Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şahane Chemical procesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kolaymı bari bunu yapmak şimdi benimde bişeyler yapasım geldi :) kolay mı?[signature][hline]
-nevin, uyan horluyorum..
-allah belani versin sait...
- bakkal amca ölümden sonra hayat war mı?
- yok, tadelle war weriyim mi?
- ver hadi..
Mesaj tarihi:
tahtayı düz kesiyorsan çetvel ile düz ölçebiliyorsan kısadevre yapmadan 2 fanı 2 tuşa bağlıyabiliyosan kolay[signature][hline]-i will not come back again!
-your love will kill me, your love will...
+SENİ SEVİYORUUUM
-kill..HINK! *kalbim* Bİ GİTSENE KADIN! ıhhh hınk ıh
*öeahhh*
Mesaj tarihi:
peltier ??(WTF tepkisi)
oha nasıl duymam böyle yararlı bi olayı lan
ohaa

dur hemen aratıyorum
oahnnes şahahne birşey bu
nerden bulunur nekadardır
şahane bişi lan:D

Bu arada usb ile bilgisayara cihaz bağlama ve programcılık bilseydim kişiye güdümlü hale getirirdim :) sürekli sana dönerdi yani

Yada üzerine küçük bir ısı kamerası ile laser takıcaksın ve içine hareket eden sıcak cisimlere nişan almasını söyliyen bir program koyucaksın aha sana güdümlü ama ne gerek var canım:D

Birde senin dediğin çok basit bişi x y olarak 2 motor takarak heryönede yapabilirsin de sırf bir ayaklık takıp elinle sağa sola çevirmek aynı etkiyi yapıcaktır güdümlü olmadıkca motor takmak pek gerekli değil[signature][hline]-i will not come back again!
+SENİ SEVİYORUUUM
*öeahhh*
Mesaj tarihi:
soğutabilirse işlemci bayaa verimli çalışmaya başlıo die biliorum. Mesele yeteri kadar soğuma olayındaymış...[signature][hline]
-nevin, uyan horluyorum..
-allah belani versin sait...
- bakkal amca ölümden sonra hayat war mı?
- yok, tadelle war weriyim mi?
- ver hadi..
Mesaj tarihi:
esası kasaya takmanın yolu şöyle bu fanları ters olarak takar daha küçükbir kutu yaparsın ve kutu ters V şeklinde olur yani V nin üstteki boşluğuna fanlar gelirken altındaki küçülen kısmında büyük bir delik olur (1 karış falan) onu kasaya doğrultur ve ayaklık yaparsın normal powersupllyın yapıcağı etkiyi yapar

Yannız açıkca söyliyim 220 voltluk pervanelerin kalitelileri 35 milyoncuk test etmedim ama daha sessizler bunlar baya ses veriyor çünkü tahta kutu ses yayar tek çalışınca sessiz sayılır sesi engellemek için cam elyafı ile içini sarabilirsin baya etkilidir ama camelyafı çok uyuz birşeydir çok ucuzdur kumaş gibi alınabilir ama elliyince elin piytik piytik olur acıtır kaşındırır ve uçuşur[signature][hline]-i will not come back again!
+SENİ SEVİYORUUUM
*öeahhh*
Mesaj tarihi:
Boccob araştırdım ve ısıyı yoketmiyormuş yaf:) sadece 1 yüzeyi soğurken öbür yüzeyi ısınıyormuş ve ısıyı gene bir sistem ile alman gerekiyormuş ve normal freon gazı sistemi daha etkili üstelik havaya karıştırması zormuş bunun ısısını

Şöyle olabilir 2 tane falan takarsın ve ikiside fanların üstünde durur ve aliminyum parçalar eklersin aşağı doğru sarkan
ve üst kısma birtane fan takarsın küçük birşey oda üstten ısıyı alır ve boru gibi birşeyden camdan yallah yaparsında

Freon gazıda aynı boyuta geliyor sanırım[signature][hline]-i will not come back again!
+SENİ SEVİYORUUUM
*öeahhh*
Mesaj tarihi:
peltier olayına girme kesinlikle iflas eder sıcak tarafı soğutulmadığı için o kadar basit birşey değil o.freon la gaz soğutmaya girmen de gürültülü olur.turkishoverclockers'da erginates denemişti gereğinden fazla gürültülü oldu.[signature][hline]administrator error
Mesaj tarihi:
fanlar zatne gürültülü
ayırca ben kulaklık yüzünden ses duymuyorum:D etki etmiyo

bastırıyor sesi yani

Birde ben onu arka tarafını soğuturum ya[signature][hline]-i will not come back again!
+SENİ SEVİYORUUUM
*öeahhh*
Mesaj tarihi:
bir de peltier'ın ısısını tek bir fanla alamazsın.heatsink yani pasif soğutucu monte etmen lazım üzerine daha sonra da kullandığın bir fan bu pasif soğutucu üzerindeki ısıyı uzaklaştırmalı.ancak o şekilde oıda içerisinde sıcak hava üflenmiş olur.ancak sen direk üzerime esen beni ilgilendirir diyorsan o senin bileceğin iş tabii.hava akımını güçlendirmek için daha uzun bir kutu içerisine iki tarafa birer adet 120 mm fan koymanı tavsiye ederim.hem de daha büyük oldukları için aynı hava akımında daha az ses yaparlar ve daha düşük devirde kullanabilirsin.[signature][hline]administrator error
Mesaj tarihi:
hmm ya ben üstü soğutur ve ısıyı ince bi hava hortumundan dışarı veririm sorun diil:)
DA NERDE SATILIYO BUNNAR[signature][hline]-i will not come back again!
+SENİ SEVİYORUUUM
*öeahhh*

[Bu mesaj Chemical tarafından 21 Ağustos 2004 01:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
2 gundur fan yapıyor dye me$guldu herif sonunda amacına ula$mı$ eheh[signature][hline]Aranel Elanessë
|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd|

Brook, 13 Ağustos 2004 11:04 tarihinde demiş ki:
psikolojik sorunların varsa git bi doktora, ama sakın ağzına alma..

Mesaj tarihi:
said:
Epxmadcat, 21 Ağustos 2004 01:39 tarihinde demiş ki:
Harbi merak ediyordum.
İlk başta bilgisayar fanıyla uğraşıyor sandıydım. :D

aynen. hatta bıtınce benım pc nın fanınada bak demı$tım eheh[signature][hline]Aranel Elanessë
|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd|

Brook, 13 Ağustos 2004 11:04 tarihinde demiş ki:
psikolojik sorunların varsa git bi doktora, ama sakın ağzına alma..

Mesaj tarihi:
güsel güsel tebrix :)[signature][hline]Ölüm nerden ve nasıl gelirse gelsin,savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa, silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları mitralyöz sesleriyle,savaş ve zafer naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaklarsa
Ölüm Hoş geldi,Safa geldi !
CHE
The Lost Age
Developer Brook

Mesaj tarihi:
sen elektronik mühendisi olmaz isen döverim seni

gayet açık ve net demi ;)[signature][hline]KinGpiN the striked sazan
RamsesII'ten abarmalar;
RamsesII, 14 Ağustos 2004 14:58 tarihinde demiş ki:

Öyle sübyan bulsam ben,var ya....
RamsesII, 18 Ağustos 2004 02:05 tarihinde demiş ki:
"Bugün bacım,yarın ihtiyacım"

Mesaj tarihi:
ayrıca kafiyeli[signature][hline]-i will not come back again!
+SENİ SEVİYORUUUM
*öeahhh*
Mesaj tarihi:
bnde yardim ederm=)[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Mesaj tarihi:
Neye dövmeye mi :)
ahah kesin olacak abi elektronik mühendisi.. imkanı yok yaşatmam.[signature][hline]KinGpiN the striked sazan
RamsesII'ten abarmalar;
RamsesII, 14 Ağustos 2004 14:58 tarihinde demiş ki:

Öyle sübyan bulsam ben,var ya....
RamsesII, 18 Ağustos 2004 02:05 tarihinde demiş ki:
"Bugün bacım,yarın ihtiyacım"

• Yeni Oluştur...