Trias Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Bir baktım foruma, bağlantı sorunlarının nerden kaynaklandığını anlatan bir yazı bulamadım. Bağlantı sorunlarını tanımlamak için pingplotter programını kullanıyorum. 1- www.pingplotter.com dan free olanı çekin 2- adres kısmına hangi sitede sorun yaşıyorsanız onu yazın. 3- # of trace unlimited 4- trace delayi 1 sec olarak seçin 5- samples include 100 olabilir. start'dan programı çalıştırın. Bu program trace de ki bütün noktalara ayrı ayrı ping atarak, route daki sorunları gösterebiliyor. İlk ip de packet loss var ise modem/modem kablosu, 2. ip de loss ping yüksekliği var ise telefon hattınaki arıza olarak anlaşılabilir. Tabi ki bu ip sırası kullandığınız sisteme göre değişebilir. Bazı cihazlarda firewall olduğu için bu adreslerde %50-%100 arasında packet loss olabilir, bu arıza değildir. Tam konuyu anlayamayanlar 100 sample yapıp 100 pingden sonra ss alıp buraya koyarlarsa yardımcı olmaya çalışırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar