Mithat Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Ben öyle çok müzik meraklısı hayvan gibi takip eden hergün 2 saatini müzikle geciren bir adam degilim. The Beatles dinlemeyi severim ama mesela hemde çok severim yıllardır 60-70ler dısında adam akıllı bısıler dınlemedım. Bu sebeptir ki 10 yaşındayken caldıgım gitarımı gorunce aklıma gelen sey aslında bunları bende calabılırım oldu. E tabii her sarkıları guzel degil istedigim 10-15 sarkıları var calabılmek klasık gitarda her biri diger enstrumanlarsız o tam tat olmasada zevkli gibi. Benim sormak istedigim müzik gelecegim falan yok sadece gitar ile hadi 2-3 grup olur belki merak ettigim toplasan calıcagım ya 20 sarkı ya yoktur bunlar ıcın kursa falan gitmek gitar calmayı ogrenmek ıcın cabalamak falan sacma gelıyo ama arkadaslarımdan olum git ogren aklına geldıkce bısıler calarsın ıste sorun olmaz dıyenlerde var. Bunu sizlerede danışiim sadece evde odamda kendi kendime calıcam yınede o oyle olmaz az buz bıle calsan tab olmaz illa deniliyosa burda da baska caresı yok demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 2-3 sarki calmak icin ogrenmek istiyosan sacma, ama gitar calmayi ogrenmek istiyosun git tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 ya sımdı mesela suan desen gerek yok evet harbiden gitmem ama ne biliim ilerde de bi sarkı gelir aklıma sonra bı sarkı daha duyarım sonra aa bu ne guzel sarkı lem falan derim derken sayılar artar artar e bu seferde 10 sarkı ıcın degıl 50-100 sarkı ıcın olur o zamanda gitmek gerekir bilsem ki aklımda ki sarkılar ıcın sadece gitmem zatende ne biliim zor mu o kadar valla vaktim yok dıye bı cok seyden kactım sımdı bu yasta bi gitara gitmekte yorar adamı yok uygun fıyata kurs bulda yakın olsunda saatleri uysunda falan derken yani hevesim aslında kendi kendime calmakta oldugundan tablarla işim hani bilsem ki arkadaslarla falan o zaman gidiim dicemde oyle seylere karısmayı sevmedigim icin lise hayatım boyunca kulagımı tıkadım bütün calan arkadaslarıma :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 müzikle yaşamak için nota gereksiz, müziği yaşamak içinse nota şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Notadan kasıt kara nota ise herzaman gerek yok. Kastedilen teori bilgisi ise, çalıp söyleyen birisinin basit armoni bilmesi iyi olur. Şarkıları en azından kendi sesine göre transpoze edersin istediğin pozisyonlardan çalarsın. Yani bir miktar yorum katma şansın olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 nota okumayı, yazmayı öğrenmek eğer çok meraklı değilsen sıkar zaten. resmen masa başı işin, yazılı ödevlerin falan oluyor çünkü. öistanbul'da sağa sola ilan veren çoğu gitarist de notayla gitar öğretmiyor, tablatür sistemini kullanıyorlar zaten. (kendileri de bilmez zaten fazla) bu yüzden ders de almayı düşünebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Düşündüm de genelde o kadar vaktim yok ugrasıcak onlarla bu kadar tab ile yapmam bile cok yoruyo bilsem ki istedigim saatte gelebilecek ve parasıda uygun bi hoca var cagırırdım eve evde ogrenirdim en azından vaktimi o kadar almazdı da onlarda eve gelınce cok para ıstıyolar saatte 50-60 cok gelıyo bana acıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 bence sen hevesin kırılmadan tab mab kendi halinde başla biyerlerden. şu aşamada zaten ihtiyacım yok diyen biriyken nota öğrenmeye çalışmak soğutur olaydan. ilerde zaten yetersiz hissedersen, daha ileri götürmek istersen nota da öğrenirsin gerçi bunu sırf tab-nota için dedim. gitara sıfırdan başlarken aslında 1-2 ders almakta fayda var. ama hiç olmadı internetten youtube'dan vs. iyice araştır ne nasıl oluyor diye. bişeylere yanlış başlarsan ilerde düzeltmeye çalışması şimdikinden de zor olur. daha sonra bu işi ilerleticem dersen nota yerine table çalmış olmak sana bi engel oluşturmaz, ama "yanlış" bi teknikle başlarsan ilerde o alışkanlıktan kurtulman çok daha zor olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeppelin Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 sadece istediğin meraklısı olup dinlediğin birkaç parçayı çalacaksan ders falan almana gerek yok, tabları indir bul yeter. faymış siymiş laymış farketmez senin için. ben de kaç senedir bass gitar çalıyorum ama hiç nota öğrenme gereksinimi duymamıştım yaz başına dek. sonra bir bağlama merakı sardı, onun için de haliyle nota öğrenmek gerekiyor. gidiyoruz işte bağlama kursuna 2 buçuk aydır. bakalım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 abi bugun kız arkadasım direk gel beraber gidelim gitar kursuna ogrenelım dedi. Boyle bi etrafıma bakındım kamera falan var mı bi yerde diye bi an. Mutluyum arkadaslar bundan sonra jimi hendrix canlanıp tab ile ogretiim sana dese dinlemem valla gıdıyorum galıba kursa gerıye bı tek ortak mesafede guzel bı yer bulmak kaldı . COK MUTLUYUM BE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar