Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İmamlar din dersine girdi

DeaN

Öne çıkan mesajlar

Alexi_Septimus said:

DeaN said:

Öncelikle
1) Müslüman değil, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz. Hukuğumuz şeri hukuk değil.

Ciddi anlamda cevap vermeye hazırlanıyordum ki, burayı gördüm, ve büyük bir zaman kaybından kurtuldum.

EHEH

Cevap vermeye daha ilk maddeden hazırlanıyorsan gerçekten zamanını iyi değerlendiriyor olmalısın

EHEH
Sosyal ağlarda paylaş

Müslüman toplumun çocuklarının da aynı seviyede müslüman kalmasını istiyorsan imamın girmesi daha iyi tabi ki...

Benim lisedeki din hocam keçiören müftüsü idi mesela.

Öyle dinine aşık ve hitabet kabiliyeti olan adamlara maruz kalıp islam ı sevmemek mümkün değil...

Lisede 3 sene islam allah aşkı amin yetmedi ama beni dini bütün tutmaya

ilkokuldan başlasa böyle bi beyin yıkama daha etkili olur tabi
Sosyal ağlarda paylaş

DeaN said:

Alexi_Septimus said:

DeaN said:

Öncelikle
1) Müslüman değil, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz. Hukuğumuz şeri hukuk değil.

Ciddi anlamda cevap vermeye hazırlanıyordum ki, burayı gördüm, ve büyük bir zaman kaybından kurtuldum.

EHEH

Cevap vermeye daha ilk maddeden hazırlanıyorsan gerçekten zamanını iyi değerlendiriyor olmalısın

EHEH

Türkiye'nin sosyal bir hukuk devleti olduğunu düşünüyorsan arada bir camdan dışarı bakmalısın.

EHEH
Sosyal ağlarda paylaş

abi din dersi gibi gerizekalica birseyin komple kaldirilmasini degil, imam mi girsin din hocasi mi girsini tartisiyosunuz burada o da enteresan.

konu uzerine yorumum tabi ki hoca girmeli illa biri girecekse, imamlarin cocuk psikolojisi egitimi falan yok, ha diger hocalarda var mi dicen onlarda kagit uzerinde var en azindan.

ama ozet olarak modern ve bilimsel egitimde din gibi bir dogmanin yeri yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

kalmasinda bir sorun yok din dersinin, ki derisn adi din kulturu ve ahlak bilgisi.
adina yakisir bir icerik olursa gayet guzel bir ders. ozellikle ahlak bilgisi kismi. Din dediginde ahlaki anlatir zaten.

Kesinlikle katılıyorum.

Din sonuçta insanlığın var olan tarihiyle alakalı bir durum. İçerisinde sosyolojik, psikolojik, felsefi ve politik bir çok ipucu var tarihe dair.

Önemli olan din dersini kafa yıkayıcı islam propagandası halinden çıkarıp, tüm dünya dinlerini inceleyen bir bilim haline getirebilmek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...