Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Big Bang teorisi ile termodinamik kanunlari celismiyor mu?

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

matematik değil bütün bilimler öyle ilerler ne saçma bi laf o ya?

en basitinden biyolojik bakalım.
"vay canına ne buldum! bir yeşil bitkiyi co2 siz ortama koyunca ölüyor."
1- neden ölüyor?
2- co2 yi hangi yaşamsal faaliyette kullanıyor?
3- co2 yi hangi organelde kullanıyor?
4- nasıl bir kimyasal reaksiyon oluyor?
5- bu reaksiyondaki diğer etkenler nelerdir?
6- co2 seviyesi durumu nasıl etkiliyor
....
daha da yazılır 10 u da geçer. demek ki biyoloji bilim değil
Sosyal ağlarda paylaş

aga yalan mı? başka hangi branşta görüyorsun 11 tane boyut var diye iddia etme cüretini?

ben matematik yapıyorum diyen bilimadamından başka kimin var bu kadar atmasyon fikirlerle ortaya çıkma imkanı?

baraj yaparken niye bu matematik bu kadar güzel bir bilim de, astrofizik konusuna gelince tırt? nasılsa ölçüp doğruluğunu tespit edemiyoruz di mi?

yoksa matematik güzel bi matik, itirazım yok.
Sosyal ağlarda paylaş

birader 11 boyut olduğunu omomatikle mi idda edecez tabi ki matematikle iddia edicez.

atomların orbitalleri ne ki o da matematik? gözlemler sonradan geliyor. her zaman oluyor bu yani ortada radikal bi fikir olunca "hayal mi görüyon bilader" diyenler her zaman oluyor bu hataya düşmeyin. bunca süre ortada kaldıysa string theory bir takım güvenilir temelleri vardır elbet (ha kesin doğru olduğu anlamına da gelmez hatta komple de yanlış olabilir o başka).

zaten bir noktadan sonra herşeyi geride bırakıp matematikle konuşman gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

String theory'i şu sebeple sevmiyorum, hiç bir şey tahmin edemiyor. Her şey ile uyumlu ama pek de yeni birşey sunamıyor. Test edilebilir ama bu gerçekten aşırı pahalı olan bir işlen sonuçta quarkları falan parçalamaktan bahsediyoruz.

Ama bence esas sorun string teoritisyenlerinin kafasında özellikle "abi evreni ifade eden denklemler elegant olmalı" gibi ilginç bir düşünce var. E=mc2 gibi bir deha arıyorlar ama evren o şekilde olmak zorunda değil bence.

Tabi işin başka bir kısmı da string teorisinin de aslında birçok versiyonunun olması, bazıları 26 bazısı 11 biri 10 dimension diyor. Dimension sayılarının nerelerden geldiğini söylememeyim ama bana kalırsa biraz komik :) [Hayır teori tahmin etmiyor, teorinin gerçek hayattaki sonuçlara uyumlu olması için kaç tane dimension gerektiğini hesaplıyorlar]

Bütün bu olayın da aslında general relativity ve quantum arasındaki uyumsuzluktan kaynaklandığını görmek de çok ironik aslında: Einstein'in teorisinin, Einstein'in olmadığını kanıtlamak için hayatı boyunca uğraştığı teorinin köküne kibrit suyu sıkması, priceless :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...