Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

yav said:

tıp her zaman illa ki ilerliyor zaten ama "ileri" olamıyor

biyomekaniğin gelişmesi, insanların bazı hastalıklara çözüm olarak çip gibi akıllı şeyleri vücutlarına yerleştirebilmesi falan lazım

çook uzak gelecekte bulunduğumuz yüzyıl gayet primitif bir çağ olarak sınıflandırılır bence tıp literatüründe

ölümsüz olmaktan falan da bahsetmiyorum, önemli olan 80-100 yıl kadar yaşam kalitesini üst düzeyde tutarak yaşayabilmek

sdfil edik: neyse bilmiş bilmiş konuşmayayım ben gene yahu bişi bildiğim yok çünkü
sadece ordan burdan duyduğum gördüğüm şeyler böyle düşündürüyor beni nabayım.

ahahahahah tibbi gelismelerle ilgili sikko bir hurriyet haberinin altindaki 5 yorum gibi hissettim su an ahahahah

2-3 kere okudum da anlamadım niye salyalı salyalı güldüğünü?
Mesaj tarihi:
çoğu nörolojik hastalıkta geri dönüş sağlayamazsınız ama tanı alırsa tedavi, gidişat vb.. şeyler planlanabilir. yaşam kalitesinin korunmasında önemli şeyler bunlar.
bence farkeder ;)
Mesaj tarihi:
ya farkeder de nörolog bakıp tanı koyuyo abi doktorları bilmiyosun sanki
ya en çok insanları karıştırmasından korkuyorum da henüz gerçekleşmedi. bi de çok zeki bi kadın ya inanılmaz uyanık.
Mesaj tarihi:
beni de sıkan kısım o zaten. demans önemli bi belirti, tanısını koymadan yollamak doğru değil. bizim iş de çok zor günde 150 hastaya bakmak her yiğidin harcı değil, bi hastaya 5dk max bi durum :P . o yüzden kime kızcağını da bilemiyorsun. işte öyle kıytırık bi sağlık sistemimiz var ki olan hastalara ve doktorlara oluyor.

beyinde yeni yeni fonksiyon kayıpları olacak mı bu konuda size ışık tutar ve tedavi edici olmasa da yaşam standartları düşmemesi için ilaç başlanabilir diye kesin tanı almasını önerdim.
Mesaj tarihi:
nörolog musun abi, öyleysen soru sorucam

Şu, alzheimer testi varmış, 20 yaşından itibaren yapılan. Olası riskleri falan belirliyormuş. Nerden nasıl yaptırabiliriz.
  • Yeni Oluştur...