balon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 y''-4y' = 0 Bunun genel çözümü bana lazım da bi el atabilecek arkadaş olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 t=y' t' - 4t = 0 t'' - 4 = 0 t'' = y''' = 4 y'' = 4x+c y' = 2x^2+cx+d y = 2(x^3)/3+c(x^2)/2+dx+e y'' - 4y' = 0 2x^2+(4+c)x+c+d = 0 4x+4+c = 0 x = (4+c)/4 y = 2((4+c)^3)/3+c((4+c)^2)/2+d(4+c)+e Diferansiyel denklem göreli 2 sene olmuş, dersi de zar zor geçmiş biri olarak anca bu kadar hadi kolay gelsin öksdfjlhlksdfjhsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 abi ben de 3 sene önce aldım, Sina'ya da mesaj attım bir kaç sorum var diye. Onlardan bir tanesini buraya yazdım. Olsun ya eline sağlık, hiç olmadı seninkini cp yapıp veririm yani. İşte de çalıştığım için alakam yok dersle ki son dersim mezun olmak için bu kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Abi ben yöntemi falan da hiç hatırlamıyorum, tamamen salladım bence bunu teslim etme, biri elbet gelir yazar bi şeyler sdfdfghkjdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 ikinci dereceden homojen bir diferansiyel denklem. y'' = 4y' öncelikle bunu iki taraftan bir kere integre edebilirsin bu da sana birinci dereceden bir diferansiyel denklem verir (bir sabitle beraber). Elde edeceğin birinci dereceden diferansiyel denklem ise ayrıştırılabilir olacak yani y ve dyleri tek tarafta toplayıp, (y de t ye bağlı olsun diyelim) dtyi tek tarafta toplayarak çözebilirsin (ln'li bir sonuç verecek o ln'in de eksponansiyelini alarak y yi x cinsinden elde edeceksin). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 http://www.wolframalpha.com/input/?i=y%27%27-4y%27+%3D+0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Ardeth benim matematiğim yeto abi ve sana yapmaya çalışıyorum . dy/dx = 4y +c dy/(4y + c1 )= dx 1/4 (ln y + c1x) = x + c2 sonra ne oluyo şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 balon said: Ardeth benim matematiğim yeto abi ve sana yapmaya çalışıyorum . dy/dx = 4y +c dy/(4y + c1 )= dx 1/4 (ln y + c1x) = x + c2 sonra ne oluyo şimdi? dy/(4y + c1 )= dx bu doğru. bunun çözümü ln(4y+c1) = x +c2 => 4y + c1 = e(x+c2) Bunu da y = (1/4)(e(c2)e(x) - c1) bunu da (1/4)ae(x) + b formatında yazabilirsin. Yani sabitleri istediğin gibi isimlendirebilirsin o çok sorun değil, önemli ordaki eksponansiyel terim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 şey dicem (e^x + e^c2 - c1 )/4 = y oluyo yani son sonuç , eksponensiyelleri çarpı yazmışın da hangisi doğru ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 hayır (e^(x + c2) - c1 )/4 = y oluyor eksponansiyelin üzerinde toplam. o da çarpım olarak ayrılıyor. yaz kağıda görcen abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 tamam tamam ^ görmeyince öyle olmuş ok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar