SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Selam, uzunca bi süredir düşündüğüm lakin biraz da üşengeçlikten dolayı hiç araştırmadığım bi konuyu danışıcam. Marketlerde bi ürün çalınmaya kalktığı zaman öten alarm sistemleri var ya. Bunlar nasıl çalışıyor? Bi marketten aldığın ürünle diğer bi markete girip çıktığında ötmezken, oradan ürün çıkarmaya kastığında neden öter? Ya da öter mi hakikatten, yoksa palavra mı? Giyim mağazalarında falan kocaman alarm parçası oluyor hadi, onunla çıkarsan ötüyor da, süpermarket gibi yerlerde bu kontrol nasıl oluyor? Yani barkod okunduğu zaman mı deaktif oluyor alarm? Eğer barkoda bağımlı birşey ise başka bi marketten aldığın ürün de ötmez mi, sonuçta barkodlar aynı ürün için aynıdır? Eğer böyle bi sistemse nasıl işliyor yani. Şunu bana bilen biri anlatsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 mesela çikolata falan ötmez zaten. ötecek olan parçaları kasada bi aletle etkisiz hale getiriyorlar bildiğim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Barkod uygulamasından EPC'ye geçildi mi bilemiyorum da, EPC sisteminde aynı tür ürünlerin barkodları aynı olmak zorunda değil. EPC türü barkodlar genelde 160+ bitlik oluyolar ve bunun bi 24 biti falan aynı tür ürünleri birbirlerinden ayırmak için kullanılıyo. EPC'nin geri kalanında üretici firmayı, satan mağazayı, ürün türünü falan belirten bi sürü kod var. O yüzden aynı tür ürünü farklı mağazalardan alsan bile birinin ürünü ile öbür mağazanın alarmını çalıştırmazsın. Aynı olaylar barkodda da vardır muhtemelen. Bi kıyafet mağazasında alarmın çalışma mantığı şu, normal durumda kapalı konumda bi devre bağlı alarma. Sensörlerin arasından geçtiğinde üstünde barkod okunursa (ki şu beyaz blokların içinde RFID çipleri var üzerlerinde EPC yazılı olan) ve bu barkod satılmamış ürün durumunda ise o devre aktifleştiriliyo ve alarm ötüyo. Bi ürünü satın aldığında EPC'nin yer aldığı o blok çıkarıldığından geçebiliyosun öttürmeden. Blok yerine farklı tür bi RFID çipi kullanılabilir, böylece bloğu çıkarmaya da gerek kalmaz. Sadece o ürün "satıldı" olarak işaretlenir sen de rahatça geçersin. Edit: Şirketin interneti rezil olduğu için dakkalardır Google'da resim aratamıyodum, anca buldum resim. Aha bi EPC örneği: http://www.emeraldinsight.com/content_images/fig/0210290401003.png Version dediği hangi versiyon EPC'nin kullanıldığını gösteriyo, EPC manager üreticinin kodu, object class ürün türünün kodu, serial number da ürünün seri numarası işte. Mesela burda satıcıyı belirten kod yok, olmasına da gerek yok aslında. Her satıcı ürünleri kataloglarken ürünlerin EPC'lerini sisteme eklediği için başka bi mağazanın ürünüyle içeri girdiğinde "lan bu EPC bende yok, o zaman alarmı çalmayayım" diyebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 rfid http://www.explainthatstuff.com/rfid.html ha unutmadan kitapların içlerinde görmüşsündür. ince metal çubuklar var. onların adı da em strips. onları sürttükleri yerde degauss yapıyorlar diye düşünüyorum. basitçe bunların hepsini electro magnetic shielding fabric ile geçebiliyor olabiliriz yalnız böle düşününce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 birde bu bandroller 3 4 aydan sonra yine aktif oluyor hiç başınıza geldimi bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 o değil de benim telefonun içinde var bişi diye düşünüyorum. montajda takip için kullanılan bi sistem mi acaba? bilemiyorum şöyle salakça bişi oluyor, hızlı hızlı güvenlik kapısından geçersem çalıyorlar. genelde hep hızlı yürürüm. kapılardan oldukça yavaş çıkıyorum artık. "beyfendi bi daha geçer misiniz?" olayı sıkıcı oluyor. bimeks, teknosa, alışveriş merkezlerindeki market vs hepsinde alarmları bağırttığım oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 dasaaa aklıma süper bi fikir geldi http://www.index.hr/indexklub/upload/_mumbly_2.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Llama said: birde bu bandroller 3 4 aydan sonra yine aktif oluyor hiç başınıza geldimi bilmiyorum Biz de geçen gün kız arkadaşımla alışveriş merkezinin birine gittik, öyle bi olay oldu. Daha hiç bişey almamışız, mağazanın birine girdik, girerken 3-4 kişiyle girdik, öttü, ama lan dedik diğerlerinden herhalde. Çıkarken sadece biz çıkıyorduk, yine öttü. Güvenlik "media markt'dan bi ürün aldıysanız ötüyo bugün o ürünler mağazalarda" falan dedi. Dedik hiçbişey almadık falan. Baktı etti çantanızın cüzdanınızın biyerinde eskiden kalmıştır falan dedi çıktık. Sonra bikaç mağazaya girdik onlarda hiç ötmedi. En son biyere girdik, yine girişte öttü ama çok kişiyle girdik falan, dedik başkasıdır bu sefer. Çıkarken yine tek biz öttük. Yine baktılar falan, tabi insan ister istemez uyuz oluyor böyle bi durumda. Sonra gittik kilitli dolaplar yapmışlar bi kata, oraya bıraktık ne var ne yok. Ne var dediğim de, benim telefon ve cüzdan hariç zaten bişey yok, kız arkadaşımın da ufacık bi çantası var, bi şal gibi bişey var, cüzdan telefon işte. Dolaba koymadan baktım, cüzdanda o beyaz plastik kaplı metal gibi ufak alarm şeyleri oluyor ya, onlardan var. Şalın da sadece etiketi duruyor kıyısında, onda öyle bişey yok, barkod da yok. Sonra hiç ötmedik tabi, demek ki cüzdandanmış. Cüzdanı da 4-5 ay oldu alalı, başka bi alışveriş merkezi, başka bi mağazadan alındı birde. Tabi bikaç mağazada ötüp bikaç mağazada ötmemesi de ilginç geldi. Sonra dedim lan bu sstem nasıl çalışıyor, çükülüta şeker alınca süpermarket tarzı yerlerde nasıl karışmıyor başka marketten alınanlar falan diye düşündüm. Bide buzdolabına baktım şimdi, mesela bi marketten aldığım üünlerin hemen hemen hepsinde 1-1.5 mm kalınlığında 3-5 cm uzunlukta altın renginde bi şerit var. Sanırım alarm şeyi o bu marketin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Evet o şeritlerdendir ve mağazanın eşekliğidir muhtemelen, kodun belli kısımlarını "ya bunu boşver eklemeyek" diye attılarsa ötüyodur her sistemde. http://www.technovelgy.com/ct/science-fiction-news.asp?newsnum=939 RFID chipleri artık toz şeker tanesi boyutuna kadar gelebildiği ve çipin içine istediğin bilgiyi koyabildiğin için adam takibi yapmak aşırı kolaylaştı. Olay başlı başına etik olmadığı için (sensöre direkt olarak tutulmayı gerektirmeden, biçok malzemeyle kaplanıp 25-30 metreye kadar mesafelerden okunabilen çipler işte) uzun süredir RFID'ye hayır şeklinde protestolar devam ediyo doğal olarak. /initiate_rfid_conspiracy_theories Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 rfid ile birisini belli bi mesafeden izleyebileceğimiz olayı doğru mu? yani yolda giderkene -araçta vs.- 20m arkadan falan takip etmekten, öle izlemekten bahsediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Yani teoride yapılabilir. http://www.synometrix.com/2.4%20GHz_SMPD400_RFID_reader_specification.shtml adresinde 80 metreye kadar okuyabilen bi cihaz var mesela. Hatta kullanım alanlarından biri de trafik kontrolü. Bunu alıp arabanda taşır, gerekli gücü sağlayıp laptopuna bağlarsan izlersin muhtemelen sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
