BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 üstelik kapitalism biyonik bir sistemdir, sürekli kendini geliştirir ve bu sayede uyum sağlar bugün dğünyanın en büyük iki ihracatçısı almanya ve çin dir çin içeri komunist dışları kapitalist dir keza federal almanya da diğer "kapitalist ülkelere göre daha fazla sosyal refahçıdır bu adamlar dünyanın net ihracatçılarıdır ve ikisinde de devlet kontrolü vardı şlaissez fairez bu iki dev için geçersiz işlevsizidr bitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 hala dünyada sayılıdır falan diyorsun, 50. falan olabilir tabi. Niye kübaya da tıp için gittiklerini söyledim, çok ucuz. Bir Tayland gezimde baktım bir sürü turist dişlerini falan yaptırıyor, niye diye sordum, çok ucuz ve kaliteliymiş. Zaman vardı, eski dolguların hepsini yaptırdım, Türkiye'nin beşde bir fiyatına aynı kalitede, bu Tayland'ın tıbbının gelişmiş olduğu göstergesi değildir. İşçilik ucuz, insanların gideri az. Komünizm savunan arkadaşlar komple kitaplardan, çevresinden, ailesinden etkilenerek savunuyordur. Komünizm ile yönetilen (veya yönetildiği savunulan) ülkelere gidip görmemişlerdir, halk nasıl yaşıyor, neler yapıyor diye. Komünizm Marx ın kitaplarında yazdığı gibi değildir. Uygulanması insan oğlunda imkansızdır. Herkes robot olsa, çok iyi sistemdir. Neyse ben medal of honor a geri döneyim. Çok müslüman öldürdük, cehennemde yancaz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 akadmeik öfke nöbetlerinie giriyorum burada.. açık öğretim birinci sınıf ekonomisiyle gelip burada fink atılıyor resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 economy 101 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 komunizm i savunmak da ayrı bir şey.. sosyal devlet oalrak iyi de iş ekonomi kısmına gelince.. eğer ki kalkınması gereken ve sermaye birikimini bir türlü gerçekleştiremeyen bir afrika ülkesi ixeniz komunizm en iyi seçenek, kalkınmadan sorna büyüme odaklı bir eknomi için nasyonel sosyalist en nihayetinde de bölgesel ekonomik güç olmaya oynnamak istiyorsanız kapitlaist doktrin işinizi görür.. şu dönemselli kmeselesini daha iyi açıklayacaksam brzzzzzt! /editledim, dasaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 victoria 2 de var hep bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 gazete sayfalarından okuduğun ekonomilerle konuşma babacum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 küfretti ban Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 ben bulvar dergisindeki ekonomi bölümünü okuyorum ondan öyle oldu :( orada hep seks var :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Belaruslu seksi model Tatianadan yürek hoplatan açıklamalar; "Sermaye birikimi için IMF ile görüştüm, Langley'de KALKINDIRDILAR." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 dün yayımlana öttür beni trichet haberi gerçekten doyurucuydu yalnız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortyr Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 BabacumMostors said: komunizm i savunmak da ayrı bir şey.. sosyal devlet oalrak iyi de iş ekonomi kısmına gelince.. eğer ki kalkınması gereken ve sermaye birikimini bir türlü gerçekleştiremeyen bir afrika ülkesi ixeniz komunizm en iyi seçenek, kalkınmadan sorna büyüme odaklı bir eknomi için nasyonel sosyalist en nihayetinde de bölgesel ekonomik güç olmaya oynnamak istiyorsanız kapitlaist doktrin işinizi görür.. şu dönemselli kmeselesini daha iyi açıklayacaksam brzzzzzt! /editledim, dasaaa Abaaoooo genellemeye gell Ekonomi doktoranı nerde yapıyorsun? Sütçü İmam üniversitesi mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 sen de haklısın benim de iktisat bilgim bu kadar kıt ve algılama yeteneğim yetersiz olsaydı ben de bu genellemeden hiç bir şey anlamazdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortyr Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Hehehe öyleyse bu kıtlık sayesinde 200k dolara muhtaç olup hayalini kuracak seviyede değilim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Trias said: hala dünyada sayılıdır falan diyorsun, 50. falan olabilir tabi. Niye kübaya da tıp için gittiklerini söyledim, çok ucuz. Bir Tayland gezimde baktım bir sürü turist dişlerini falan yaptırıyor, niye diye sordum, çok ucuz ve kaliteliymiş. Zaman vardı, eski dolguların hepsini yaptırdım, Türkiye'nin beşde bir fiyatına aynı kalitede, bu Tayland'ın tıbbının gelişmiş olduğu göstergesi değildir. İşçilik ucuz, insanların gideri az. Komünizm savunan arkadaşlar komple kitaplardan, çevresinden, ailesinden etkilenerek savunuyordur. Komünizm ile yönetilen (veya yönetildiği savunulan) ülkelere gidip görmemişlerdir, halk nasıl yaşıyor, neler yapıyor diye. Komünizm Marx ın kitaplarında yazdığı gibi değildir. Uygulanması insan oğlunda imkansızdır. Herkes robot olsa, çok iyi sistemdir. Neyse ben medal of honor a geri döneyim. Çok müslüman öldürdük, cehennemde yancaz :P Öncelikle Küba'da tıp ucuzluğundan dolayı kaliteli değil, kalite ve ucuzluk farklı kavramlar. Küba'da bebek ölüm oranları bildiğim kadarıyla dünya ortalamasının epey altındaydı misal, örnekler çıkartılabilir. Komünizmi bilemeyeceğim, ben sosyalizm içün konuşayım. Bir insanın sosyalist olması için aile, eş, dosttan kalan bir geleneğe sahip olması gerekmiyor. Bunun örnekleri oldukça fazla. Sen en iyisimi yabancılaşma ne demek, bunu bir araştır. BabacumMostors said: komunizm i savunmak da ayrı bir şey.. sosyal devlet oalrak iyi de iş ekonomi kısmına gelince.. eğer ki kalkınması gereken ve sermaye birikimini bir türlü gerçekleştiremeyen bir afrika ülkesi ixeniz komunizm en iyi seçenek, kalkınmadan sorna büyüme odaklı bir eknomi için nasyonel sosyalist en nihayetinde de bölgesel ekonomik güç olmaya oynnamak istiyorsanız kapitlaist doktrin işinizi görür.. Tarihsel olarak olayları ve durumları ele almadan yapılan bir yorum örneği. Aksine, diyalektik düşünürsek eğer ( komünist icadi değildir efendim diyalektik, daha öncesinde de tartışılan var olan bir kavramdır Marx'tan Engels'den ) kapitalizm sonrası sosyalizm var olur, dolayısıyla kapitalist sistemi yaşayamamış ülkelerde sosyalizm sağlıklı yaşayamaz, diktatörlükler oluşur çünkü ne sınıf, ne de sınıf bilinci vardır. Ayrıca olayları ülke açısından ele alırken, devlet nezdinde belirtiyorsun. Ancak kapitalist toplumlarda devlet, özeli kontrol altına almakta zorlanır, şartları belirleyemez, piyasa özellerin kontrolleri altında gelişir. Dolayısıyla piyasanın rekabetinden doğan halkın zararına durumları, devlet düzeltmek zorunda kalır. Bu devletin anasını ağlatır. Bu yüzdendir ki, dünyanın en borçlu ülkeleri kapitalist ülkelerdir. Bir söz vardı "Sosyalizmin tek onurlu yanı, sefaleti eşit şekilde paylaştırmasıdır" derdi bir Amerikan büyüğü. Sözde sosyalizme saldıracak olan bu amcamız, ne büyük bir gaf yapmış. Paylaştırılacak olan şey sefaletse, bu her sistem için geçerli bir durumdur, sistemler sadece kimin neyi alacağını düzenleyici unsurlardır. Gel gelelim, ortada bir sefalet varsa, bu sefalet kıtlıktan, doğal kaynakların azlığından, nüfus fazlalığından vs. doğmamış, aksine üretim ve üretim araçlarının tarihsel gelişiminin sonucunda ortaya çıkmıştır. Kıssadan hisse, sosyalizm çok über bir sistem, uçurur devleti, refahlandırır, kalkındırır demeyeceğim elbette. Sosyalizm fail de olabilir, winner da. Ancak sosyalizm tamamıyla yok olmuş bir sistem değildir. Aksine Marx'ın dediği gibi kendi şartlarını oluşturacak bir sistemdir. Bugün Fransa'da, Yunanistan'da, İspanya'da sistem çatırdamaya başlamışsa, bu da kapitalizmin kendi kendini yok edeceği gerçeğini kanıtlamaktadır. Yani üretimde anarşi var oldukça, hiç bir şey için öldü veya hiçbir şey için süper sistem dememeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 yannzi keynesi bilmiyen adamlar iktisat tartisiyor asfsad lise yillarima dondum, marx i tanimiyan, hitlerde komunistti diyen komunik arkadaslarim vardi universiteye geldim birsey dgeismedi gerci, das kapital i kitapcida dahi gormemis komunsitim diye gezen adamalr var etrafta saafsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 BabacumMostors said: hür piyasa kendi kednine dengeye gelemiyor bu yüzden devlet gibi piyasa üstü kurumlara gerek var o yüzden laissez fairez çalışıyor diyemeyiz 0 müdahale olan bir ekonomi de eninde sonunda dengeye gelir; ama arada çok yıkıcı etkileri olur. devlet kurumları ya da uluslararası kurumların etkisi asıl olarak beklentiyi belirlemelerinde. misal faizlerin aşağı yukarı oynaması tabii herkesin cebine giren ya da çıkan paranın miktarını da belirliyor; ama asıl rolü alıp satacak bir beklenti yaratmaları. bu beklentiler de fiyat istikrarı sağlıyor ki bu da uzun vadede sağlıklı büyümek isteyen bir ekonomi için en önemli etken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 ardı ardına sistemlerden bahsederken, orda anarşi demiyelim kaos diyelim istersen, karışmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=%C3%BCretim%20anar%C5%9Fisi Üretimde anarşi var olan bir kavramdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 bu kadar ekonomi parçalamaya çalışıp laissez fairez demeniz beni benden aldı. laissez passer laissez faire. bu arada komünizm dünyada bir uzaylı istilası, yer yarılması falan olmazsa gerçekleşmesi mümkün bi sistem değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Trias said: idilik, kübanın eğitim ve medikal alanda ÇOK gelişmiş olduğunu ispatlar mısın? ha bir de adamlar hastane olmadan ameliyat yapıyorlar. daha ne kadar gelişmiş olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Estel_Anorien said: bu arada komünizm dünyada bir uzaylı istilası, yer yarılması falan olmazsa gerçekleşmesi mümkün bi sistem değil. Mesela ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 mesela Twilek istilası ya da tektonik levhaların kayması sonucu zeminde büyük, dev çatlaklar olması.. Xenomorph istilası diyecektim ama yaptığımız simulasyonlarda bişi kalmadığını gördük.. belki wookies, vulcans ya da timelords da olabilirmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 twilekler keske istila etseler hep dans ederiz onlarla negzel, twilek bi hatun kaparim hemen, kapatirim mutfaga, miss. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 timelords niye istila etsin lan, zaten soyleri tukendi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar