Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seagate 80 GB SATA HDD

DamienThorne

Öne çıkan mesajlar

win xp setupta basta driver yuklerken soruyo sana raid veya sata surucusu istiosan f6 ya bas diye, orda f6 ya basıp driver yuklemen lazim gorebilmesi icin ..[signature][hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki:
Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım !
Sosyal ağlarda paylaş

anakartin ile bir disket gelicek.. yani hdd ilede gelebilir ama benimki anakarttan gelmisti.. windows kurarken basiyorsun windows yukelemye hazirlaniyor felan diyor tam o sirada diyorki

press f6 if you want to install from a third party scsi felan falan

f6 ya basip bekliyosun

bisi degismiyo ama setup in ortasinda disketi takiyorsun o okuyor.. sonra silicon image sata controller diyor seciyosun
hdd ni goruyor[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
Sata diski benim bilgisayarda görmedi.Aynen infeqted'in verdiği bilgileri aratarak buldum ve şimdi çalışıyor!
önce anakartla gelen cd yi başka makinada bi inceledim baktım içinde sata dosyası.girdim disket dosyası baktım setup falan.diskete çektim sonra xp yi kurarken yeni bi raid sürücüsü yüklemek için F6 ya abandım disketi taktım ve sata yı tanıttım olay budur ya.
Saol infeqted.
Aramaya inanın...[signature][hline]i love this game!
tractor pulling

ZBD.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Bugün yada yarin bende alicam bi SATA ama ciddi anlamda sisteme 0 bir hdd almayali cok uzun zaman oldu...80 gb ide hdd var...

Kisaca bikacta sorum var...

1.Sata ve Ide hdd leri sorunsuz ayni sistemde kullanabilirmiyim?
(80 yada 120 gb Seagate Sata + 80 gb seagate ide) ve aralarindaki veri transfer hizi farki yüzünden performans düsüklügü yaratirmi yani yavas hdd nin yavas veri transferinin satayi da yavas calismaya zorlamasi gibi...? Eski hdd yi sadece stoklama amacli kullanicam ama windows heryere bulasiyor sonucta...umarim soru acik olmustur.

2.Sata hdd leri bölmek icin fdisk kullanabilirmiyim yada partition magic gibi daha gelismis programlar mi lazim?

3.anakartim Asus P4P800-E Deluxe, ve acilista hep RAID drive taramasi yapiyor, sata yi biostan mi taniticam...? Yoksa yukarda yazili olan gibi illaki f6 ya basip ordan mi tanitmam lazim?

4.Ya hdd yi ilk install ettigimizde formatliyoduk, düz takip formatliyo muyduk napiyoduk hic hatirlamiyorum n sene oldu 0 hdd alali...?

5.Sata hdd den memnunmusunuz yani acaip fark ediyormu, 150mb/sec veri transferi oldukca hizli ama sadece büyük dosyalari c/p yaparken ise yaramasin yani :p

Su hdd ler benim korkulu rüyam, bilgisayarin her parcasinin suyunu cikartirim, ram ratiolarla, fsb lerle oynar, bilgisayarin her parcasini elimden geldigince overclock eder kurcalarim ama is hdd ye geldigi zaman susari, bidefa hdd elimde kaldi cünkü...Bi yardim ederseniz iyi olur :)[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil...
Sosyal ağlarda paylaş

[
1. Evet kullanabilirsin. Birbirlerinin hızlarını etkilemzler. Yavaş olan yavaş çalışır, hızlı olan hızlı.

2. Kullanım açısından PATA (ATA=IDE) dan farkı yok. Fdisk ile bölümleyebilirsin.

3. RAID ayrı bişey. Bios HDDyi çok büyük ihtimal otomatik tanıyacaktır. Tanımazsa da yine BIOStan halledeceksin, windows kurulumu ile bi alakası yok hdd tanıtmanın.

4. Önce Fdisk (ya da benzeri bir program) ile partisyon oluşturacaksın, sonra formatlayacaksın. O kadar.

5. Çok fazla olmasada fark ediyor. Şahsen SATA kullanmanı tavsiye ederim. Hem daha hızlı, hem jumper ayarı yok, hem kablo karmaşası yaratmıyo, hem de daha yeni bir teknoloji.
Aradaki farkı küçük işlemlerde pek anlayamazsın tabii, ama windows daha çabuk açılıyo.[signature][hline]Küfre sapanlar ve ayetlerimize yalan diyenler. İşte onlar ateşin arkadaşlarıdır.
(Kuran 2/39)

[Bu mesaj aktiftablet tarafından 24 Ağustos 2004 22:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...