Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Funcom 2.1 (Kış Dönemi)


RRa

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Funcom Kış boyu yapacağı değişiklikleri 2.1 seri numaraları patchlerle yapacağını test serverında duyurdu.

Yapılacak değişiklikler arasında çok ilgi çekici maddeler var.

Mini gamelere grupca girilebilecek ama maç başlarken grupca girenlerinde grupları dağıtılıp denk şartlarda ki maç için balans yapılacak ve takımlar öyle ayarlanacak.

Pvp lvl atlamak kolaylaşacak. Mini game questleri 6 saate indirilecek.

Tüm classların pvp balansı tekrardan ayarlanacak. Özelliklede Guardianın.

Wave of Life gibi pvp esnasında lag yapan spellerin yarattığı problem ortadan kaldırılacak.

bu linkten test server admini Haven'in orjinal mesajını okuyabilirsiniz.

Özellikle mini gamedeki ve pvpdeki adeletsizliklerden ötürü bir çok oyuncu oyunu bırakmış, accountlarını kapatmışlardı. Bakalım bu değişiklikler o oyuncuları geri getirebilecek mi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl yapacaklarmış 1.4 öncesine dönüş tarzı birşey mi baya insan öyle hızlı pvp istiyordu

sonra neden expansionla yapmamışlar?

dark templar gelişmeleri nedir ben giremedim test forumlarına

siegeler de performans üzerinde ciddi bir gelişme olacak mı? veya oldu mu bilmiyorum hehe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bildiğim kadarıyla 2.1 yamasıyla dream-engine adlı grafik motorunun üzerinde oynayacaklar. oyun daha az kasacak bilgisayarı. guardianlar üzerine ayarlamalar yapacaklar. çok güzel bir oyun harcanıyor. umarım bu yeni yamayla küskün oyuncular geri döner. oynadığım Aqulonia server ı bomboş kaldı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KingV said:

bildiğim kadarıyla 2.1 yamasıyla dream-engine adlı grafik motorunun üzerinde oynayacaklar. oyun daha az kasacak bilgisayarı. guardianlar üzerine ayarlamalar yapacaklar. çok güzel bir oyun harcanıyor. umarım bu yeni yamayla küskün oyuncular geri döner. oynadığım Aqulonia server ı bomboş kaldı.


Dostum zaten eni kökü 100-200k oyuncu olan bir oyunda 3-5 server abes bir olay.Sadece 2 tane server yeterde artar bile.Aquada fazla durmayın derim,akın crom yada furye.

Oyunun grafik motoru harika.Pastel ağırlıklı renkler ortaya realistik görüntü çıkartıyor.İnşallah bu özelliği bozmazlar.Şuan çıkmış yada çıkacak olan online oyunlarda,bana göre bu grafik motorundan daha iyisi Kingdom Under Fire denilen oyunda kullanılan motor.Blade and Soul,GW2 gibi oyunlarda kullanılan grafik motorları çok renkli.

Oyunda inanılmaz bir karakter balance eksikliği var.Guardinların hayvan gibi armorlarının yanında birde hayvan gibi atakları eklenince,ortaya game of guardian çıkıyor.Guardalar iyi nerf geliyormuş,bir ranger olarak nasıl sevindim bilemezsiniz.Guard keseceğimden filan değil ha,guardın elinden artık kaçabileceğimden.Şimdiki formuyla guarddan kaçmak,düz duvarda yürümek gibi.

Yeni sistemde inşallah iyi şeyler getirir.12vs12 savaşları,non-pramede olayı iyi duruyor.Ancak yinede yetersiz.Pramedeyi ortadan kaldırmak çok saçma.2 özellik koyarsın biri pramede diğeri non-pramede olur,millet akar gider.1 vs 1 olmayan bir oyunda hiç değilse grup vs leri yapılmalıydı.Grubuna güvenen pramedeyi,güvenmeyen non-pramedeye girer,pvpsinide yapardı.Şimdi bu benim aklıma geliyorda,failcom çalışanlarının aklına neden gelmiyor dersem,kelimeden belli :FAİLCoM!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi öncelikle bir konuya açıklık getireyim. Funcom AOC'da olacak ve olması gereken değişikliklere nasıl karar veriyor?

Bu işin prosedürü şu şekilde işliyor:

1.ADIM
Test-Server, EU ve US forumlarındaki avukatlar oyuncuların şikayetlerini derleyip toplanıyor, doğruluklarını oyunda test ediyor. Kendi classlarına çok hakim kişiler oldukları için tüm olması ve olmaması gerekenleri bir çatı altında topluyorlar. Bunları Developer ve oyuncularla forumlarda paylaşıyorlar.

2.ADIM
Yöneticiler avukatlar aracılığı ile gelen olması ve olmaması gereken değişiklikler maddelerini developerlarca test ediyorlar. Test serverında. Doğruluk payı olanlar oyun yöneticilerine bildiriliyor.

3.ADIM
Oyun yöneticileri bir kaç ayda bir önemli değişiklikler öncesi anket çıkartıyorlar. Bu anket duyurlarını test server forumlarından takip edebilirsiniz. Bu anketlerde aşağıdaki ve benzeri sorular yer alıyor. Ben en son katıldığım ankette mübala olmasın 250 civarı soru cevapladım.

Size göre hangi class OP?
Size göre hangi class PvP'de zayıf kalıyor?
Size göre mini gamelerden gelen xp'ler yeterli mi?
Size göre pve'de leveling hızlı mı?


4.ADIM
Karar verilir ve developerlara yapılabilirliği sorulur. Yapılabilirliği doğrultusunda çalışma başlar. Çalışma sonlandığında test forumlarında patch duyurusu yapılır. Örnek: Update Candidate 2.0
Bu başlık altında gelecek olan yenilikler oyuncularla paylaşılır ve yine oyuncu, avukatların tepkileri, fikir ve görüşleri alınır.

5.ADIM
Test server forumlarında Update Notes başlığı altında. Test serverlarda yeni patch uygulamaya geçer.

6.ADIM
EU ve US forumlarında her ay; o ay yapılacak değişiklikler duyurulur. Voice of Crom > Developer Announcements bölümünde yer alan konuda Monthly Development Update - October 2010 gibi bir başlık altında o ay olacak değişiklikleri okuyabilirsiniz. Yeni patch önce orada duyurulacaktır.

7.ADIM
Bir salı günü update yüklersiniz pc'nize.

-

Funcom ve AOC yöneticilerinin en sevdiğim yanları oyuncuların isteklerine göre hareket etmeleridir. Forumlarda dilediğiniz gibi görüşlerinizi belirtebileceğiniz anketlerle updatelere yön verebileceğiniz gibi aşağıda adresini vereyim IRC serverından da developerlara ve diğer yöneticilere ulaşabilirsiniz.

Server: irc.funcom.com
Port: 6667
Kanal: #ageofconan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Guardian Revamp hakkında çok şey söylendi çok şey konuşuldu ve gerçek test live'de guardian revampın hayata geçmesi ile ortaya çıktı...

Bu ne bir revamp'dı nede nerf. 6sn'de bir yapılabilen muhteşem bir saldırıyı ortadan kaldırıp yerine 15sn de bir yapılabilen muhteşem bir saldırı + diğer combolardan da daha verilmli sonuç alabilme + 6sn lik muhteşem vuruşu yapabilmemiz için feat vermek zorunda olduğumuz fedakarlıkta bulunduğumuz bir çok ability'yi geri almaktan öte birşey değil.

Düello yapamayan massive pvp classı guardian yerine artık 1vs1 de de çok etkili bir guardian geldi. Bu yüzden buna belki revamp gözüyle bakabiliyor olabiliriz ama guardianlar zaten o yeni uber vuruş storm strike'i zaten hali hazırda kullanıyordu. Eldeki bulgurdan da olundu yani.

Guardian'in yeni gücünü aşağıdaki videodan görebilirsiniz. Ama sadece 15sn'de bir bu vuruşu yapabilmektedir.

http://www.youtube.com/watch?v=Z8SA9cVQVEs

izlediğiniz videodaki guardlar ss + reck + prima yapmaktadır

Deneme yapmak isteyen varsa Testlive serverında ismim Ivil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SS yani kılıç kalkanlı guardianlar hakkında da bir kaç bişey söyledim. 1.si ss combolarının verdiği hasarlar arttırılmış + reckoning kullanabiliyorlar. Nasıl oluyor derseniz eğer AA featleri ile guardianlara gelmiş yeni combo counterweir kılıç kalkanlada kullanılabiliniyor. reckoning ciddi bir revamp aldı ve bu bir spell vuruş, assasinlerin miasması gibi. Bu sebepten ötürü artık kılıç kalkanlı guardianlarda ölümcül vuruşlar yapabilecekler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Guardian revamp en çok konuşulan konu olmaya devam ediyor. Şuanda global chat kanalları hox, sin, demo, necroların spam saldırılarına uğramış durumda.

Aylarca bize kan kusturdunuz şimdi sıra bizde diyip dalga geçiyorlar.

Dün girdiğim maçlarda da globaldeki alaylarını tescillediler. Pomlar Hoxlar bizden daha çok kill yaptılar maçlarda.

Ama herşey daha bitmedi,

Raxikk said:
Got it m8, we'll work something up and turn this "new guard" into pure killing machine again. ;D

bir dostumunda dediği gibi biz guardlar tekrar bir yolunu bulup kill makinası olmaya devam edeceğiz.

Canını sıkan guardianlar varsa da bu forumda sıkmasınlar canlarını halledicez.

Kılıç/Kalkan guardianlarin daha fazla DPS yapabilmesi içinse Developer ve Adminlere baskımız sürüyor.

TOPAK

PVE'ye bakarsakta eğer aslında Kılıç/Kalkan guardianları şuanda epey bir güçlendiler. Özelliklede protection gerektiren bosslarda. Ahazu gibi, Arathy Basin Ghostu gibi yada T3 raidleri gibi lakin agro tutma problemi halen devam ediyor. PVE'ci arkadaşlar forumlarda sıkıntılarını dile getirmeye devam ediyorlar, DPS düşük olduğundan agro tutamıyorlar. Hate arttırıcı bir buff yada DPS istekleri var onlarında.

Funcom'un bu denli tepkilere kayıtsız kalacaklarını zannetmiyorum yakın tarihte Guardianlarla ilgili yakında tekrar bir kaç değişik göreceğimizi söyleyebilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence rangerlar hala güçlü.

gardiyanlara gelince adamlara damage buff veren bir sürü abilty gelmiş. ki kardeşiminde gardiyanı var ondan biliyorum. revamp öncesi kılıç&kalkan gardiyanıyla hiç bir zaman aggro sorunu olmadı. ki öyle zırt pırt irritate goad kullanan biri değil. agro tutamıyorlarsa diğer dt/conq gibi tankların bu irritate, seal vs köklemesinden kaynaklanıyordur.

hox ların ağlamasını anlayamıyorum. burst damage karakter olduklarından gayet de ortalığı inletiyorlar.

onu bunu geçmek lazım karakterini kullanmayı bilen işini her halukarda götürüyor. işte burada işin içine profesyonellik giriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...