DeaN Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Tamamı : http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/osymden-kpssde-ortbas-uygulamasi-haberi-35756 said: Önceki KPSS’de gerçekleşen örgütlü kopya skandalıyla mağdur edilen milyonların hakkını teslim edecek olan ÖSYM, bunu yapmak yerine kopya skandalının açığa çıkartılmasında çok işe yarayan internetten sorgu sistemini değiştirerek, TC kimlik numarası bilinen kişilerin sonuçlarının öğrenilmesinin önüne geçti. Böylece, önceki sınavda kopya çektiği tespit edilen ve TC kimlik numaraları bilinen adayların, bu defaki sınavda ne sonuç aldıkları kontrol edilemiyor. Önceki sınavda kopya skandalının tam boyutuyla açığa çıkması, bir hacker’ın ÖSYM’nin sistemine girip sonuçları incelemesi sayesinde olmuştu. 350 kişinin eğitim bilimleri sınavından tam net yaptığını gören hacker, sonuçları biraz karıştırınca yüksek puan yapanların bir önceki sınavda 40 puanı dahi aşamamış olduklarını fark etmişti. Tam puan yapanları biraz daha araştıran hacker, bunların bir kısmının çift olduklarını, 350 kişiden 228’inin özel okul ve dershanelerde çalıştıklarını ortaya çıkarmıştı.
Marty Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 oncekiler de yapmistir en azindan adamlar calisiyo fasist misiniz? fifa11 alabiliyoruz ben savundum sizin yerinize, gelmeyin.
wiski Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 çok güzel küfürler var aklımda ama burada yasak sanırım. 3 net düşürdüm 3 puan düştü, millet 20 net yükseltmiş 5-6 puan artmış. Nası iş anlamadım ya
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 50k kişi girmemiş bide kaydolduğu halde, önceki sınavda 12kymış kayıtlı adayla giren farkı
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 onlara kopyaları vermemişlerdir bu turda ondan boşuna girmeyelim demişlerdir. şakirtleri bekliyoruz topike :P
Öne çıkan mesajlar