Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sc Calendar

Vendy

Öne çıkan mesajlar

Herkeze cevapları için teşekkürler , beğenmenize sevindim. Şu an programın en çok ihtiyacı olan şeylerden biri tanıtım , zira ona yetişmeye ne vaktim kalıyor ne de halim. Bu yüzden arkadaşlarınıza , tanıdıklarınıza vs haber verirseniz ( yada arada TL'deki topici canlı tutarsanız vs ) bana inanılmaz yardım etmiş olursunuz.

Starcraft Calendar 1.3.0b , bugünki 5 saatlik işkence dolu saatlerin ardından sonunda yayınlandı :) Birazdan detaylı post atıcam , şimdilik sadece haber veriyim dedim , umarım beğenirsiniz :)

Thread TL içinde Sc2 General forumuna taşındı , linki değişmedi sanırım ama genede tekrar arıyım ;
http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=166114
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdilik yok , ileride en azından update haberleri için bir eklenti yapılacak. NE yazık ki auto update için dosyaları kendi serverımdan downloada sunmam gerekiyor ki buda baya bir bandwidth ( = para ) demek :) Şimdilik böle imkanım yok ne yazık ki

edit : 1.3.0b'yı çeken arkadaşlar bi teyit geçebilirler mi , programın çalışması hakkında. Birkaç bilgisayarda test edildi ama genede süpriz bi şekilde bi sorun varsa hemen düzeltmem gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

chat olayinda nickname kaydebilecegimiz bir yer olsa ock güzel olur. Ayrica stream listesine kendimizde link ekleyebilirsek cok güzel olur. Online olunca cat diye sag kösede haber verse.

Chat için nick kaydı aslında var ; sağ üstte , en baştaki ufak & garip ikon , Irc seçenekleri menüsünü açıyor. Birçok ayarı ordan değiştirebilirsiniz , yeni server ekleyebilirsiniz vs. Ben programla uğraşırken çok alıştığım için bana normal gelmişti ama evet yeni kullanıcıların öğrenmesi/fark etmesi zor birçok özellik var chatte. Mini bir tutorial yazmam gerekicek sanırım.
Floe Chat , benden çok daha profesyonel birisi tarafından aylarca uğraşılarak yazılmış ve hala geliştirilen bir irc client.
ScCFloe ise onun arayüzü değiştirilmiş , altyapısıyla oynanmış ve ScC'ye entegre edilmiş versiyonu.

Stream'e link ekleme işini kullanıcıya bırakmak biraz zor. Zira ScC şu anda tek xml çekiyor ( streamler için tek kocaman bir xml ) , eğer kullanıcı girer kendisi 5 xml daha eklerse bu programda benim asla kontrol edemeyeceğim bi yavaşlamaya sebep olur. Buda gene benim kontrolüm dışında birüsür sorun açabilir. Eğer istediğiniz bir stream varsa söylemeniz yeter , mesajı gördükten 2 dakka sonra eklerim , 5 dakka sonra ekranınınızda belirir ;)

Streamler için notification kesinlikle eklenicek , hatta notification sistemi tamamen değişecek. Ama bunun için Rss & Tweeter özelliklerinin bitmesini beklemem daha iyi olur. Topluca , herşeyin notificationlara bağlanabildiği bir sistem yazılacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Üstad chat kısmında nick sabitlemek için ayar yapınca program hata veriyor ve chat kapatıyor (win7 64). Birde stream data yenileme yapınca yenilemenin yapıldığı anlaşılmıyor bunun için ufak bir yazı koyarsan daha anlaşılır olur ben göremedim.

Birde forumdan bir arkadaş aşağıdaki sorunla karşılaşıyor.

said:
Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

şu şekil bir hata alıyorum program menülerinde gezinti yaparken.
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

Informationen über das Aufrufen von JIT-Debuggen
anstelle dieses Dialogfelds finden Sie am Ende dieser Meldung.

************** Ausnahmetext **************
System.Windows.Markup.XamlParseException: Zeilennummer "21" und Zeilenposition "10" von "Die Angabe eines Werts für "System.Windows.Baml2006.TypeConverterMarkupExtension" führte zu einer Ausnahme.". ---> System.ArgumentOutOfRangeException: Der Index lag außerhalb des Bereichs. Er muss nicht negativ und kleiner als die Auflistung sein.
Parametername: index
bei System.ThrowHelper.ThrowArgumentOutOfRangeException()
bei System.Collections.Generic.List`1.get_Item(Int32 index)
bei System.Windows.Media.Imaging.BitmapDecoder.SetupFrames(BitmapDecoder decoder, ReadOnlyCollection`1 frames)
bei System.Windows.Media.Imaging.BitmapDecoder.Initialize(BitmapDecoder decoder)
bei System.Windows.Media.Imaging.BitmapDecoder..ctor(SafeMILHandle decoderHandle, BitmapDecoder decoder, Uri baseUri, Uri uri, Stream stream, BitmapCreateOptions createOptions, BitmapCacheOption cacheOption, Boolean insertInDecoderCache, Boolean isOriginalWritable, Stream uriStream, UnmanagedMemoryStream unmanagedMemoryStream, SafeFileHandle safeFilehandle)
bei System.Windows.Media.Imaging.PngBitmapDecoder..ctor(SafeMILHandle decoderHandle, BitmapDecoder decoder, Uri baseUri, Uri uri, Stream stream, BitmapCreateOptions createOptions, BitmapCacheOption cacheOption, Boolean insertInDecoderCache, Boolean originalWritable, Stream uriStream, UnmanagedMemoryStream unmanagedMemoryStream, SafeFileHandle safeFilehandle)
bei System.Windows.Media.Imaging.BitmapDecoder.CreateFromUriOrStream(Uri baseUri, Uri uri, Stream stream, BitmapCreateOptions createOptions, BitmapCacheOption cacheOption, RequestCachePolicy uriCachePolicy, Boolean insertInDecoderCache)
bei System.Windows.Media.Imaging.BitmapFrame.CreateFromUriOrStream(Uri baseUri, Uri uri, Stream stream, BitmapCreateOptions createOptions, BitmapCacheOption cacheOption, RequestCachePolicy uriCachePolicy)
bei System.Windows.Media.ImageSourceConverter.ConvertFrom(ITypeDescriptorContext context, CultureInfo culture, Object value)
bei System.Windows.Baml2006.TypeConverterMarkupExtension.ProvideValue(IServiceProvider serviceProvider)
bei MS.Internal.Xaml.Runtime.ClrObjectRuntime.CallProvideValue(MarkupExtension me, IServiceProvider serviceProvider)
--- Ende der internen Ausnahmestapelüberwachung ---
bei System.Windows.Markup.XamlReader.RewrapException(Exception e, IXamlLineInfo lineInfo, Uri baseUri)
bei System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.Load(XamlReader xamlReader, IXamlObjectWriterFactory writerFactory, Boolean skipJournaledProperties, Object rootObject, XamlObjectWriterSettings settings, Uri baseUri)
bei System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.LoadBaml(XamlReader xamlReader, Boolean skipJournaledProperties, Object rootObject, XamlAccessLevel accessLevel, Uri baseUri)
bei System.Windows.Markup.XamlReader.LoadBaml(Stream stream, ParserContext parserContext, Object parent, Boolean closeStream)
bei System.Windows.Application.LoadComponent(Object component, Uri resourceLocator)
bei StarcraftCalendar.MenuWindow.InitializeComponent()
bei StarcraftCalendar.MenuWindow..ctor()
bei StarcraftCalendar.Main.ShowSomething(Object sender, MouseEventArgs e)
bei System.Windows.Forms.NotifyIcon.OnMouseClick(MouseEventArgs mea)
bei System.Windows.Forms.NotifyIcon.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button)
bei System.Windows.Forms.NotifyIcon.WndProc(Message& msg)
bei System.Windows.Forms.NotifyIcon.NotifyIconNativeWindow.WndProc(Message& m)
bei System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

************** Geladene Assemblys **************
mscorlib
Assembly-Version: 4.0.0.0.
Win32-Version: 4.0.30319.1 (RTMRel.030319-0100).
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v4.0.30319/mscorlib.dll.
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar , bu ara aşırı yoğun geçtiği için anca yazabiliyorum ;

1.3.0.1b hotifx yayınlandı ; 1-2 ufak detay ve TL'den R1CH'in talebiyle bazı şeyler değiştirildi. Ufak bir versyon ama çekerseniz daha iyi olucaktır sanırım.

Hata mesajlarına baktım , hemen detaylı bir şekilde inceleyeceğim.

Bursat , attığın resimle ilgili olarak ; arkadaşa ScC klasöründe , exe'nin olduğu yere , bir ErrorLog.xml dosyası olurşturup denemesini iletebilir misin? Programda gözden kaçan ufak bir kod parçası böyle bir soruna yol açabiliyor. Dosya olsun yeter , içi boş kalsın.
C:Program Files (x86)brnScCalendarErrorLog.xml
Boş bir log dosyası.

Seele , senin hata kodun muhtemelen yukardaki çözümle alakasız ; ama genede denersen , tekrar burdan bana sonucu ilet lütfen. O hatayı bikaç kullanıcıdan daha duydum , çok nadir olan birşey , muhtemelen sistemle alakalı ama tabiki inceliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

valla gözlerim yaşardı herşeye takır takır cevap yetiştiriyosun pek kimse sallamıyormu,yoksa okuyorda vay be diyip geçiyor mu bilmiyorumda gerçekten tebrikler...şu an indiremedim kullandıgım bilgisayar sc oynamaya müsait değil ama kendi evime geçince kurcalıcam merak ediyorum baal'da gördüm cok hosuma gitti oyun kadar sevindirdi diyebilirim :) kolay gelsin bütün emek verenlere diyerek uzaklasıyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

methodrone said:

valla gözlerim yaşardı herşeye takır takır cevap yetiştiriyosun pek kimse sallamıyormu,yoksa okuyorda vay be diyip geçiyor mu bilmiyorumda gerçekten tebrikler...şu an indiremedim kullandıgım bilgisayar sc oynamaya müsait değil ama kendi evime geçince kurcalıcam merak ediyorum baal'da gördüm cok hosuma gitti oyun kadar sevindirdi diyebilirim :) kolay gelsin bütün emek verenlere diyerek uzaklasıyorum...