memo_37 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 Biz de geçen gün kız arkadaşımla alışveriş merkezinin birine gittik, öyle bi olay oldu. Daha hiç bişey almamışız, mağazanın birine girdik, girerken 3-4 kişiyle girdik, öttü, ama lan dedik diğerlerinden herhalde. Çıkarken sadece biz çıkıyorduk, yine öttü. Güvenlik "media markt'dan bi ürün aldıysanız ötüyo bugün o ürünler mağazalarda" falan dedi. Dedik hiçbişey almadık falan. Baktı etti çantanızın cüzdanınızın biyerinde eskiden kalmıştır falan dedi çıktık. Sonra bikaç mağazaya girdik onlarda hiç ötmedi. En son biyere girdik, yine girişte öttü ama çok kişiyle girdik falan, dedik başkasıdır bu sefer. Çıkarken yine tek biz öttük. Yine baktılar falan, tabi insan ister istemez uyuz oluyor böyle bi durumda. Sonra gittik kilitli dolaplar yapmışlar bi kata, oraya bıraktık ne var ne yok. Ne var dediğim de, benim telefon ve cüzdan hariç zaten bişey yok, kız arkadaşımın da ufacık bi çantası var, bi şal gibi bişey var, cüzdan telefon işte. Dolaba koymadan baktım, cüzdanda o beyaz plastik kaplı metal gibi ufak alarm şeyleri oluyor ya, onlardan var. Şalın da sadece etiketi duruyor kıyısında, onda öyle bişey yok, barkod da yok. Sonra hiç ötmedik tabi, demek ki cüzdandanmış. Cüzdanı da 4-5 ay oldu alalı, başka bi alışveriş merkezi, başka bi mağazadan alındı birde. Tabi bikaç mağazada ötüp bikaç mağazada ötmemesi de ilginç geldi. Sonra dedim lan bu sstem nasıl çalışıyor, çükülüta şeker alınca süpermarket tarzı yerlerde nasıl karışmıyor başka marketten alınanlar falan diye düşündüm. Bide buzdolabına baktım şimdi, mesela bi marketten aldığım üünlerin hemen hemen hepsinde 1-1.5 mm kalınlığında 3-5 cm uzunlukta altın renginde bi şerit var. Sanırım alarm şeyi o bu marketin. evet bizimde başımızdan geçen kötü bi olayı anlatıcam pazar günü içerenköy carfurdan aldığımız güneş kremi (küçük bi şişe yanımızda taşımaz için) pazartesi günü metro markete alışverişe gittik ve ürün annemin çantasındaydı çıkarken öttü ve işini bilmeyen metro çalışanları illa ürün bizimdir başka bir yerde satılamaz diye inat ettiler fişini getirebiliceğimizi söyledik ve gittik geldik 10 dk içerisinde fişini getirdik ve yine inat ettiler ürünün barkoduyla fiş barkodu farklı diye ve baya tartıştık carfurdan aldığımız ürün neden metrodan öter ki bu kadar saçma bir şey olabilir mi yaaa...!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirluin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 o üstünde kırmızı lambamsı şey olan genelde 2-3 tane boyun hizasına gelen şeyler dasaaa nın dediği içinde ince metal çubuklu etiketi olan şeylerde ötüyo kasiyer manyetiğini aletle ebletmemişse, ama güvenliğin önünde durduğu kapı gibi olanlar direk üstünüzdeki metal miktarı x geçme hızınıza bağlı biplemesi, road runner gibi geçsen küpeden falan öter yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar