DeaN Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Tamamını okumak için : http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/akpnin-egitimden-anladigi-haberi-34901 said: Diyarbakır Ergani’de 29 imam din dersine girmesi için görevlendirildi. Bunca öğretmen ve kadro açığı varken önceliğin din dersine verilmesi üstelik öğretmen olmayan kişilerin okullarda görevlendirilmesi AKP’nin eğitime bakışını göstermesi açısından oldukça çarpıcı bir örnek oluşturdu. Ergani'deki ilköğretim okullarında Din dersi vermesi için ilçe müftülüğüne bağlı camilerde görev yapan 29 imam görevlendirildi. Günlük cami görevlerinin dışında haftada 8 saat din derslerine girecek imamlar girdikleri ders başına ücret alacaklar. Konu ile ilgi görüşlerini aldığımız Eğitim–Sen Ergani Temsilcisi Servet Pala yaptığı açıklamada “Bu durumun AKP Hükümetinin eğitime bakışını net bir şekilde” gösterdiğini belirtti. “Bu durum AKP’nin eğitime bakışını gösteriyor” Eğitim-Sen’in temel görevinin eğitim ile ilgili sorunları gündeme alıp çözüme katkı sunmak olduğunu belirten Pala son günlerde kendilerine ulaşan önemli sorunlardan bir tanesinin de din derslerine imam ataması yapılması olduğunu belirtti. Pala yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: “Önemli bir sorundur, zira bu, eğitimdeki ve AKP hükümetinin eğitime bakışındaki sorunları net bir şekilde göstermektedir. Temel önemdeki bu sorunları sıralayalım. Öncelikle, imamların derse giriyor olması öğrenciler için ciddi bir handikaptır. Çünkü öğretmenliğin temel referansı sadece kuru bilgi değildir. Öğretmenlik, her şeyden önce nasıl öğreteceğini bilmektir ki, imamların –aldıkları eğitimin temel özelliklerinden kaynaklı olarak- böylesi bir önemli birikime sahip olmadıkları aşikardır. Sanırım yeri gelmişken söylemek gerekiyor; sendikamız, asker ve polislerin de derse girmesini onaylamamaktadır. Çünkü az evvel bahsettiğimiz öğretmenlik referansı bu iki kesimde de bulunmamaktadır. Nitekim sözel branştan her hangi bir öğretmenin trafik ve milli güvenlik derslerini vermesi her daim olasıdır. Din kültürü derslerine imamların giriyor oluşu bir başka sorunu daha en çıplak şekilde göstermektedir; ülkemizdeki büyük öğretmen açığı. Bilindiği üzere hükümetler her zaman öğretmen açıklarını az göstermek gibi bir eğilim gösterirler. Amaç, bu açığı az göstererek atamaları azaltmak ve böylece sermayeye ve rantiye kesimlere daha fazla pay ayırmaktır. Bugün ülkemizde 350 bin atama bekleyen öğretmen adayı bulunmaktadır. Öğretmen açığı ise 270 bin civarındadır. Ancak mevcut hükümet, her yıl gerçekleştirdiği 30-40 bin kişilik atamalarla sadece zevahiri kurtarmaya çalışmakta, geri kalan eğitimci boşluğunu ise ücretli öğretmenlerle doldurma yoluna gitmektedir.”
FromTheHell Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 rahip mi girseydi %99u müslüman bu ülkenin bıdıbıdıbıdı!11!!1
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 medreselerde okuma özgürlüğü olmalı
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Neyi haber yapcaklarını şaşırdı insanlar
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 akp şöyle akp böyle demek isteyenler için büyük fırsat
Marty Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 hazir din islam dersine girmisken diger derslere de girsinler. bosu bosuna ogretmenlere para mi vericek bu devlet
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Pickles said: akp şöyle akp böyle demek isteyenler için büyük fırsat Demeyelimde yanında mı yatalım? http://img26.imageshack.us/img26/4247/5b35585694134f45d553958x.gif
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Evet öğretmen açığı kocaman olan "laik" ülkemizde ilk önce din dersindeki öğretmen açığının kapatılması ve bunun da imamlarla yapılması çok normal ve doğru gerçekten. Alkışlayalım devleti bence, çok güzel bir iş yapmışlar
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Görende matematik derslerine imam soktular sancak ha
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Pickles said: Görende matematik derslerine imam soktular sancak ha O kadar akıllı olabileceklerini sanmıyorum
Bella Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 imamın işi belli, öğretmenin işi belli.
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 makrubeye hiyara ikame kornison gidiyomuydu lan yoksa bu bir celiskimidir bende bunu merak ettim
barnacle Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 dini en iyi imam bilir. o nedenle mantıklı bence. bizim öğrenmemize gerekte yok, onlar söylesin biz yapalım sonuçta bunun eğitimini almışlar.
Marty Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 din dersi diye biseyin olmasini gectim, egitim cagindaki cocuklarin din adamlarindan zorunlu egitim almasini tartisiyoruz. ya da tartisamiyoruz cunku bunu tartisinca akp dusmani oluyormusuz.
Overseer Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 puhahah lan. yazık türk milletinin aklına fikrine ya. elbet bi gün milli güvenlik hocası albay gelmeyince ders boşkalmasın diye bu adam girer derse cübbeyle falan. sonra neden benim oyum eşit. edik:tabi hayali enstantanede m.g. hocası da tören üniformasıyla giriyo default. ps: orada milli güvenlik dersi ironi olsun diye seçilmiştir ps2:daha önceden de böyleydik zaten kulpu değişti denmek istenmektedir xbox360:vardı sattım
senko Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 milli guvenlik dersine asker geliyorsa, din dersine de imam gelcek tabii ki.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Dersin adı İslam Kültürü ve Ahlak Bilgisi değil yalnız
lamamama Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 milli güvenlik dersinin adı da türk milletinin güvenliği değil o zaman?
Lelouch Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 lamamama said: milli güvenlik dersinin adı da türk milletinin güvenliği değil o zaman? ya ne ?
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 mühendis adamın fen dersine giremediği ülkede imam din dersine giremez
lamamama Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Lelouch said: lamamama said: milli güvenlik dersinin adı da türk milletinin güvenliği değil o zaman? ya ne ? adı milli güvenlik işte. milli güvenlik deyince italyan milli güvenliğinin aklımıza gelmesi ne kadar saçmaysa din kültürü deyince de başka dinlerin gelmesi o kadar saçmadır. ha bence 2 dersi de kaldırsınlar, beyin yıkama aracından başka bir şey değil, kimsenin bir tarafında da değil zaten bu dersler.
Öne çıkan mesajlar