ne demek abi kimse sallamiyor. Bende programciyim ve nasil bir emek verildigini heralde en iyi programcilar anlar. Öneri/Sorun icin programi kullananlar burdan haber eder.
Sosyal ağlarda paylaş

methodrone , doubtful , Seele , TD)Pentagram , Memphis , hepinize teşekkürler :)

Çalışmalar son sürat devam ediyor , changelog'u burada bulabiilrsiniz ;
http://sccalendar.codeplex.com/Thread/View.aspx?ThreadId=234812

En son own3d stream desteği eklendi , ama sitenin aşırı yeni olması ve dolayısı ile servislerinin kalitesizliğinden dolayı tam oturmadı. Adamlara mail attım , umarım bidahaki sürüme kadar birşeyler ayarlayabilirlerse , birsonraki sürümde Own3d streamleride tamamen destekleniyor olucak.
Sosyal ağlarda paylaş

Tiax said:

methodrone , doubtful , Seele , TD)Pentagram , Memphis , hepinize teşekkürler :)

Çalışmalar son sürat devam ediyor , changelog'u burada bulabiilrsiniz ;
http://sccalendar.codeplex.com/Thread/View.aspx?ThreadId=234812

En son own3d stream desteği eklendi , ama sitenin aşırı yeni olması ve dolayısı ile servislerinin kalitesizliğinden dolayı tam oturmadı. Adamlara mail attım , umarım bidahaki sürüme kadar birşeyler ayarlayabilirlerse , birsonraki sürümde Own3d streamleride tamamen destekleniyor olucak.

işte budur bende bu sitenin eklenmesini istemiştim belki benim sesim gelmiştir :D:D son sürat yenilikleri takibe devam başarılar üstad
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Selamlar herkeze ,

ScC'nin yeni sürümü 1.3.1'i dün yayınladık.

Yepyeni Calendar & Streams Pencereleri ve eskisiyle karşılaştırılamayak kadr gelişmiş bir Stream Player bu versyonda bulunuyor. Özellikle Stream Player bu versiyonun ana özelliği diyebiliriz ; Justin.tv & Own3d desteği , geliştirilmiş UI , brightness&contrast ayarları , hzılıca stream değiştirme özelliği vsvs....

Ayrıca tabiki birçok hata düzeltildi ve programın daha stabil çalışması sağlandı. Önceki sürümlerde olan birçok hata bu sürümde düzeltildi.

TL Official Topic ( Yeni versiyon resimleri , açıklamaları vsvs )

Download Page

Her zamanki gibi en çok yardıma ihtiyaç duyduğum konu haberin salınması. Lütfen elinizden geldiği kadar etrafınızadaki ilgilenebilecek insanlara söleyin , forumlarda yazın , TL'deki topicimizi hayatta tutmaya yardım edin vsvs. Geçen hafta TL ekibinin 1 tweeti ile günde 400 download elde ettik , yani insanlar ilgileniyor , sorun haberi iletebilmekte...

Teşekkürler , umarım beğenirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Selamlar , burdaki topic'i baya bi süredir güncellememişiz.

Geçen hafta ScC 1.4.0b'yı yayınladık. Yeni versyonun ana özellikleri olarak sayabileceğim ;
-RssReader
-Youtube Kanallarını ekleme özelliği
-Twitter ..Reader ?
-Stream Player geliştirmeleri
-Çok daha az RAM kullanımı

Ne yazık ki birçok kullanıcının , özellikle 1.3.1 kullanıcılarının , 1.4.0b'dan haberi olmadı. Zira istatistiklere göre yaklaşık bir ay önce çıkan 1.3.1 hala en çok kullanılan versiyon :) 1.3.1'de update notifier'da vardı halbuki ama , ilginç...

TL Topic
Project Page

1.4.0b Full Changelog
Added RSS support (and fixed all the bugs that came with it)
Added a simple way to follow a twitter account (twitter name)
Added a preview tab to the rss to follow the update process.
Added open Youtube videos in player (from RSS), this might get extended into a general youtube player in the future.
Added new notifications style!
Seperated new player process from ScCalendar main app.
This comes with the benefit that now scroll volume controls individual stream sound, not entire application.
Fixed an issue with the own3d overlay staying/not showing where it’s supposed to.
Fixed an issue that caused a permanent “loading..” screen if you tried to stream switch to the stream you’re on.
Fixed an issue where the stream chat would only open once (if you closed it you couldn’t open it again)
Fixed an issue with the bar on old player, pixel perfection and tooltips added :)
Fixed an issue where a different dpi then normal would misplace the menu and notifications
Fixed an issue with some settings not saving properly
Optimised code
Optimised server bandwidth usage, this really will not affect the end user.

Umarım beğenirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...