Artariel Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 bu derleyicilere kütüphane ve parametre tam olarak nerden ekleniyor ? kriz geçirdim resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 parametre derken main'e gondermek istedigin argumanlardan mi bahsediyorsun? code blocks'ta bende o yuzden sorun yasiyordum, artik mingw kullancaksam command promt'tan gcc -o diye derletiroyrum, visual studio icinde yine komut satirindan cl kullaniyorum. tabii bunlari yapman icin path'e cl ve mingw gerekliyse msys'yi eklemen gerekli, cygwin icinde ayni sekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 yok örnek veriyorum mesela win32 api çalışıyorsan bazı kütüphaneler eklemek gerekiyor (yoksa istesen de derlenemiyor, LNK hataları vs.) ve -winnt gibi komutları da koymak gerekiyor. bunun yerini sormuştum, bunları nerden ayarlayabileceğimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 header olarak alsan olmuyor mu o kutuphaneleri? -winnt gibi komutlari derlerken cagirman gerekiyorsa cl blabla -winnt olarak gireblirsin zannedersem komut satirindan bu arada soz acilmisken bende bisi sorcam virtual bool IsDone () const = 0; burda const = 0 ne anlama geliyor virtual bool IsDone () = 0 oldu mu pure virtual olmus oluyor method ama ordaki const ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 senko said: header olarak alsan olmuyor mu o kutuphaneleri? -winnt gibi komutlari derlerken cagirman gerekiyorsa cl blabla -winnt olarak gireblirsin zannedersem komut satirindan bu arada soz acilmisken bende bisi sorcam virtual bool IsDone () const = 0; burda const = 0 ne anlama geliyor virtual bool IsDone () = 0 oldu mu pure virtual olmus oluyor method ama ordaki const ne? sorun o komut satırını bulmak zaten. derlerken -winnt, windows.lib gibi kütüphaneleri tanımasını sağlamam lazım bunun için project settings gibi bir bölüm vardı taa VC 6.0 zamanında, işte şimdi onun VC 2010 versiyonunu bulmalıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 Eklemen gereken dosyalardan .h, .hpp, .hh gibi uzantıları olanlarının dizinlerini Project Settings > C/C++ > General altında "Additional Include Directories" kısmına, örnek http://i52.tinypic.com/2lm8av9.jpg .a, .lib gibi uzantıları olanlar içinse önce bulundukları dizinleri Project Settings > Linker > General altındaki "Additional Library Directories" kısmına ekliyceksin. örnek http://i54.tinypic.com/adnmfk.jpg Sonra da gereken her .lib dosyasının adını için Linker > Input altında "Additional Dependencies" kısmına satır satır ekliceksin. örnek http://i54.tinypic.com/5vawio.jpg Üşenmedim SS bile attım dasdf Ha Dev-C++ nerde diyceksin, o yok, VS rulz çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar