Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yakışır oğlumuza!!!

Hagii

Öne çıkan mesajlar

üstelik kapitalism biyonik bir sistemdir, sürekli kendini geliştirir ve bu sayede uyum sağlar bugün dğünyanın en büyük iki ihracatçısı almanya ve çin dir

çin içeri komunist dışları kapitalist dir keza federal almanya da diğer "kapitalist ülkelere göre daha fazla sosyal refahçıdır

bu adamlar dünyanın net ihracatçılarıdır ve ikisinde de devlet kontrolü vardı

şlaissez fairez bu iki dev için geçersiz işlevsizidr

bitti
Sosyal ağlarda paylaş

hala dünyada sayılıdır falan diyorsun, 50. falan olabilir tabi. Niye kübaya da tıp için gittiklerini söyledim, çok ucuz.
Bir Tayland gezimde baktım bir sürü turist dişlerini falan yaptırıyor, niye diye sordum, çok ucuz ve kaliteliymiş. Zaman vardı, eski dolguların hepsini yaptırdım, Türkiye'nin beşde bir fiyatına aynı kalitede, bu Tayland'ın tıbbının gelişmiş olduğu göstergesi değildir. İşçilik ucuz, insanların gideri az.

Komünizm savunan arkadaşlar komple kitaplardan, çevresinden, ailesinden etkilenerek savunuyordur. Komünizm ile yönetilen (veya yönetildiği savunulan) ülkelere gidip görmemişlerdir, halk nasıl yaşıyor, neler yapıyor diye.

Komünizm Marx ın kitaplarında yazdığı gibi değildir. Uygulanması insan oğlunda imkansızdır. Herkes robot olsa, çok iyi sistemdir.

Neyse ben medal of honor a geri döneyim. Çok müslüman öldürdük, cehennemde yancaz :P
Sosyal ağlarda paylaş

komunizm i savunmak da ayrı bir şey.. sosyal devlet oalrak iyi de iş ekonomi kısmına gelince.. eğer ki kalkınması gereken ve sermaye birikimini bir türlü gerçekleştiremeyen bir afrika ülkesi ixeniz komunizm en iyi seçenek, kalkınmadan sorna büyüme odaklı bir eknomi için nasyonel sosyalist en nihayetinde de bölgesel ekonomik güç olmaya oynnamak istiyorsanız kapitlaist doktrin işinizi görür..

şu dönemselli kmeselesini daha iyi açıklayacaksam

brzzzzzt! /editledim, dasaaa
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

komunizm i savunmak da ayrı bir şey.. sosyal devlet oalrak iyi de iş ekonomi kısmına gelince.. eğer ki kalkınması gereken ve sermaye birikimini bir türlü gerçekleştiremeyen bir afrika ülkesi ixeniz komunizm en iyi seçenek, kalkınmadan sorna büyüme odaklı bir eknomi için nasyonel sosyalist en nihayetinde de bölgesel ekonomik güç olmaya oynnamak istiyorsanız kapitlaist doktrin işinizi görür..

şu dönemselli kmeselesini daha iyi açıklayacaksam

brzzzzzt! /editledim, dasaaa

Abaaoooo genellemeye gell

Ekonomi doktoranı nerde yapıyorsun? Sütçü İmam üniversitesi mi
Sosyal ağlarda paylaş

Trias said:

hala dünyada sayılıdır falan diyorsun, 50. falan olabilir tabi. Niye kübaya da tıp için gittiklerini söyledim, çok ucuz.
Bir Tayland gezimde baktım bir sürü turist dişlerini falan yaptırıyor, niye diye sordum, çok ucuz ve kaliteliymiş. Zaman vardı, eski dolguların hepsini yaptırdım, Türkiye'nin beşde bir fiyatına aynı kalitede, bu Tayland'ın tıbbının gelişmiş olduğu göstergesi değildir. İşçilik ucuz, insanların gideri az.

Komünizm savunan arkadaşlar komple kitaplardan, çevresinden, ailesinden etkilenerek savunuyordur. Komünizm ile yönetilen (veya yönetildiği savunulan) ülkelere gidip görmemişlerdir, halk nasıl yaşıyor, neler yapıyor diye.

Komünizm Marx ın kitaplarında yazdığı gibi değildir. Uygulanması insan oğlunda imkansızdır. Herkes robot olsa, çok iyi sistemdir.

Neyse ben medal of honor a geri döneyim. Çok müslüman öldürdük, cehennemde yancaz :P

Öncelikle Küba'da tıp ucuzluğundan dolayı kaliteli değil, kalite ve ucuzluk farklı kavramlar. Küba'da bebek ölüm oranları bildiğim kadarıyla dünya ortalamasının epey altındaydı misal, örnekler çıkartılabilir.

Komünizmi bilemeyeceğim, ben sosyalizm içün konuşayım. Bir insanın sosyalist olması için aile, eş, dosttan kalan bir geleneğe sahip olması gerekmiyor. Bunun örnekleri oldukça fazla. Sen en iyisimi yabancılaşma ne demek, bunu bir araştır.

BabacumMostors said:

Tarihsel olarak olayları ve durumları ele almadan yapılan bir yorum örneği. Aksine, diyalektik düşünürsek eğer ( komünist icadi değildir efendim diyalektik, daha öncesinde de tartışılan var olan bir kavramdır Marx'tan Engels'den ) kapitalizm sonrası sosyalizm var olur, dolayısıyla kapitalist sistemi yaşayamamış ülkelerde sosyalizm sağlıklı yaşayamaz, diktatörlükler oluşur çünkü ne sınıf, ne de sınıf bilinci vardır.

Ayrıca olayları ülke açısından ele alırken, devlet nezdinde belirtiyorsun. Ancak kapitalist toplumlarda devlet, özeli kontrol altına almakta zorlanır, şartları belirleyemez, piyasa özellerin kontrolleri altında gelişir. Dolayısıyla piyasanın rekabetinden doğan halkın zararına durumları, devlet düzeltmek zorunda kalır. Bu devletin anasını ağlatır. Bu yüzdendir ki, dünyanın en borçlu ülkeleri kapitalist ülkelerdir.

Bir söz vardı "Sosyalizmin tek onurlu yanı, sefaleti eşit şekilde paylaştırmasıdır" derdi bir Amerikan büyüğü. Sözde sosyalizme saldıracak olan bu amcamız, ne büyük bir gaf yapmış. Paylaştırılacak olan şey sefaletse, bu her sistem için geçerli bir durumdur, sistemler sadece kimin neyi alacağını düzenleyici unsurlardır. Gel gelelim, ortada bir sefalet varsa, bu sefalet kıtlıktan, doğal kaynakların azlığından, nüfus fazlalığından vs. doğmamış, aksine üretim ve üretim araçlarının tarihsel gelişiminin sonucunda ortaya çıkmıştır.

Kıssadan hisse, sosyalizm çok über bir sistem, uçurur devleti, refahlandırır, kalkındırır demeyeceğim elbette. Sosyalizm fail de olabilir, winner da. Ancak sosyalizm tamamıyla yok olmuş bir sistem değildir. Aksine Marx'ın dediği gibi kendi şartlarını oluşturacak bir sistemdir. Bugün Fransa'da, Yunanistan'da, İspanya'da sistem çatırdamaya başlamışsa, bu da kapitalizmin kendi kendini yok edeceği gerçeğini kanıtlamaktadır.

Yani üretimde anarşi var oldukça, hiç bir şey için öldü veya hiçbir şey için süper sistem dememeli.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

hür piyasa kendi kednine dengeye gelemiyor bu yüzden devlet gibi piyasa üstü kurumlara gerek var o yüzden laissez fairez çalışıyor diyemeyiz

0 müdahale olan bir ekonomi de eninde sonunda dengeye gelir; ama arada çok yıkıcı etkileri olur. devlet kurumları ya da uluslararası kurumların etkisi asıl olarak beklentiyi belirlemelerinde. misal faizlerin aşağı yukarı oynaması tabii herkesin cebine giren ya da çıkan paranın miktarını da belirliyor; ama asıl rolü alıp satacak bir beklenti yaratmaları.

bu beklentiler de fiyat istikrarı sağlıyor ki bu da uzun vadede sağlıklı büyümek isteyen bir ekonomi için en önemli etken.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...