Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kış lastiği deneyimi olanlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

Önümüzdeki hafta acil olarak 205/55R16 ölçülerinde Michelin Alpin A4 almayı planlıyorum. Hizmetinden ve fiyatından memnun olduğunuz, Anadolu yakasında bulunan lastikçiniz var mı? Eski lastikleri ben stoklarım, o dert değil.

hepsiburada.com 211,22TL/12 taksit şeklinde satıyor bu mereti.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
18de
bu kadar fark nasil oluyor anlamadim
internetten de arastirdim 400-450 civari fiyatlar.

bana bulduklari lastik conti
2500 den 1900 e indirim yaptik diyorlar.

lastik basi 630 a falan geliyor indirimsiz.

anlamasi guc.
Mesaj tarihi:
tecrübe:kış lastiğine para verdiğiniz paraya acıyorsanız, kış latiği gerektirecek hava koşullarında seyahat etmiyorsanız
bunu almak kadara gereksiz bişey yok
iyi bir 4 mevsim her türlü gider
en basiti 5 sene boyunca yaz-kış lastik değiştirceksiniz
depolayacaksınız
Mesaj tarihi:
aynen. 4 mevsim diye satilan mevsimlik lastikler kaucuk un bilesenlerine gore belli bir dereceden sonra(7C idi benim eski mevsimliklerim) sertlesmeye basliyor, lastik sertlestikcede lastik deseninin tutunma ozelligini kaybediyoruz, surtunmemiz dramatik olarak azaliyor.

kis lastiklerinin vakumlu lastik, kar lastigi vs diye satilmasinin bir sebebi de bu, dusuk sicakliklarda lastik sertlesme gostermiyor ve desen ve yuzey gorevini oldugu gibi yerine getirmeye devam ediyor, kar/camur/yagmur tahliyeside desen yuzunden daha basarili dolayisiyla bu isimlerle pazarlaniyorlar.

izmir , akdeniz civarinda oturanlar icin ben de onermiyorum ama onun disindaki yerler icin para tuzagi demek fazla abarti olur, aksine dusundugunuzden fazla onemli.
Mesaj tarihi:
kullanım ömrü 5 sene

4 mevsimde sıcaklığı dikkate alarak tercih edeceksin
yaz lastikleri diye geçenler de, çok sert oldukları için yazın iyi tutunma göstermediği durumlar oluyor
ya da kış-yaz geçişi ayları bulduğu için değiştirme tarihini sürekli erteliyorsun.

ama param çok olsa yaz-kış-dört mevsim kullanırım

yoksa da kış lastiğine vereceğim paraya güzel bir jant alırım
Mesaj tarihi:
Sürekli şehir içinde takılan biri için bence fazla öncelikli değil kış lastiği. Ancak benim gibi İstanbul'un tepelerinde, ormanlıklarında, yol koşullarının şehir merkeziyle alakasız, Doğuyu aratmadığı bir yerde oturup, yol güzergahınız da böyleyse bence fazlasıyla önemli. Farkı hissediyorsunuz kesinlikle.
Mesaj tarihi:
bi de buzlu yollarla ilginiz varsa ki$ lastikleri yine cok i$e yaramiyor. civili bi$iler kullanmaniz lazim. insanlar ki$ lasitigi alinca karda buzda mukemmel gidebileceklerini du$unuyolar genelde ama bu yanli$.

ki$ lastiginin olayi +4 / -25c arasi sicakliklarda yola optimum tutunmayi saglamaktir.

ben bizzat kendi icinden civili nokian hakkapelita kullandim buzlu yolda. inanilmaz tek kelimeyle. hava -5 in altina inince lastigin icindeki civiler otomatik cikiyor.
Mesaj tarihi:
Selam,

Gizli buz, yağmur ve soğuk hava koşullarında iyi iş görüyorlar. Ben haftanın 6 günü Tuzla-Dudullu arasında gidip geliyorum. Hava soğuduğunda lastiğin performansındaki düşüş hissediliyor. Depolama sıkıntım olmadığı için kış+yaz lastiği şeklinde düşünüyorum. Yoksa alırım ER300 paşa paşa, takılırım.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Selam,

Biraz uğultu yaptığını düşünüyorum ER300'ün ama bence performansı güzel lastik.

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/205_55_R16_details.aspx?testId=13&recordId=161

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/205_55_R16_details.aspx?testId=13&recordId=164

Saygılar.
Mesaj tarihi:
ben de o testlere bakarak aldim. hatta turkiye $artlari icin baya iyi lastik.

ama sert geliyo bana. zaten hizli kullanmiyorum arabayi, michelini o yuzden seviyorum.
  • Yeni Oluştur...