alperozg Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 arkadaşlar konu şu: talaşlı imalat sonrası ortaya çıkan gerilmeler internet üzerinden baya bir araştırma yaptım ancak pek birşey bulamadım. yüksek lisans yapan bir arkadaşımın ihtiyacı var. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 tolerans hatasından dolayı ustabaşında oluşan gerginlik, olabilir. şaka bi yana, /summon dasaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vuvuzela Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 termal ve mekanik gerilmeler var,örnegin soguk ve sıcak işlemeye göre oluşan,soguk islemeden sonra genelde malzemeye su verilir (yagda mı yoksa hava da mı yoksa suda mı su verilcegine malzemenin cinsi bunyesinde icerdigi elementler karar verir veya hangi sıcaklıkta su verilcegi falan) örnegin hava celikleri var bünyesinde %1 vanadyum veya molibden bulunduruyorsa talaşlı imalattan sonra extra bi tavlama işlemine tabi tutmadan logistige gider direk yol boyunca havada su alır diye,bunlar dersten aklımda kalanlar,dokuman yok elimde ama bu konu baslıklarıyla aratırsa bi kac sey bulabilir jominy experiment diye de bi aratsın işine yarar bi kac sey bulur sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 gerilim giderme+tavlama+ısıl işlem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berkovich Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 talaşlı imalat sonrası gerilme olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 gerilme olmadan, talaş kalkmaz, imalat olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berkovich Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 bende işlem sırasında gerilme olmaz demedim, sonrası olmaz dedim captain. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vuvuzela Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 talaşlı imalattan cıkan parcada gerilme olmaz mı diyosun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 talaşlı imalat sonrası gerilme olur micro düzeyde düşünmek lazım. önerebilceğiniz ve link verebileceğiniz döküman olursa sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 işlem sırası oluşan gerilme, işlem sonrasında giderilmeyi bekler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 bir örnek vereyim. çalıştığım firmada yay üretiyoruz. malzemenin cinsine göre gerilim giderme diye bi prosesimiz var. 270 ila 500 derece arası fırınlama yapıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 talas nasi gelriliyo la? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rynza Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 suya bırak, salar kendini o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 SeaGle said: tolerans hatasından dolayı ustabaşında oluşan gerginlik, olabilir. şaka bi yana, /summon dasaaa ehauhau yok ben makineci değilim. talaşlı imalatı falan biliyorum ama ne olduğunu biliyorum hepsi o kadar. T_T Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar