Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gsl Final Foxer vs Nestea

Oymanq

Öne çıkan mesajlar

benim orda anlatmaya çalıştığım şey her maçın kendi üzerinden değerlendirilmesi gerektiğiydi, şunu şunu yaparsan yenersin veya yenilirsin gibi bir şey söylenemez. herhangi bir şeye op demek içinde spesifik bir maç üzerinde tartışıp, up denilen tarafın hata yapmadığı halde yenilmesi gerekiyor. diğer bütün argümanlar boş theory crafttan öteye gitmez.
Sosyal ağlarda paylaş

BaaL said:

tunca said:

http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=164129

orda bi paticik cup 1. si eksik yani.
yarısından çoğu noname adamlar, noname turnuvalar, kimse katılmaya tenezzül etmemiş.
kayda değer herkesin katıldığı turnuva = GSL

arkadaşın bahsettiği 100 replayden kaç tanesi kayda değer adamlar acaba ? o izlediği 100 ne olduğu belirsiz replayin 70ini zerg kazandığı için op olduğunu söyleyince sorun olmuyor da ben turnuva sonuçlarını linkleyince mi anlamsız oluyor ? sadece 2 turnuvayı kazanan ırk üzerinden sonuç çıkarmakla ilgili de

tunca said:

final'i kazanan ırk da kişi de o turnuvadaki herkesten daha iyi diye bir şey yok. double elimination değil bir şey değil. tvz'si çok iyi olan adama hiç zerg rakip gelmeyip hep en kötü matchupı denk gelebilir. veya rakibi hiç görmediği bir stratejiyle hazırlıksız yakalayıp eleyebilir, kötü günündedir, gece uyuyamamıştır vs vs çok fazla şans faktörü var böyle turnuvaları kazanmada ve yapılan maçlarda. o yüzden bu kadar sığ bir şekilde maç sonuçlarına veya sadece finale bakıp zerg op 2 turnuvayı da zerg kazandı veya şu ünite op gibi yorumlar yapmak çok komik geliyo bana.
Sosyal ağlarda paylaş

ben bişey anlatmaya çalışamadım argüman yetiştirmekten ama , aslında söylemek istediğim, zerg'in fast exp+diger ırklardan 3xfast production+diger ırklardan 2x fazla mobilite si ile falan
baneling'in inanılmaz dps'i, roach'ın inanılmaz dps'i ve hpsi ile birleşince denge menge kalmadığıydı şuan oyunda.
roach range3 iken dps yapamıyordu çünkü çoğu arkada malak malak geziyodu range'e irene kadar. masslemenin bi tehlikesi yoktu, 2 thor'a 10 roach vuruyordu, şimdi 20 roach vuruyor.
"o ırkın şu avantajı var öbürünün bu var" demek bu kombinasyonun çok güçlü olmadıgı anlamına gelmez bence.
Sosyal ağlarda paylaş

tunca said:

BaaL said:

tunca said:

http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=164129

orda bi paticik cup 1. si eksik yani.
yarısından çoğu noname adamlar, noname turnuvalar, kimse katılmaya tenezzül etmemiş.
kayda değer herkesin katıldığı turnuva = GSL

arkadaşın bahsettiği 100 replayden kaç tanesi kayda değer adamlar acaba ? o izlediği 100 ne olduğu belirsiz replayin 70ini zerg kazandığı için op olduğunu söyleyince sorun olmuyor da ben turnuva sonuçlarını linkleyince mi anlamsız oluyor ? sadece 2 turnuvayı kazanan ırk üzerinden sonuç çıkarmakla ilgili de

gayet isimli adamların videolarını izliyorum öğrenebilmek için. hd ve husky'nin yayınladıkları ve kendi çektiklerim hep baba adamların replay'leri işte. ama yok ben "Baboli vs Ketoli" replayi izliyorum doğru.

hey allam ya. gelen argümana bak. ben dandik replay izliyomuşum. süper harbi.

oradaki ismi duyulmamış adamların yanında benim izlediklerim gayet üst seviye adamlar.

ayrıca az önce kendin diyodun "turnuva bişey belli etmez belki şanslı matchup olmuştur" diye. sonra gidip turnuva örneği veriyosun hem de en dandik turnuvaları.

bunların yanında turnuvaya katılan kişi sayısına bakmak lazım. 40 terran 10 zerg 30 protoss katılıyorsa elbette zerg'ün kazanma ihtimali düşer...
Sosyal ağlarda paylaş

tunca said:

up denilen tarafın hata yapmadığı halde yenilmesi gerekiyor

işte bu olmaz tunca sorun o.oyun starcraft oldugu için UP da olsa süpriz ünitesi var,microsu var,counter'i var,ekonomik avantajı var,combat yeri avantajı var. var oglu var yani değişken çok.
ırkın op olduguna karar vermek için zergin; nestea'nin malak gibi sıfır micro ile bütün orduya attack move verip (lost temple daki oyun), zerglinglerin koşarak yoldan natural'in kapısına, mutaların malak gibi base'e gittiği maçı izlemek yetti bana.
ya da banelingleri thorlara yolladığı maç.
ya da 14 hatch atmasına ragmen allin dual barrax+scv lerle gelen adamı queen/ling/drone durdurabilmesi de. çünkü adamın ekonomi açılışı bu, buna saldırmazsan başta zaten biraz sonra para basmaya başlıycak deli gibi.
ve sen all-in le bunu bile delemiyosun.
terran-toss fast exp alsa agzına yüzüne verirler adamın.

zerg'in fast exp alması sc1 de germiyordu dalmak zorunda değildin çünkü o ekonomi ile basacağı 50 unitesi 30 uniteli toss alabiliyordu, ya da bunkerli siege tanklı 25 supply terran .şimdi babayı alıyosun anca.
Sosyal ağlarda paylaş

BaaL said:

tunca said:

up denilen tarafın hata yapmadığı halde yenilmesi gerekiyor

işte bu olmaz tunca sorun o.oyun starcraft oldugu için UP da olsa süpriz ünitesi var,microsu var,counter'i var,ekonomik avantajı var,combat yeri avantajı var. var oglu var yani değişken çok.
ırkın op olduguna karar vermek için zergin; nestea'nin malak gibi sıfır micro ile bütün orduya attack move verip (lost temple daki oyun), zerglinglerin koşarak yoldan natural'in kapısına, mutaların malak gibi base'e gittiği maçı izlemek yetti bana.
ya da banelingleri thorlara yolladığı maç.
ya da 14 hatch atmasına ragmen allin dual barrax+scv lerle gelen adamı queen/ling/drone durdurabilmesi de.

senin için bu kadar yetiyor olabilir, senin için yetmesi yeterli sebep olduğu anlamına gelmez.
BaaL said:
çünkü adamın ekonomi açılışı bu, buna saldırmazsan başta zaten biraz sonra para basmaya başlıycak deli gibi.
ve sen all-in le bunu bile delemiyosun.
terran-toss fast exp alsa agzına yüzüne verirler adamın.

14 hatch açılmakla 14 pool açılmanın senin bahsettiğin all-in sırasında sahip olacağın ling miktarıyla pek bağlantısı yok. all-ine düzgün cevap verirsen iki buildde gerektiği zamanda yeterli sayıda ling çıkarabiliyor. bu da yapılan all-in in timing ve ünite kompozisyonu bakımından, scoutlandığı sürece yeterince iyi bir all-in olmadığını gösterir. rakibi hazırlıksız yakalamaya dayalı bir strateji. eğer hazırlıklı yakalasa bile %100 yenecek bir strateji olsa hiç bir zerg terrana karşı 14 hatch almaz, alamaz zaten. bahsettiğin oyunda/oyunalarda foxer bir kumar oynadı ama kaybetti, bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

Nestea Foxer 1. maçı. Harita havuzundaki en büyük haritalardan birinde çarpraz pozisyon. Nestea 14 hatchp atıp all-in'e patlıyor (hem de öyle böyle değil). Yani muhtemelen dünyadaki en iyi Zerg için bile 14 hatch epey riskli ("ama son maçta tutabildi" demeyin şimdi. Riskli dedim, savunması imkansız demedim).
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...