Mojito Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Selamlar Yeni aldıgım laptopumu maalesef yere dusurdum kosesı yere carptı ve hafıf ıcerı goctu ... Problemim ise laptop acılıyor ve calısıyor ama bazen laptoptan islemci ile harddısk arasındakı bı bosluktan ses geliyor bi işlem yapılmaya calısıyormus gıbı ama yapılmayıp tekrarlanıyor gıbı tekrarlanan bır ses gelıyor ve laptop donuyor Hicbir işlem yapılmıyor 1 - 2 dakıka sora cozuluyor tekrar normal halıne donuyor bi sure tekrar stabil calışıyor sora tekrar aynı problem geri geliyor. Belliki biyerinde bi hasar oluştu ama tam olarak bilen arkadaşlardan duymak ısterım hasar alan bu duruma gore işlemcimi yoksa harddiskmi Bilgisayarı vurdugum nokta sag alt kose arkadan baktıgımda harddısk bu kosenın yanında gozukuyor ama problemin kaynagı bu sorunlara gore ne olabilir bilen veya daha once boyle birşey başına gelmiş olanlardan ogrenmek ıstıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mojito Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Bu konu hakkında bılgı sahıbı olup mesaj gonderıcek arkadasların dugununde halay bası olucam cocugunun sunnetınde kirve olucam yardım pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 HDD sokulebiliyorsa laptopun hdd yi sokup tekrar yerine oturtsana bir bakalım ne olcak? belki yerinden oynamıstır. Olmazsa HDD gg diye tahmin yurutuyorum. Okuma kafasının disklere carpması cizik ve bad sektor olusmus olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mojito Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Bende aynı seyi dusunup hdd yı tekrar yerine oturttum ama sorun devam ediyor ... Bu problem hdd denmi kaynaklanıyor acaba islemciden boyle bir arıza vermesi mumkunmu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 islemci mekanik degil, hdd mekanik, yani yere dusme gibi durumlarda hddnin felegi sasmasi mumkun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 islemciye bisi olmaz, yani olursa bilgisayar nanay zaten, harddiskin safti kaymis sanirim bi check yap bad sector fln, bisi cikarsa o kisimdan okuma yaptiginda donuyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 aletteki soğutucuların yerinden oynayıp düzgün oturmaması da sorun olabilir. illa işlemci değil de soğutulan diğer kısımlar vs. de ısınıp kilitliyo olabilir. hdd'de mekanik sorun olsa sesini duyarsın zaten, çalışıyoken mi çalışmıyoken mi düştü bilgisayar, orası önemli. çalışıyoken düştüyse hdd çok büyük ihtimal zarar görür zaten. ayrıca soğutucu dışında anakartta bileşenler de temassızlık vs. yapıyo olabilir. o alet kolay kolay düzelmez gibi geliyo bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 @Mr_Hand Çocuğun içini ferahlattın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 sadece hdd ise düzelir aslında da sadece hdd olduğundan şüphem var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 o tip düşemelerde ya fan ya hdd iptal oluyor zaten. bir süre kullandıktan sonra oluyorsa fandandır, direkt başlıyorsa sorun hdd. fansa 100 dolara yırtarsın, hdd :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mojito Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Bilgisayar kapalıyken dustu Yukarda arkadası ntavısyesıyle hdd ye test yapmak ıcın hd tune pro ındırdım Health bolumunde bı kac yerde warnıng cıktı ornek olarak yazanlardan bazıları ; Current Pendind Sector = Warning / Number of unstable sectors: 22 The Drive has unstable sectors Error Scan yapıncada bad sector buluyor Bu programı calısıtırp test yapmaya baslayınca azer bulbul gıbı yıne takılma tıtremelere baslıyor Onun dısında cok yapmıyor ama yınede aynı sorun devam edıyor Galiba sadece sorun hdd de acaba toshiba nın yeni laptoplarının hdd si cokmu pahalıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 o zaman bu yine biraz iyi haber, baya sert düşmüş heralde ki hdd kafası bozulmuş gibi... normalde elektrik kesildiği anda kafa kilitlenir direkt, ki yerinden oynamasın. önemli veri varsa hemen yedeğini al, imkanın varsa da başka diski öncelikle bi dene (başka parçalarda problem varsa boşa disk alma sonra) şansın varsa sadece diskle yırtarsın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 HDD uzerinde bad sektorleri kapatan programlar var, da adlarını hatırlamiyorum su an.Daha dogrusu o bad sektorleri baska dosya formatına cevirerek windowsun bunları gormemesini sagliyor.HDD de kapasite biraz dusuyor ama ,eger kafalarda sorun yoksa HDD bu şekilde normal calısmaya devam ediyor.Tabi yeniden format atıncaya kadar.Bu internette araştır istersen belki işine yarar. da bu laptop diskleri kapasitesine gore ve yerine gore 50 tl den baslar 250 tl ye kadar gider.ortalama bir hdd 250 gb 65 filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 hdd kapalıyken düşüp darbe sonucu bu hale gelmiş, yani sorun varsa kafalarda tabii ki. ya da disklerin dengesinde. pek sağlıklı çözüm değil yani o dediğin malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mojito Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Peki şimdi ben hdd yı degistirdigimde format atmak icin gerekli dosyaları yeni hdd ye nası atıcam ? Cunku aldıgım laptopta recovery icin cd fln vermediler hdd nin icinde atılan dosyalardan hallediyorsun ... Nası cozucem bu durumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Bul bir yerlerden windows 7 cd si veya artık işletim sistemin neyse.laptopun altında vardır CD key stickeri.yukle gir cd keyini bak keyfine.CD key sticker i yok sa laptopun altında,o zaman ,al su programı http://www.softpedia.com/get/Security/Decrypting-Decoding/WinKeyFinder.shtml bu sana senin cd - keyi gosterecek.yaz bir kenara yukle cd den yaz keyini sür keyfini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar