda paylaş

Ya arkadasim gozunun onunde olan bir seyi soyluyorum sana, her gun tanik oldugun bir seyi. Alayimiz Turk'uz, eyvallah. Cografyadan, yuz yillardir atalarimiz ayni bolgede yasadigindan da insanlar bambaska kafalarda.

Haliyle bir Turk ile digerini bir tutamazsin. Bariz sekilde bir kesim digerinden daha gelismis ve sadece gelismis gelismemis seklinde 2 degil, bir cok seviye var arada.

Ne diye gelip bana milletler nasil olusur aciklamaya calisiyorsun ki ?
Sosyal ağlarda paylaş

olitere said:

di said:

Abi ben Turk'um, dayagin geldigi barizken diklenip dayak yiyen olitere ve dayak atan eskiya apaciler de Turk, bizim okuz kapici da Turk, surada bulunan binbir cesit insan da Turk.

Hani ne Turk'ler ne de diger millet insanlari seri uretim degil. Bu sekilde bakinca zerre kadar sallamiyorum bu tip ithamlari.

Ornek olsun diye yazdim onu. Yoksa seni bir seye benzetebildigimden ya da ne oldugunun umrumda oldugundan degil. ^^
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Ya arkadasim gozunun onunde olan bir seyi soyluyorum sana, her gun tanik oldugun bir seyi. Alayimiz Turk'uz, eyvallah. Cografyadan, yuz yillardir atalarimiz ayni bolgede yasadigindan da insanlar bambaska kafalarda.

Haliyle bir Turk ile digerini bir tutamazsin. Bariz sekilde bir kesim digerinden daha gelismis ve sadece gelismis gelismemis seklinde 2 degil, bir cok seviye var arada.

Yazdığın doğru tamamen katılıyorum da o 1001 çeşit insanla aranda hiçbir alaka da yok değil. En basitinden genetik bağın bi Almanınkinden kat kat fazla. Toplumda ne kadar çeşit de olsa insanlar (sırf genler yüzünden değil) aynı milletten olabiliyolar bunu anlatmaya çalışıyorum.

olitere said:

Bugün karşılayabildiğin ihtiyaçların bigün elinden alınınca tekrar dünyalılıktan Türk'lüğe geri döneceksin aşmış insan. :)

Asıl kabiliyet evrimsel ihtiyaçları karşılanabilirken Türk kalmayı başarabilmek.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

olitere said:

di said:

Ornek olsun diye yazdim onu. Yoksa seni bir seye benzetebildigimden ya da ne oldugunun umrumda oldugundan degil. ^^
seni gidi seni ^^
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Yazdığın doğru, tahmin ettiğin gibi uzun verecek bi cevabım yok. Ancak bunun sebebi de o ilkel dönemde dünya nüfusu kalabalık değildi ve ilkellik gereği ihtiyaçlar temeldi ve bu yüzden çıkarlar ortaktı, herkes yiyecek bulmaya çalıştığı için herkes dosttu ve toplumlar yeni oluşuyordu, toplumlar yan yana değildi. Zamanla nüfus arttıkça çıkarlar değiştikçe toplumlar ve milletler oluştu. Tekrar dünyada toplam 5000 insan kalana kadar da milletler olmaya devam edecek ve bu yüzden milliyetçilik de ihtyiaç kalmaya devam edecek.
Bu argümanlarına tek cevabım stalinist olmuyan sosyalizm propagandası olucaktır
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece birbirine benzeyenler bi güç oluşturabilir. Büyük güç de küçük gücü ezer. Ezilmemek için herkesin tek çatı altında olabilmesi lazım. Bunun da bugün en uygun yolu Türk milliyetçiliği.

Osmanlı'da biçok yol denendi, hiçbiri olmadı ayrıca.

olitere said:

Bu argümanlarına tek cevabım stalinist olmuyan sosyalizm propagandası olucaktır

Çıkarlar bugünün dünyasında hiçbir zaman ortak olamaz bana göre, bu da eşitsizliğin sebeplerinden biridir. Sosyalizmle ne kadar örtüşüyo sana bırakıyorum. :)
Sosyal ağlarda paylaş

abi neden bana laf etsinler ki. itibar denen bir kavram da var bu dünyada. bana laf eden ve gülen adamlar çok mu hayırlı.

hz muhammede etseler o lafı şimdiye belçikayı yerle bir etmişlerdi. ama türke laf edilince birşey yok anasını satayım. avrupayı titreten türk biz değilimiyz ne ???

hani bazı olaylarda laf giydirsinler ama di
rek en aşağı derken kreiterleri neymiş. gerçi lafı yahudilere giydirmişler ama bizi de kullanmaları kötü
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

di said:

Yazdığın doğru tamamen katılıyorum da o 1001 çeşit insanla aranda hiçbir alaka da yok değil. En basitinden genetik bağın bi Almanınkinden kat kat fazla. Toplumda ne kadar çeşit de olsa insanlar (sırf genler yüzünden değil) aynı milletten olabiliyolar bunu anlatmaya çalışıyorum.

Valla idrak etmen gereken tek bir sey var o da aslolanin insan olmak oldugudur. Yoksa bir cok canlinin genetik dizilimi cok yakin. Maymunla bile %99 mu ne.

Diyecegim o ki gec bu kafalari. Kendini bilmez bir kac Turk tarafindan opulecegime adam gibi adam olan Alman, Ingiliz can dostum olsun dert degil.

Kaldi ki her milletin serefsizi bol. O yuzden tekrar diyorumi, geciniz bu ayaklari.

Ha diyeceksiniz ki vatan, vatan olayi ayri. Vatanimi severim, korurum, benden sonra gelecek nesil daha iyi hayata sahip olsun diye elimden geleni yaparim ama Turk diye haketmeyen icin kilimi kipirdatmam.

Ayni seye benziyor, "bilmemne terorist grubu da musluman, sen de musluman, illaki vardir bi benzerliginiz".

Yok kardesim. Aman Turk soyle yapar aman musluman boyle yapar degil benim derdim. "Insan olan ne yapar"dan otesini tanimiyorum. Hepinize tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

@di Tabii ki insan olmak önemli tabii ki aslolan insan da verdiğin örnek bir istisna. İstisna da olsa verdiğin örnekte o şerefsiz ama Türk adamla senin anatomin fizyolojin genlerin "iyi insan olan" Alman'a göre daha benzer. Bu da zevklerinizin ve isteklerinizin -dolayısıyla çıkarlarınızın- o Alman'a kıyasla daha benzer olmasına sebep olur. Ağır genelleme yaptığımın farkındayım zaten %100 böyledir demiyorum da toplumsal bazda düşünürsek toplum çıkarları açısından bu durum daha belirleyici oluyor, iyi-kötü olmak denen olay toplumda hukukla zaten korunuyor. Geriye kalan ortak çıkarlar da millet olmayı getiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

@di Tabii ki insan olmak önemli tabii ki aslolan insan da verdiğin örnek bir istisna. İstisna da olsa verdiğin örnekte o şerefsiz ama Türk adamla senin anatomin fizyolojin genlerin "iyi insan olan" Alman'a göre daha benzer. Bu da zevklerinizin ve isteklerinizin -dolayısıyla çıkarlarınızın- o Alman'a kıyasla daha benzer olmasına sebep olur. Ağır genelleme yaptığımın farkındayım zaten %100 böyledir demiyorum da toplumsal bazda düşünürsek toplum çıkarları açısından bu durum daha belirleyici oluyor, iyi-kötü olmak denen olay toplumda hukukla zaten korunuyor. Geriye kalan ortak çıkarlar da millet olmayı getiriyor.

adam gen demiş beyler kaçın.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Dünyanın en iğrenç ırkından olduğunun söylenmesine "eleştiri" gözüyle bakabilmek de bi beceri heralde.

Eleştiride bi anlam olur diye biliyodum.

Elestiriden önce hakaret örnegini verdim. Tüm post icinden kafaniza göre bi yer kesip te ayar vermeyi kesin artik. Isin biseyi kaciyo.
Sosyal ağlarda paylaş

siddharta said:

Alıntı
karareis
Belçikada bir tv yarışmasında voltairin sozü souruluyor. dunyanın en iğrenç ırkı hangisidir? diye yarışmacı vatandaş türkler cevabını veriyor. cevabın Aslı yahudilerdir.

--------------------------------------------------------------------------------

siddharta said:

azıcık insan olun lan insan.

--------------------------------------------------------------------------------

hmm... teşşekurler söylemeye çalıştığımda tam olarak bu zaten. benim yazdıklarımı okudun mu? haberi okudun mu? ve ordan bu cümleyi çektin.sadece bu cümleyi çektiğin zaman sanki ben yahudilere küfür eden ırkçı bi adam gibi gösteriliyorum.millete senin yazına bakıp beni yargılıyor.

tamamiyle yalnış anladığın lafı bana karsı delil gösterdin. yargıladın ve hüküm verdin.insan olmadığımı söyledin.

belkide ben yalnış ifade ettim kendimi.

bu söz bana ait değil ki. haberi okusaydın voltairin sozü olduğunu (ki ben nichenin sözü sanıyorudum degilmiş demek)sözun aslının bu şekilde olduğunu , adamın yahudi lobisine sitem göndermek için bu lafı ettiğini,benim bunu belirtmeye çalıstığımı anlardın.

1-burda söylemeye çalıştığım (milliyetin haberinden anladığımız kadarı ile ) kimse Türklere küfür etmiyor. Türkleri kullanarak yahudi lobisine gönderme yapıyor adam. Anca ne hikmetse milliyet de dahil kendi haberlerini anlamadan,skandal küfür edildi diye başlık atıp,adamı linç etmeye kalkyolar. elçilik ayaklanıyor. millet gaza geliyor adama demedikleri kalmıyor.

2-bana ne elin adamın ne dediğinden. tek sıkıntım anlamadan okumadan kolayca yargılayabiliyor oluşumuz

neyse abi anlatamıyorum herhalde kendimi. boşverin saldırın belçikaya.

edit: konu nereye gelmiş abi neyse sağlık olsun
Sosyal ağlarda paylaş

Zep said:

abi cidden yazık yanlız sene nerdeyse 2011 lan ve milliyetçilik gibi ilkel bi kavramı genlerle açıklamaya çalışan insanlar var.

Genler (=Irklar) milliyetçilik kavramının yoksayılacak kadar küçük bir öğesi olmasına rağmen burda yazılanlar "milliyetçiliği ırkçılıkla açıklamanın" yanından bile geçmez.

Atatürk milliyetçilğinde ise kesinlikle olmayan bir olay ırk-milliyetçilik ilişkisi.

Siyasi bakış açısını geçip bilimsel bakış açısıyla konuşursak insan ve eğilimleri genlerle açıklanabilir, bunun da yukardakiyle alakası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...