Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yine Yeniden AoC?


Borknagar

Öne çıkan mesajlar

Tekrar aoc ye dönmeyi dusunuyorumda birkaç sorum var izninize;

Yaklasık 1.5 senedir oynamıyorum oyunu. en son;

Full T2 Set

Pvp Lvl 4 tüm

Karakter Barbar

Bu kadar uzun süreden sonra cok mu ezilirim younda?Yani cok cok daha iyi itemler cıktımı?

Benim zamanımda skillbase oyundu lvl1 odunla adam kestiğimi bilirim,suanda hala oylemi herşey itemmi yoksa skill base devammı?

Expansion cıkmıs expansion alınmalımı?

Alınmalıysa expansion alınca 30 gün veriyorlarmı? Upgrade yapınca?

ucuza getirmiş olalım expi.

birde Barbar ne alemde?

Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sorularına cevap vermeye çalışayım;

Sen yokken Tier3 ve Tier4 raidler geldi. Pvp lvl'da maksimum lvl 10'a çıkartıldı. AA yani alternatif talent ağacı geldi. Dungeons N Dragonsa özendik Khitai expansionu ile birlikte 12 civarı dungeon(instance) geldi.

Yukardaki paragrafta yazdıklarım hakkında merak ettiklerin olursa bu forumda bulabilirsin.

Peki sen yokken gelen bu yenilikler senin charının ezik olmasına neden olur mu? Birde bunu merak ediyorsun anladığım kadarı ile.

Hayır ezilmezsin. Çünkü lvl5-10 pvp lvl insan sayısı öyle aman aman değil(kendi oynadığım Crom serverı için konuşuyorum).
%10 bile etmez. T3 raid yapabilen insan sayısıda çok değil. T3 set tamamlamış olan insan sayısıda sanırım yok. T4 yapabilen guild crom'da bir tane ama set parçasıda gördüm dersem yalan olur.

Şuanda full t2 lvl4 barbar her hali ile iş yapar. Lakin pvp lvllar max 5 den max 10'a çıkartıldığında lvllar arası istenen xp sayısıda azaltıldı. Eskiden lvl5 olanlar oyunu açtıklarında lvl7'ye yükseldiklerini gördüler bu yüzden kanımca sende oyuna girdiğinde muhtemelen lvl5 olarak gireceksin.

Şuanda PUG dönen raidler halen T1 ve T2. O yüzden çoğu oyuncunun üstü max T2.

Exp almalısın. Oyun seni buna zorlayacak. Item yada karakter olarak değil ama exp almazsan kendini ezik hissedebilirsin.

Fiyat ve getirisini bilmiyorum ama www.ageofconan.com dan my accounta girer ve kendi accountuna bakarsan oradan sana kaça maal olacağını ve getirilerini görebilirsin.

Hediye verenlerini tavsiye etmem, pek bir işe yaradıklarını görmedim o hediyelerin.

Ha birde barbar ne alemde demişsin. DPS class olma özelliğini sürdürüyor. Raidlerde özellikli bir görevi olmaması pvp sever birine gerekli hazzı vermesi, pvp de ezilmemesi nedeni ile benim beğendiğim classlardan biri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tabi oynadığın server hangisi bilmiyorum. bir çok server öldü. mesela Aquloniada oynuyorum ve olabildiğine az oyuncusu var. ama crom gayet iyi götürüyor gibi.

oyun hala skill base sayılır. bori adındaki pvp sistemiyle insanlar pvp levellarını yükselttiler ama yetenekleri yerlerde sürünüyor. pvp de sadece sana karşı avantajlı başlıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aqulonia Rp-Pvp de oynuyordum.Crom pve server sanırsam.Pve pek tarzım değil .Fury den ne haber? Hala skillbase ise Pvp farketmez.Lvl1 odunla adam kesiyordum zamanında.Aquloniadakiler bilir beni Koah- SCUM guildi main barbardım.Herneyse yakın zamanda oyuna tekrar donus dusunuyorum.Umarım Fury serverına geçmede problem yasamam.

Birde fury de oynayan varsa, Fury de RP olayı ne düzeydedir?Rp yapan insanlar varmı yoksa deathmatch tarzındamı gidiyor oyun?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Crom PVP'sinden bahsedeyim o zaman sana ve merak eden diğer arkadaşlara.

Crom'da 4 çeşit pvp döner ve bu 4 pvp de diğer serverlardakinden farklıdır.

1. Open World PVP:
Border Kush, Border Cimmerian End ve Border Aqulonia End Crom serverındaki pvp açık 3 alandır. Cimmerian End'de Shrine of Bori isimli bir faction yapılabilmektedir. Bu faction sayesinde pvp xp ve AA prowress(forumda bulabilirsiniz ne olduğunu) farmlamak mümkündür. Buda pvp'ye gönül vermiş oyuncuların iştahını kabartmaktadır. İştahı kabaran oyuncular bu open world pvp alanında birbirlerine açıkcası girerler. Haftada en az 15 kere büyük çaplı massive pvp döndüğünü alanda görebiliriz. Bu bazen 16 vs 16 şeklinde olabildiği gibi sayı zaman zaman 40+ vs 40+ lara kadar çıkabilmektedir. Ayrıca alanda GANK çokca rastladığımız bir öldürme şeklidir.

