Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Akvaryum İçin Son Sorularım

-Nae

Öne çıkan mesajlar

Bugun 2 akvaryumcu gezdim. İstediğim gibi bir 120 LT 'lik akvaryum buldum. Öncelikle nasıl bir akvaryum yapmayı planladığımı anlatayım. 120 LT içine 1e3d Sarı prenses yavru alıcam muhtemelen. 1 e 3d de iceman alıcam

1. Akvaryumcu iç filtenin 120 LT akvaryum için rahatlıkla yeterli olacağını söyledi. saatte 850LT devirdaim yapan bir filtre önerdi. Öncelikle dediği gibi iç filtre iş görür mü 120 LT için? Gerekli devirdaimi ve havayı sağlarmı balıklar için.

2. En önemli sıkıntı. Yavru sarı prenses ve icemanlerde cinsiyet ayrımı yapmak mümkün değil dedi. Haliyle bu çok büyük bir sıkıntı benim mutlaka 1e3d yapmam gerekiyor nasıl olucakta cinsiyetleri anlicaz?

3. Dekor için her türlü kum olur siz nasıl isterseniz dedi. Ben beyaz midye kırıklarını düşünüyorum ama benim diil balıkların mutluluğu önemli öncelikle onlar için en ideali nedir? Zemide ne kullanmalıyım?

4. sarı prenses ve iceman bitkidden çok kayalık bir ortam istiyor. Akvaryumcularda doru düzgün kaya , taş dekoru göremedim. Nasıl taşlar kullanmalıyım adları nelerdir nerelerden bulabilirim. ( Ben deniz kıyısından güzel taşlar toplamayı düşündüm ama akvaryum için zararı olur mu topladığım taşları ne gibi bir aşamadan geçirmeliyim akvaryuma koymadan)

5. Akvaryumun arkasını Siyahla kapatmak istiyorum Cama direk siyah mukavva yapıştırsam iş görür mü yada bu konuda bir öneriniz var mı?

6. son olarak yem tavsiyeleriniz nelerdir. Akvaryumcudan neler alayım. Balıkların renklerinin daha canlı olması için besin takviyeleri var mı kullanmalıyım tavsiye edermisinz? Evden kendi imkanlarımla verebileceğim yemler var mı?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan destek bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

1. Akvaryumcu iç filtenin 120 LT akvaryum için rahatlıkla yeterli olacağını söyledi. saatte 850LT devirdaim yapan bir filtre önerdi. Öncelikle dediği gibi iç filtre iş görür mü 120 LT için? Gerekli devirdaimi ve havayı sağlarmı balıklar için.
120litrelik akvaryumu iç filtre idare eder.
ama iç filtrede biyolojik filtrasyonu yeteri kadar saglayamazsın.havalandırma da da sorun yasamazsin ic filtre ile.eheim marka bi iç filtreyi uzun yıllar kullanırsın.
2. En önemli sıkıntı. Yavru sarı prenses ve icemanlerde cinsiyet ayrımı yapmak mümkün değil dedi. Haliyle bu çok büyük bir sıkıntı benim mutlaka 1e3d yapmam gerekiyor nasıl olucakta cinsiyetleri anlicaz?
yavru alıcam diyorsan 1 e 3 dişi gibi bi hedefin olmasına gerek yok.al bi cinsten 4-5 tane. koy. anlayamazsin yavrularının cinsini.
3. Dekor için her türlü kum olur siz nasıl isterseniz dedi. Ben beyaz midye kırıklarını düşünüyorum ama benim diil balıkların mutluluğu önemli öncelikle onlar için en ideali nedir? Zemide ne kullanmalıyım?
malawi gölü chiclidleri azcık sert su sever.ama az.
bu yüzden midye kırıgı kullanabilirsin.diğer quvars kumları da kullanabilirsin.boyutları 3mm-8mm civarında kum kullanırsan chiclidlerin yuva yapması için uygun inşaat malzemesini verirsin.

4. sarı prenses ve iceman bitkidden çok kayalık bir ortam istiyor. Akvaryumcularda doru düzgün kaya , taş dekoru göremedim. Nasıl taşlar kullanmalıyım adları nelerdir nerelerden bulabilirim. ( Ben deniz kıyısından güzel taşlar toplamayı düşündüm ama akvaryum için zararı olur mu topladığım taşları ne gibi bir aşamadan geçirmeliyim akvaryuma koymadan)
akvaryumcularda olur.antalya kayası diye sor, ya da lav taşıda olabilir.kayalarla dekore et.arkaplanı ful kaya bile yıgabilirsin.denizden fosil kaya da olur.girintili çıkıntılı olsun.koymadan önce suda kaynat.
5. Akvaryumun arkasını Siyahla kapatmak istiyorum Cama direk siyah mukavva yapıştırsam iş görür mü yada bu konuda bir öneriniz var mı?
siyahla kapatmak bence güzel olmaz.kendin kayalıklardan arkaya dekor yapabilirsin ya da hazır satılan kayalık görünümlü arkaplan resimlerinden kullanabilirsin
6. son olarak yem tavsiyeleriniz nelerdir. Akvaryumcudan neler alayım. Balıkların renklerinin daha canlı olması için besin takviyeleri var mı kullanmalıyım tavsiye edermisinz? Evden kendi imkanlarımla verebileceğim yemler var mı?
tetra ve sera'nın chiclid yemleri iyidir.bunlardan kullan.
evden verebilecegin bişey yok.
------

soru olarak sormamışsın ama 120 litrelik akvaryumda iki chiclid türü sorun olabilir.120litre ama uzunlugu yüksekliği kaç?
60cm lik bir alanı 1 çift chiclid kendi bölgesi olarak belirler ve oraya giren cıkanı kovalar. çiftleşme dönemlerinde akvaryumda teror estirir.
kayalar ile ya 2 ye bölüp 2 çift beslersin ya da akvaryumunda 1 cift olur digerleri yaklaşamaz.
120litrede ice manler ile sarı prensesleri aynı anda zor yavrulatırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

128 LT 'lik bir akvaryum siparişi verdim bugun. 80*40*40 şeklinde. Özellikle yatay seçtik ki akvaryumu rahat bölüşebilsinler. Ve yavrulama esnasında daha rahat edebilsinler.

Deniz kenarından kayalar topladım sıcak suda yıkadım şimdi suda bekliyorlar.

Salı günü akvaryumu alıp kuruluma başlıcam 1 hafta sonrada balıkları eklicem. Burayada resimleri koyarım son halinin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...