Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayarıma uygun ekran kartı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Valla konu darmadağın olmuş gurular kapışmış :)

Ati 5770 (HIS ,Sapphire yada Powercolor markaları öncelikli olsun ) şu an fiyat performans açısından piyasadaki en uygun kart ancak senin makineye bakınca PSU'nun yetmeyeceği açık bu yüzden en az bir 500W lık PSU'da alman gerekiyor.

Forumun arama kısmı çalışşa PSU lar ile ilgili ayrıntılı konular vardı ama kısaca alırken şuna dikkat et. Verimlilik en az 80+ olsun tabi daha ayrıntısı da var ( Aktif PFC vs ) ama buna dikkat etmen önemli.
Mesaj tarihi:
bide şu psu da 600W lık bitane buldum 133 tlye 80+ fiyatı uygun geldi ondan almayı düşünüyorum ilk önce psu yenileyip ondan sonra kart alcam
Mesaj tarihi:
Sorlag said:

teşekkürler bilgi için ama şu 5770 deki 128 bit olayı kafamı karıştırıyor :S

Karıştırmasın. O rakamlar ne kadar büyükse o kadar iyi tabiki ama kartları karşılaştırırken sadece Bit lerine bakmak olmaz GDDR larına bakacaksın, Bellek miktarına bakacaksın, desteklediği DX sürümüne bakacaksın, Shader sürümlerine bakacaksın vs vs. Ayrıntı çok da basitçe örnekleyelim.

Misal "GDDR3 256bit" bir kartla "GDDR5 128bit" bir kart hemen hemen aynı performansı verebilmektedir. "GDDR5 256bit" kartların fiyatlarıda ortada. Bu yüzden çok takılma o rakamlara.
Mesaj tarihi:
jonq said:
...
Misal "GDDR3 256bit" bir kartla "GDDR5 128bit" bir kart hemen hemen aynı performansı verebilmektedir. "GDDR5 256bit" kartların fiyatlarıda ortada. Bu yüzden çok takılma o rakamlara...

şu çok abuk bi önerme aslında. bitrate bambaşka etki yapar, ram hızı bambaşka etki yapar. oynadığın oyundaki tekolojiye göre hangisinin daha önemli olduğu tamamen değişir. sırf bunlar da değil tabii, gpusundaki özellikler de aynı şekilde işin etkeni. eskisi gibi ekran kartı karşılaştırmak çok zor geliyo artık bana. anca internette benchmarklara bakıp yorum yapılabilir hale geldi.

Nvidia ve Ati de (belki de bunun farkında olarak) bi sürü benzer isim çıkarıyo artık. 4500ler 280ler havada uçuşuyo. ekran kartı piyasası çok acaip vesselam.
Mesaj tarihi:
Önerme yanlış olabilr, bende zaten verebilmektedir dedim kesin bir yargı belirtmedim. Daha basit nasıl anlatılır ki ?

Arkadaş teknik konulara biraz uzak o açından basit şekilde açıklama çalıştım yoksa dediğin gibi piyasa allak bullak, o kadar ayrıntıya girmek ( yok işlemdir yok çekirdektir ) kafa bulandırmaktan başka birşeye sebep olmaz.
Mesaj tarihi:
eh artık :D en doğrusu benchmarklara bakmak abi anlamayan adam için. o da zor gerçi bilgisayarında eski disk vardır bilmemne gider yine kötü performans alır oyundan. şerefsiz heriler şunu basitçe bu bundan üstün bu şöyle bu böyle dese ya euheuheue
Mesaj tarihi:
onu da soyluyorlar abi aslinda, roadmapleri belli, kartlarin fiyatlarida ona gore.

ama subvendorlar gidiyor uzerine supersonik fan takiyor 25mhz daha hizli calistirip 15 dolar fark isteyip turkiyede gariban fiyat farklariyla satildigi icin milletin kafasi karisiyor.

hala 512mb ekran kartim var ara ara 1400 oluyor denilen bi zamandayiz. buna da sukur.
  • Yeni Oluştur...