bloodjackal Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Herkese selamlar Web tasarımı işiyle uraşıyorum ve bu iş için photoshop ve fireworks kullanıyorum(ps daha ağırlıklı).Arada gelen broşür afiş kartvizit vb gibi matbaa işleri oluyor.Photoshopta bunları hallediyorum ama vector tabanlı olmadığı için yüksek çözünürlükte çalışmak sıkıyor artık.Heleki çalışmaların boyutları çok artınca iş zorlaşıyor.Bu tür işleri vector tabanlı programlarla yapmaya kalksam zaman bakımından cok avantajım olacak ama hangisine başlamam gerektiğini pek karar veremedim.Bir başka programda uzmanlaşmak istiyorum önerileriniz nelerdir :> a-) Adobe Illustrator b-) Freehand c-) CorelDraw edit:imla
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Pickles said: freehand = illustrator yok artık leburan ceyms.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 ilk postu okumamıştım. corel draw çok yetenekli bi program, illustrator + indesign bi arada gibi bişey. ama halihazırda ps ve fireworks falan kullanıyosan alışman zaman alabilir, illustrator kullan. çok rahat alışırsın, araçlar doğal gelir.
di Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mr_Hand said: ilk postu okumamıştım. corel draw çok yetenekli bi program, illustrator + indesign bi arada gibi bişey. ama halihazırda ps ve fireworks falan kullanıyosan alışman zaman alabilir, illustrator kullan. çok rahat alışırsın, araçlar doğal gelir. Adobe'un kendi yazilimlari arasinda c/p olayi da gayet oturdu. O yuzden yine bir adobe programi kullanman daha mantikli. Corel Draw da candir bu arada. 5. ya da 6. versiyonda surmustum elimi ilk, 12'ye kadar da kullandim aktif sekilde. Sonrasinda lazim olmadi hic. =)
bloodjackal Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 dasaaa said: beleş arıyorsan Inkscape crack ftw :D corel daha ayrıntılı gibi geldi zaten ps den toollar illustratordada benzer gibi coreli ögrenirsem kabaca illustratorıda ögrenirim gibi geliyor.Zordan kolaya :PP
arcane Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Photoshop ve Fireworks bildiğin için Illustrator'ı bir oturuşta çözersin. Şimdilik onla işini gör, bir yandan öbürlerini denersin.
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 illus dısındakilerin yeni sürümü cıkıyomuki yahu? illusla rahat edersin baya, psde acmalar falan iyi gelir sana
reyou Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 http://www.popiler.org/users/44228ab3-ecdb-4c74-8089-880755e420a1/popi_images/cbb677ba-7298-470e-80c8-12f0aaa4cfac_62556.jpg
Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 freehand artık bitti, çok severdim kendisini, üzülmüştüm ama illustrator gerçekten babalar gibi program. ordan dal konuya, bütün dertlerin çözülsün.
rufix Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 çalışacağın matbaalar değişikse hepsini desteklemeyebilirler onlar neyi kullanıyorsa onu kullan. sonucta illustrator veya corel farketmez birini ogren digerini hemen cozersin. corel daha fazla kullanıcı dostudur, illustrator biraz daha karısıktır basta.
toggie Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 valla web designer olarak fireworks kullanmaya basladım yeni. vektorel bir cizim icin photoshop baslıgı acmıstım. orda birileri tavsiye etti ps ile kasma sen fw sana iyi gider diye. allah razı olsun onlardan :) hah aynı anda soylemisiz lol :)
sostizm Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 nomsaR said: corel işini görür. Corel Seti tek balına her iş için yeterli. Enteresan bir şekilde son sürümleri daha küçük, daha hızlı, az yer tutuyo, bilgisayarı kasmıyor ve daha becerikli. Nasıl olur bilmiyorum valla. Sana lazım olan Corel Draw. Draw öğrenmen de çok hızlı olur çünkü tüm menüler, araç çubukları değişken. Sen ne yapmak istiyorsan önüne geliyor. Tek sıkıcı olan Trim,Weld,itersc., eskisinden daha ZOR olmuş, manuel yaparken daha kolay hakim oluyordum ben.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 söylenmiş gerçi ama adobe a alışıksan illustrator akar yani
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 adobe ile corel arasında seçim yaparken fanboiliğin etkisi varmıdır acaba
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 valla painter'ı yapan corel, ama corel draw'un zamanı geceli baya oluyo.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Pickles said: adobe ile corel arasında seçim yaparken fanboiliğin etkisi varmıdır acaba ben ikisini de kullanıyorum, hatta coreli daha çok kullanıyorum. ama hakkaten bilmeyen adam ps falan biliyosa illustratoru çok daha kolay öğrenir. ikisinin de birbirine üstünlükleri var farklı noktalarda. bi de matbaaların büyük geneli sözleşmiş gibi corel kullanır. ai bişey verdiğinde basmayı beceremeyenler oluyo ayar oluyosun.
Öne çıkan mesajlar