Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuzey köprüsü x58

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kuzey köprüsü birincil öneme sahip bileşenler ile CPU arasındaki veri iletimini sağlayan kısım. Nedir bunlar RAM'ler ve ekran kartı. Yani bi oyun oynadığında en yoğun çalışan kısım bu.

Güney köprüsü var bi de, o da diğer bileşenlerle (HDD'ler, USB girişleri, LAN girişi vs) CPU'yu bağlıyo.

NB için standart sıcaklık değerleri nedir bilemiyorum da 55-60C normaldir diye tahmin ediyorum.

Edit: Biraz yanıltıcı yazmışım, güney köprüsü de bağlı kuzey köprüsüne. Bütün iletim geçiyo yani kuzey köprüsünden.
Mesaj tarihi:

üzerindeki heatsink sallanıyor mu bi ona bak. genelde heatsink soğukluğu alamadığından oluyor ordaki ısınma.
bide epox anakartlarda vardı gereksiz northbridge ısınması. heatsink sallanıyorsa anakartı çıkarıp arkasındaki bacaklardan bastırarak çıkarıp bi temizle altını varsa termal macun sürüp geri tak 5-10 derece arası düşer (buysa tabi durum)
yoksa anakartına veda etme vakti yaklaşıyor olabilir
Mesaj tarihi:
hm evet 80e kadar gideri varmış. 84 derecede cortlamış kart. 70 derece de tehlike çanları senin için çalmaya başlıyor.
ayrıca northbridge-southbridge arasında pipe oldugundan arkadan bütün bacakları ve 2 heatsink'i aynı anda çıkarman gerekiyor.
55-60 derecede dokunmasan da olur yani. muhtemelen çok bi düşüş bile olmaz temizleyince.
Mesaj tarihi:
x58 in bütün kartlarında genel olarak böyle bir sıkıntı var anladıgım kadarıyla,serin çalışsın diye sabertooth aldım ama genede durum bu
Mesaj tarihi:
oo donanım guruları ::o

gpu ve anakart yakıp garantiye yollamaktan gigatek banlamıştı beni, TR'de ilk para versem de adamlar paramı iade edip satmıyordu donanım ahahah. ben de title'ı alabilir miyim?
Mesaj tarihi:
sıcaklık göstergelerinde (speedfan, everest gibi) anakart ısısı:xxx C dediği yer tam olarak anakartın neresi?
Yani kuzey-güney köprülerinden birinin sıcaklığını mı gösteriyor, yoksa bütün anakartın sıcaklığını mı? Algılayıcı nerede yani
  • Yeni Oluştur...