2. Mini Games:
Crom Mini gameleri yüksek popülasyonu sayesinde diğer serverlara nazaran daha hızlı dolarlar lakin Crom oyuncularının biraz daha casuel ve sosyal oyuncular oluşunu nedeni ile sabahları, gündüzler, cuma ve cumartesi akşamları popülasyon düşmektedir.

Crom serverında diğer serverlara istinaden çok daha az premade(kurulu takım)'e rastlamamızda Crom serverını mini gamelerde öne çıkartan özelliklerden biridir.

3. Sieges:
Crom serverında geçen yıl olan siegelerden sadece bir tanesinde Crash problemi yaşandı. Şuanda bir çok serverda bu sebeple siege yapılmazken Crom serverında böyle bir engel yoktur.

Diğer serverlardaki siegelerde 48vs48 sayıyı yakalamak zordur fakat Crom serverında insanlar siegelere girmek için sırada beklerler.

4. Arena:
Khemi'de ki Arena'da 1vs1 2vs2 3vs3 yada daha farklı çeşitlerde 1vs2 gibi düello isteyen istediği ile yapabilir fakat Arena'ya girebilmeniz için Guild Renown Rankı 3 olan bir guildin üyesi olmanız gerekmektedir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bildiğin üzere godslayer paketi 80 lvl karakterler için yapıldı. insanlar 80e karakter kasıp haftada bir raide, arada da khesatta pvp ye gidiyorlardı. bu döngüden sıkılanlar da yeni karakter açıp onu deniyorlardı. bu yeni pakette herkes 80 karakterleri üzerine yoğunlaştı. yeni karakter açmadıkları için düşük lvl pvp ölü durumda. khesatta a hala pvp için gidenler oluyor. ama çok değil. herkes yeni ek paketlerle gelen haritalarda takılıyor. open world pvp yer değiştirdi. yeni yama ile pre-made ler önlenince de pvp nin tadından yenmeyecek :)

pug raid bulmak zor. küçük guildlar büyük guildlara karıştı. herkes kendi guildı içinde raide gidiyor. birkaç tane pug raidler oluyor ama onlar da kayıt gerektiriyor.

insanlar ya daha fazla pvp için fury e gidiyor ya da daha fazla oyuncu görmek için crom a... ben haftada bir katılacağım raid buluyorum. pvp desen yine mevcut. bu nedenle pişman değilim. ama en az oyuncusu olan serverın Aquilonia olduğu gerçek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle bir istatistik bilgisi bize oyun tarafından verilmiyor fakat bu bilgiyi elde etmenin yollarıda var elbette.

Search kısmından oyunculara bakabilirsiniz fakat burada dikkat edeceğiniz husus belli bir limitte oyuncuyu göstereceği için filtreleyerek bakmak ve sonradan toplamaktır.

Mesela örnek verecek olursam eğer;

Aqulonia daki Assasinleri sayın
Sonra Stygadaki Assasinleri sayın
Khitaideki Assasinleri sayın
Cimmeriadaki Assasinleri sayın ve toplayın. Size online assasin oyuncu sayısını verecektir. Bunu diğer 11 class içinde yaparsanız online oyuncu sayısını görebilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
pronoit said:

ya bu yil sonu teklifi var. 10 günlük trial veriyorlar eski oyunculara galiba khitaiyi falan gezme şansi da veriyor bu olay nedir tam olarak? kart bilgileri falan istemese direk denicektim de hehe


ben actım free time verdi para almadılar,aktif ettim sonra cancel dedim account acıldı ama halada acık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
aoc ilk çıktığındaki gibi değil. artık bir end game oyunu oldu.

ne lvl kasarken yaptığın questler, ne ufak lvl pvpsini umursamıyorlar bile. 80lvl'a odaklandılar. o yüzden herkez 80lvl olsun diyorlar.

oyunda zaten 80lvl olunca başlıyor. bir çok oyunda belki max lvla ulaşınca iş bitmiş olur ama aocda 80lvl olmak hiç birşey.

yapacak o kadar çok işin varki ohoooo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

godslayer gelmeden önce ne yapıyordu insanlar? karakter alıp 80e kasıp sonra onunla raidlere giriyorlardı. gezebileceğin 4 tane mi 80 lvl instance vardı? yetiyor muydu? yetmiyordu tabi ki. sıkılıp yeni karakter kasıyorlardı. ek paket öncesi 4 tane karakter kastım 80'e. şimidi cesaret edemiyorum. çünkü şimdi oyun 80 olunca başlıyor. herkes 80 karakteri üzerine yoğunlaştığı için yeni karakter açmıyorlar. düşük lvl bölgeler de boş kalıyor tabiki. yapımcılar da bu mmo insanlar beraber oynamalı diye düşündüklerinden belki offline lvl diye birşey çıkardırlar ki oyuncular daha kolay lvl atlasın ve eğlenceye katılsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...