Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop Donma Problemi

Mojito

Öne çıkan mesajlar

Selamlar

Yeni aldıgım laptopumu maalesef yere dusurdum kosesı yere carptı ve hafıf ıcerı goctu ...

Problemim ise laptop acılıyor ve calısıyor ama bazen laptoptan islemci ile harddısk arasındakı bı bosluktan ses geliyor bi işlem yapılmaya calısıyormus gıbı ama yapılmayıp tekrarlanıyor gıbı tekrarlanan bır ses gelıyor ve laptop donuyor

Hicbir işlem yapılmıyor 1 - 2 dakıka sora cozuluyor tekrar normal halıne donuyor bi sure tekrar stabil calışıyor sora tekrar aynı problem geri geliyor.

Belliki biyerinde bi hasar oluştu ama tam olarak bilen arkadaşlardan duymak ısterım hasar alan bu duruma gore işlemcimi yoksa harddiskmi

Bilgisayarı vurdugum nokta sag alt kose arkadan baktıgımda harddısk bu kosenın yanında gozukuyor ama problemin kaynagı bu sorunlara gore ne olabilir bilen veya daha once boyle birşey başına gelmiş olanlardan ogrenmek ıstıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

aletteki soğutucuların yerinden oynayıp düzgün oturmaması da sorun olabilir. illa işlemci değil de soğutulan diğer kısımlar vs. de ısınıp kilitliyo olabilir. hdd'de mekanik sorun olsa sesini duyarsın zaten, çalışıyoken mi çalışmıyoken mi düştü bilgisayar, orası önemli. çalışıyoken düştüyse hdd çok büyük ihtimal zarar görür zaten.

ayrıca soğutucu dışında anakartta bileşenler de temassızlık vs. yapıyo olabilir. o alet kolay kolay düzelmez gibi geliyo bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayar kapalıyken dustu

Yukarda arkadası ntavısyesıyle hdd ye test yapmak ıcın hd tune pro ındırdım

Health bolumunde bı kac yerde warnıng cıktı ornek olarak yazanlardan bazıları ;

Current Pendind Sector = Warning / Number of unstable sectors: 22
The Drive has unstable sectors

Error Scan yapıncada bad sector buluyor

Bu programı calısıtırp test yapmaya baslayınca azer bulbul gıbı yıne takılma tıtremelere baslıyor

Onun dısında cok yapmıyor ama yınede aynı sorun devam edıyor

Galiba sadece sorun hdd de acaba toshiba nın yeni laptoplarının hdd si cokmu pahalıdır
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman bu yine biraz iyi haber, baya sert düşmüş heralde ki hdd kafası bozulmuş gibi... normalde elektrik kesildiği anda kafa kilitlenir direkt, ki yerinden oynamasın. önemli veri varsa hemen yedeğini al, imkanın varsa da başka diski öncelikle bi dene (başka parçalarda problem varsa boşa disk alma sonra)

şansın varsa sadece diskle yırtarsın :D
Sosyal ağlarda paylaş

HDD uzerinde bad sektorleri kapatan programlar var, da adlarını hatırlamiyorum su an.Daha dogrusu o bad sektorleri baska dosya formatına cevirerek windowsun bunları gormemesini sagliyor.HDD de kapasite biraz dusuyor ama ,eger kafalarda sorun yoksa HDD bu şekilde normal calısmaya devam ediyor.Tabi yeniden format atıncaya kadar.Bu internette araştır istersen belki işine yarar.
da bu laptop diskleri kapasitesine gore ve yerine gore 50 tl den baslar 250 tl ye kadar gider.ortalama bir hdd 250 gb 65 filan
Sosyal ağlarda paylaş

Bul bir yerlerden windows 7 cd si veya artık işletim sistemin neyse.laptopun altında vardır CD key stickeri.yukle gir cd keyini bak keyfine.CD key sticker i yok sa laptopun altında,o zaman ,al su programı
http://www.softpedia.com/get/Security/Decrypting-Decoding/WinKeyFinder.shtml

bu sana senin cd - keyi gosterecek.yaz bir kenara yukle cd den yaz keyini sür keyfini.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...